Porilaisraumalaisia jaarituksia: Trump on vieraillut Raumalla, mutta Porillapa on Aki ja Rita, joiden koira on Putin - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Kumpi on kovempi saavutus: Trump on vieraillut Raumalla, mutta Porilla on Aki ja Rita, joiden koira on Putin

3.7.2019 21:08

Porilaine ja Raumlaine väittelivät, kumpi on merkittävämpi paikkakunta.

Meillä on millä mällätä, Porilaine rehenteli, viime vuoden tilinpäätös oli 13,7 miljoonaa pakkasella. Eipä tuo mitään, Raumlaine nokitti, meillä oltiin miinuksella 15,5 miljoonaa.

Raumalla on paremmat paatit. Jopa saunalautta Raumatar on merikelpoinen, ylpeili Raumlaine. Varmasti, naurahti Porilaine, junallahan ette edes pääse. Poritar-kaupunkijunan reitillä näkee muuten Satasairaalan, jossa raumalaiset syntyvät.

Raumalla on isompia visioita. On myös elokuvateatteri Iso-Hannu ja Iso-D, joka asuu kesät Rokinnokassa, Raumlaine leveili. Porissa on vielä isommat, toppuutteli Porilaine. Esimerkiksi Iso-Musta, Yyterin iso-Y ja porilaissyntyinen Henry Saari. Sekä tietysti Isomäki.

Kivikylän-areena on kovempi, Raumlaine uhosi. Raumam Bojil on paremmat laulut ja Hesa-Äijä räppää suohon koko Pataljoonan. Pyh ja pah, hymähti Porilaine. Meillä on Voiton kivi, Karri Kivi ja otteluisäntä, joka on kova kuin Kallio.

Raumalaiset ovat fiksuja ja siksi täällä koulutetaan luokanopettajia, ylpeili Raumlaine. Porilaiset ovat vielä fiksumpia, Porilaine nollasi. Jo Pelastusopistopohjalta pääsee eduskuntaan.

Raumalaiset ovat kauniita ja komeita. Pitsimissien lisäksi RLO-kilta valitsee Miss ja Mister Kanalin, Raumlaine leuhki. Pori on luonnonkaunis, eikä puskia ajella turhaan, Porilaine vastasi. Lisäksi Eau de Pori -tuoksu muuttaa rumankin kauniiksi.

Uskotaan, Raumlaine nyökytteli. Raumalainen haistaa porilaisen jo kaukaa. Liekö seuraavan, biokaasusta uutetun Pori-parfyymin nimi Uuh la Söör?

Kun hajuihin päästiin, siteeraan Juicen Eroottinen latinki -kappaletta, Porilaine lausui: ”Se oli varmaan Raumalta, se haisi ihan traumalta.” Haa, vastasi Raumlaine. Entäpä Jukka Pojan Siideripissis: ”Kun tokan kerran me tavattiin Poris, silloin aloin jo aavistaa, että joku spesiaalikeissi tää olis.”

Onko ”spesiaalikeissi” Ruosniemen-panimon sixpack, kun kaikki porilaiset Karhut on juotu sukupuuttoon, Raumlaine uteli.

Unicef palkitsi Porin lapsiystävällisyydestä. Mitenkäs Raumalla, onko muuta kuin lasten suuhun sopiva nimikkoruoka, lapskoussi, haastoi Porilaine. Pitää paikkansa, Raumlaine nyökkäsi. Kunnon merimiesruuan jälkeen ei tarvitse kärsiä porilaisesta sipulimakkarakorvennuksesta.  Ja jos laps tai koussi menee väärään kurkkuun tai pesuveden mukana, voi soittaa Porin-hätäkeskukseen, leukaili Porilaine.

Kaiketi Porin Matin ansiota, että Pori on sadassa vuodessa Suomen eniten lämmennyt kaupunki, Raumlaine pähkäili. Eiku, kiisti Porilaine. Täällä lämmittää Yyterin-aurinko ja mölkkyjä riittää vaikka joka kesämökin saunanpesään.

Meilläpä on peräti kaksi Unescon maailmanperintökohdetta, ja itse Trump on vieraillut kaupungissa, kehui Raumlaine. Ketä kiinnostaa, vastasi Porilaine. Meillä on Aki ja Rita, joiden koira on Putin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos