Mistä on hyvät pomot tehty? - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Mistä on hyvät pomot tehty?

11.11.2020 6:00

Työpaikkani Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI järjesti työelämätapahtuman yhteiskuntatieteiden ja maantieteiden opiskelijoille. Esittelimme opiskelijoille erilaisia urakehitystarinoita valmistumisen jälkeen.

Opiskelijat lähettivät etukäteiskysymyksiä. Useat liittyivät työn merkityksellisyyteen, hyvään työyhteisöön ja -ilmapiirin sekä erityisesti esimiesten roolin.

Opiskelijoiden punainen lanka tiivistyy kahteen avainkysymykseen: mistä on hyvät työpaikat ja hyvät pomot tehty?

Vastauksia voi etsiä jokaisen omasta työhistoriasta tai tutkimuskirjallisuudesta. Omalla työurallani työnantajina ovat olleet yliopisto, valtion aluehallinto, yksityinen yritys, keskisuuri kaupunki ja nykyisin yksityinen konsulttitoimisto.

Kokemukseni esimiehistä ovat pääosin hyviä tai jopa erinomaisia. Hyvä pomo-onni on silti kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys.

Hyviin pomoihin liittyviä johtamisteorioita ja tutkimuskirjallisuutta löytyy hyllymetreittäin. On vääryyttä nostaa esille vain yksi nimi. Johtamisen tutkija Pia Lappalaisen mukaan hyvän pomon TOP 12-taidoista yhdeksän liittyy tunnetaitoihin, tunneälyyn.

Tärkein pomon ominaisuus on luotettavuus. Se taas kytkeytyy luottamukseen. Molemmat tekijät punnitaan vaikeissa tilanteissa.

Lähes yhtä tärkeä tekijä on positiivisen palautteen antaminen, kyky vastaanottaa kriittistä palautetta ja avoin tiedon jakaminen. Jälkimmäinen on välttämätön hyvän työilmapiirin kannalta.

Viestintätaidot korostuvat kaikessa. Pomojen on viestittävä ikävät asiat kasvokkain ja suoraan sähköpostin sijaan. Viestinnän pitää olla ymmärrettävää, selkeää ja yksiselitteistä.

Tärkeä ominaisuus liittyy työyhteisön innostamiseen, kannustamiseen ja motivoimiseen. Kiitos, kannustus ja kauniit sanat kantavat pitkälle.

Hyvä pomo nostaa fiiliksen maasta taivaaseen ja huono pomo taivaasta maahan. Pahimmaksi myrkyksi koetaan pomon kyttääminen ja mikromanageeraus.

Hyvän pomon luottamuspääomaa lisää, jos hän pystyy myöntämään virheensä tai jopa pyytämään anteeksi. Työyhteisön ilmapiirin kannalta avaintekijä on rauhallisuus kriisitilanteissa. Isoa plussaa tuo vastuun kantaminen työyhteisön ilmapiiristä.

Hyvään pomoon liittyvät TOP-taidot ovat yleistettävissä useimmille työpaikoille.

Itse sain opiskelijoilta tärkeän oivalluksen: aina kannattaa valmistautua parhaimpaan kuviteltavissa olevaan vaihtoehtoon eikä pahimpaan.

Tämä neuvo on hyvä pitää mielessä vähän kaikessa elämässä!

Kirjoittaja on aluekehittämisen asiantuntija ja valtiotieteen tohtori.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut