Kuka murhasi kattokruunun? Muuttoliike joka pakkasi ja vei varastoon vai muuttoliike, joka kantoi sen sisään? - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Kuka murhasi kattokruunun? Muuttoliike joka pakkasi ja vei varastoon vai muuttoliike, joka kantoi sen sisään?

20.7.2017 5:00

Olen muuttanut usein ja muuttoliikkeet hoitaneet aina hommansa kiitettävästi. Olen luottanut niiden ammattitaitoon ja logistisiin kykyihin. Mutta nyt olen joutunut tekemisiin muuttoliikkeiden kanssa, joilla ei ole ammattiylpeyttä eikä – taitoa. Niiden tunnus on runttaa, ruttaa, työnnä, paiski, kanna.

Viime kesänä tulipalo vaurioitti kesäkotiani Uudenkaupungissa ja rakennus tyhjennettiin hirveällä kiireellä. Tavarat pakattiin ja vietiin varastoon. Nyt vasta kesäkuussa pääsimme takaisin, ja tavarat tuotiin uudelta tuoksuvaan, kunnostettuun taloon.

Palon jälkeen vakuutusyhtiö kehotti antamaan pakkaamisen muuttoliikkeen huoleksi ”koska heillä on ammattitaitoa ja nopeutta”. Pakkasin kuitenkin omin käsin lasit, astiat ja pikkutavarat, ja jälkikäteen onnittelen itseäni. Muuttofirmakin onnitteli itseään harvinaisen muhkeasta tilauksesta: Viisikerroksisen talon irtaimistojen pakkaus, kuljetukset ja varastointi. Firma oli kyllä nopea, mutta osaaminen ja järki puuttuivat

Varastossa hiiret rellestivät koko talven, tavaroita katoili ja rikkoutui. Valkoisen sohvan päällä oli kävelty nokisin työkengin – pohjien kuvio tarttui istuimiin. Uusi, hieno patjani oli väkisin kiskottu, työnnetty, revitty tulipalon tuhoaman nokisen rappukäytävän läpi niin, että se on korjauskelvoton.

Olin hellästi kapaloinut ison lampunvarjostimeni – hennon kuin strutsin munan - pahvilaatikkoon ja merkinnyt VARO! VARO! Sain takaisin lyttyyn menneen haitarin, sillä päälle oli paiskattu raskaita kukkaruukkuja. Ruttaa-runttaa -muuttomiehillä ei ole silmiä päässään.

Suren vanhaa kristallikruunuani, sillä sitä on pahoinpidelty kunnolla.

Tarvitsisin Hercule Poirotin selvittämään, kuka on tekijä, dekkarin "murhaaja"? "Ammattimiehet” ovat irrottaneet sen katosta huiskis haiskis ja tunkeneet pahvilaatikkoon. Helistäneet, kilistäneet ja heitelleet.

Onko ”murhaaja” muuttoliike 1 – joka pakkasi ja vei varastoon – vai muuttoliike 2, joka kantoi sen sisään? Poirotin mielestä syyllinen on liike, joka on molemmat alihankinnat tilannut. Mutta tunnustus puuttuu ja savuava ase.

Ja ratkaisematon problem: kuka korjaa kattokruunun?

Kesästäni tulee surkea.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: