Juho-Aleksi Lepistö kuvailee kolumnissaan baarityön iloja - Kolumnit - Satakunnan Kansa

"Hei baarityöntekijä – sinustako osaaja kasvavaan joukkoomme?”

25.5.2019 6:00

Tervehdys sinä lievästi ärtynyt henkilö, jolla on edes auttavat sosiaaliset taidot, lehmän hermot ja karisma.

Etsitkö uusia haasteita, tai nautitko nopeasti muuttuvista tilanteista? Ovatko tavalliset työajat sinulle kirosana ja viikonloppuvapaa käsitteenä tuntematon? Tiedätkö, mikä on Peppi Pitkätossun hevosen nimi? Haluatko sukeltaa suoraan tuhansien murheellisten laulujen lähteelle ja palata menneeseen hyvään aikaan useammin kuin Emmett Brown DeLoreanillaan?

Jos vastasit näihin - tai mihin tahansa muuhun yhtä absurdiin kysymykseen - "kyllä", saatat olla Baarityöntekijä®-ainesta. Olet mahdollisesti luonteeltasi iloinen, vilpitön ja ihmisrakas, mutta kaipaat muutosta.

Tässä sinulle pysyvän epätasainen työpaikka, johon itsesuojeluvaiston omaavat tekoälyt eivät tule sotkeutumaan.

Baarityöntekijänä® olet vain-lievästi-vertauskuvallisen eläintarhan avaintenhaltija - Karhun ja Leijonan vartija. Olet työyhteisön elintärkeä seepra, joka ei pääse juovistaan eroon edes yrittämällä. Sinun perusarvosi muodostuvat kofeiinin, lievän ihmisvihan ja nikotiinin pyhän kolminaisuuden päälle ja vierastat normaalia unirytmiä käsitteenä. Kyky hymyillä on kiva lisä, muttei edellytys.

Eläinrakkaana et säikähdä saalistavaa puumaa tai kavahda kotkaa. Työsi puolesta pääset keskelle Avaraa Luontoa tarkkailemaan apinoiden hierarkiaa, tai vaikka seuraamaan kuinka Pikkuleijonat saalistavat laumana.

Nautitko jatkuvasta vänkäämisestä enemmän kuin teinipoika yksin huoneessaan? Maistuuko rehellisen suora asiakaspalaute sopivasti keskellä yötä? Tule ja tartu lattiaan kiinni kengänpohjista valomerkin aikaan baarityöntekijänä®! Tässä työssä on tunnelmaa ja yhteislauluhetkiä!

Baarityöntekijänä® pääset kosketuksiin ihmiseen aidoimmillaan. Myötäelä surun ja pettymyksen hetket ja ota vastaan katkeruus sellaisenaan! Ei enää tasaisen takkuisia päiviä toimistolla, vaan draamaa ja rytinää - tunteita ja tuoksuja.

Baarityöntekijänä® pääset harjoittamaan psykologin, myyjän, järjestyksenvalvojan, turistioppaan, parisuhdekonsultin ja numerotiedustelun töitä samalla peruspalkalla. Sinun ei tarvitse olla valmiiksi kyyninen, sillä työ tekijäänsä opettaa.

Unohda lippalakit, omenat ja melonit! Meillä jokainen työntekijä tiskin takana on aidosti asiakkaille "poika", tai "tyttö". Tässä työssä on enemmän objekteja kuin kielitoimistossa.

Etkö tunne kaupunkisi pikkujulkkiksia? Ei hätää! Sinua valistetaan kyllä mielellään. Baarityöntekijänä® tapaat ensimmäisenä kaupunkisi näyttelijät, toimittajat sekä postimiehet etikettiensä takana.

Tule siis rohkeasti mukaan ja opi tuntemaan omistaja yhtä hyvin kuin asiakkaasi. Vapauta hersyvän riemukas sisäinen asiakaspalvelijasi ja heittäydy täysillä.

Vain väliaikaisesti. Sinähän lähdet jo ensi vuonna toisiin hommiin, eikö niin?

Kirjoittaja on 11 baarissa tyäskennelly porilaine.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut