Kommentti: Herätysliikkeiltä vaaditaan avoimuutta, nyt sitä on tarjolla - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Kommentti: Herätysliikkeiltä vaaditaan avoimuutta, nyt sitä on tarjolla

22.4.2017 18:12

12 kilometriä sisäistä vesijohtoa, 6 100 asuntovaunu- ja autoyhdistelmää, 5 700 auto- ja telttayhdistelmää, 1 800 asuntoautoa.

Nämä ovat niitä yksityiskohtia, joita Suviseuroista yleensä uutisoidaan. Kiinnostus lukuja kohtaa on ymmärrettävää, mutta seuraväelle ne eivät ole niitä kaikkein tärkeimpiä elementtejä.

Tärkein on asia, jonka vuoksi Suviseuroille tullaan. Sen voi lukea Porin Suviseurojen tunnuslauseesta ”Minä olen ylösnousemus ja elämä” (11:25.).

Herätysliikkeet ovat viime vuosina olleet otsikoissa kaikkea muuta kuin myönteisessä mielessä. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK) ja vanhoillislestadiolaiset ovat saaneet osansa.

Herätysliikkeiltä on vaadittu avoimuutta. Nyt sitä tulee. Porin Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Timo Valli toivoo, että mahdollisimman moni tulisi tutustumaan Porin Suviseuroihin. Hän painotti, että kesäjuhla on kaikille avoin.

Luotojen alue on paikka, jonne porilaiset kävelevät ja pyöräilevät päivittäin. Nyt meillä mahdollisuus mennä katsomaan, miten vanhoillislestadiolaiset elävät, mihin he uskovat ja mitä he opettavat.

Herätysliikkeissä ei ole aina oltu näin avoimia. Ollaan mekin ja mennään edes katsomaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: