Kasvatustapahtuma Isomäki Areenalla: "Isi, onko tämä aina tällaista" - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Keskiviikkoilta Isomäki Areenassa teki Saara Sofiasta, 3, peruuttamattomasti porilaisen: "Isi, onko tämä aina tällaista"

30.1.2019 14:41 | Päivitetty 30.1.2019 15:00

Saara Sofia, kotimme nuorin ihmisyksikkö, on nyt kolme- ja puolivuotias. Sanavalmis ja iloinen Saara hoitaa vapaa-ajallaan sairastelevia pehmoeläimiä ja isona hänestä tulee jääkiekkoileva äiti-prinsessa. Lokakuussa oli aika tehdä hänestä peruuttamattomasti porilainen.

Kasvatustapahtuman päivä oli pimeä ja lumeton. Keskiviikkoilta, jolloin Isomäki Areenalle (oik. "jäähalli") luisteli harmaa Lahden Pelicans tappioputkessa ratsastavan Porin Ässien vastustajaksi. Kaikki oli jo ennalta turhaa.

Ennen ottelua oli hyvin aikaa hankkia uudelle fanille Ensimmäinen Ässälippu, sillä halli on optimistinkin mukaan vain puolitäysi. Ihmisten ilmeet ovat porilaisia - pessimistisiä, mutta toiveikkaita. Kioskista kouraan mukillinen poppareita ja kohti negatiivisen energian keskipistettä universumissa - A-katsomoon. Käytävällä tulee tietenkin vastaan Snellmanin Harri, joka tervehtii iloisesti.

Ensimmäistä erää on ehditty pelata alle viisi minuuttia, kun vierasjoukkue johtaa 0-2. Kuulosuojaimet vaimentavat juuri sopivasti hallin uudehkoa äänentoistoa ja kanssakatsojien vanhahtavia mielipiteitä kotijoukkueesta ja valmennuksesta. Kun lapsi tiedustelee miksi Ässien pelaaja luistelee istumaan ihan yksin, valistavat aikuiset sen johtuvan surkeasta tuomarilinjasta. Erä päättyy Pelikaanien komennossa 0-3.

Erätauolla pissapaussi. Lapsi ihmettelee samaa asiaa kuin kymmenen vuotta baareissa töissä ollut isikin: "Miten miesten vessassa haisee aina näin pahalle?" Käytävällä meitä tervehtii kiireinen Julle Kallio. Aikuiset näyttävät vähän apaattisilta, mutta uusi Ässälippu on hieno.

Toiseen erään Tripin ja nakkimukin voimalla ja Ässät tekee maalin! Liput liehuvat, lapsi hihkuu ja kansa juhlii. Olli Lindholm ja kumppanit laulavat maalilaulussa voittoon asti taistelusta ja periksiantamattomuudesta. Tauolle mennään tappiolukemissa yksi - neljä.

Toisella erätauolla maskotti ("Pataatti") viihdyttää lapsia. Isit katsovat haikaillen kohti anniskelualuetta ja tarkistavat puhelimesta, josko edes Lukko olisi häviöllä (ei ollut).

Kolmannessa erässä Pelicans menee 1-5 johtoon. Kuulutuksessa muistutetaan kaikennäköisen pienikokoisen roskan heittämisen kentälle olevan kiellettyä. Puolustajapari Seppälä-Salmela luistelee takaisin vaihtoon. Lapsi on edelleen innoissaan uudesta lipusta.

Kotiin lähdetään neljä minuuttia ennen loppusummeria, koska Isomäen liikennesolmu ja kaiken merkityksettömyys. Auton ikkunat kestohuurussa. Takapenkin kyytiläinen on mietteliäs

–Isi, onko tämä aina tällaista?

–Melkein aina, joo.

–Mennäänkö pian uudestaan?

–Joo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos