Nyt on Pesäkarhujen mestaruuden aika - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Nyt on Pesäkarhujen mestaruuden aika

10.8.2019 15:43

Pesäkarhujen edellisestä ja ainoasta Suomen mestaruudesta on aikaa jo 17 vuotta.

Se on pitkä aika seuralle, joka on kuulunut käytännössä koko ajan sarjan parhaimpien harvaan ja valittuun joukkoon.

Nyt kaikki näyttää siltä, että pitkä odotus päättyy tänä vuonna.

Pesäkarhut voitti runkosarjan ensimmäisen kerran yhdeksään vuoteen. Tappioita tuli vain kaksi. Jälkimmäinen niistä tuli 14. kesäkuuta, eli noin kaksi kuukautta sitten. Joukkue ei sortunut peleissä kovin usein edes siihen, että yksi piste jätettiin vastustajalle tai liitolle. Selvästi heikompaansa vastaan Pesäkarhut ei kompastunut kertaakaan.

Pesäkarhujen suurin vahvuus on erinomainen materiaali. Ulkopeli on toiminut koko kauden, eikä kentästä ole löytynyt isoa ongelmakohtaa. Lukkari Noora Matikka on sarjan paras pelaaja syöttölautasella. Hän tekee jokaisessa kamppailussa vastustajan pelaamisen sen verran vaikeaksi, etteivät lyönnit toivottuihin paikkoihin ole helppoja.

Sisäpelissä Pesäkarhut lähtee yleensä liikkeelle Henna Jukan ja Milla Lindströmin kombinaatiolla. Heitä vaihtaa loistavalla prosentilla Emilia Itävalo. Jos kaikki on mennyt toivotusti, nopeasti rakennettua ajolähtöä kotiuttavat vuoroillaan Susanne Ojaniemi, Emilia Linna ja Susanna Puisto.

Tilanne saadaan yleensä rullaamaan sen verran hyvin, että epäonnistuneen kotiutuksenkin jälkeen edessä on toinen mahdollisuus.

Tuulennopeiden Jukan ja Lindströmin lähtiessä kirmaamaan kotipesään, ei kotiuttajan ole pakko onnistua edes parhaalla mahdollisella tavalla. Pelkkä hermopallo kenttään on tuloksekas, jos ulkokenttä ei onnistu suorituksessaan täydellisesti.

Esimerkiksi Puiston kovaa lyöntiä ulkokenttä ei pääse heittämään suoraan juoksusta. Pallo on yleensä otettava kiinni paikallaan seisten, joka yksistään antaa juoksijoille mahdollisuuden ehtiä kotipesään ennen palloa.

Tilannetta ei heikennä, että Pesäkarhut kohtaa pudotuspeleissä ainoastaan toisen kaksikosta Jyväskylän Kirittäret ja Lapuan Virkiä.

Puolivälierävastustaja Kempeleen Kiri pitäisi olla Pesäkarhuille hyvä harjoitus tulevaan. Välierissä vastaan tulee SMJ tai Manse PP. Molemmat ovat ainakin runkosarjassa olleet niin kaukana Pesäkarhuista, että vain pienimuotoinen ihme saisi porilaiset häviämään kolme kertaa viidestä. Runkosarjassa kumpikaan joukkue ei saanut Pesäkarhuilta yhtään pistettä.

Loppuottelussa Pesäkarhut testataan sitten lopullisesti. Esimerkiksi Kirittärien Nalle Viljanen tulisi mahdollisuuden saatuaan tekemään jälleen kerran kaikkensa porilaisten horjuttamiseksi henkisesti.

Jos Pesäkarhujen pää kestää ennakkosuosikin paineet, juhlitaan Porissa kauden päätteeksi mestaruutta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos