Paraatimatka meni taas vihkoon – Suomen naishiihdon taso on heikentynyt dramaattisesti muutamassa vuodessa - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Paraatimatka meni taas vihkoon – Suomen naishiihdon taso on heikentynyt dramaattisesti muutamassa vuodessa

Krista Pärmäkosken vire ei ole toistaiseksi Seefeldissä ollut paras mahdollinen.

24.2.2019 13:07

Naisten pariviesti perinteisellä hiihtotavalla pitäisi olla Suomelle paras mahdollinen arvokisatapahtuma. Se on oiva mittelö mittaamaan sinivalkoisten kansainvälistä tasoa, kun hiihdetään meikäläisille tutummalla etenemistavalla. Pronssia Torinosta 2006, kultaa Liberecistä 2009, hopeaa Oslosta 2011...

Sunnuntaina Seefeldissä tuli toinen perättäinen perinteisen naisten pariviesti, kun Suomi jäi ilman mitalia. Samoin kävi Lahdessa 2017. Viime vuonna Koreassa ja 2015 Falunissa sivakoitiin vapaalla. Suomen edellinen pariviestimitali on Sotshista 2014, kun Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen pokkasivat hopeaa.

Olisiko Kerttu Niskanen siivittänyt Suomen mitaleille?

Tuskin.

Krista Pärmäkoski oli viikonloppuna Alpeilla paljon pehmeämpi kuin vuosi sitten Pyeongchangissa.

Mielenkiintoista nähdä, ilmestyykö Niskanen viivalle tiistain perinteiselle kympille. Sen tapahtuman pitäisi olla Pärmäkosken päämatka Seefeldissä.

Tiivis kilpailurytmi sopii Pärmäkoskelle, mutta viikonlopun urakointi ja vire eivät mitenkään puolla sijoitusta kolmen kärkeen.

Suomen naishiihdon taso heikentynyt poikkeuksellisen paljon muutaman viime kauden aikana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut