Korona pakotti yhteiseen harrastukseen kämppäkaverin kanssa – Sekoilun määrä on ollut kohtalaisen viihdyttävää - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Korona pakotti yhteiseen harrastukseen kämppäkaverin kanssa – Sekoilun määrä on ollut kohtalaisen viihdyttävää

Mökkihöperöitymisen estämiseksi oli pakko tehdä jotain, kuten katsoa yhdessä tosi-tv:tä viinilasillisen äärellä.

3.4.2020 7:41

Tosi-tv-sarjojen katsominen on asia, jota olen aktiivisesti vältellyt.

Kun Big Brother joskus viime vuosikymmenen lopulla oli suuressa huudossa, meinasin saada osuman. Sitä alettiin katsoa tupaantuliaisissa, joissa olin.

Vartin jälkeen olin nähnyt tarpeeksi. Soitin taksin baariin ja sanoin muille, että tulkaa perässä, kun tuo sonta loppuu.

Boikottiani kesti onnistuneesti syksyyn 2019 saakka. Yövyin kaverilla Oulussa ja kun saavuin läkähtyneenä tanssiharjoituksista kotiin, tämä istui sohvalla tuijottamassa Temptation Islandia, tuttavallisemmin Temppareita.

Sen verran särmäni ovat vuosien saatossa hioutuneet, etten kehdannut marssia ulos, joten istuin seuraksi. Seuraavana päivänä jatkoin jalkapallokaudelta voimassa ollutta Ruutu Plussan tilausta, jotta voisin katsoa kauden itse loppuun.

Oli pakko saada tietää, mitä Joskulle ja Leeville tapahtuu.

Toinen onnistuneesti välttelemäni asia on kämppikseni näkeminen.

Tämä on tosin ollut ihan tahatonta. Jotenkin menomme ovat vain menneet ristiin koko puolen vuoden yhteiselomme ajan. Olemme samassa talossa töissä, joskin eri kerroksissa, ja suurin osa kanssakäymisestämme on tapahtunut työpaikkaruokalassa.

Sitten tuli koronavirus ja maailma sulkeutui. Nyt 60-neliöisen kaksiomme eteläisimmässä huoneessa tehdään Talouselämää ja keskimmäisessä Lännen Median lehtien ulkomaansivuja. Keittiössämme tehdään ruokaa, mikä sekin merkitsee poikkeustilaa. Siellä on kuitenkin ennen eristystä tehty enimmäkseen kaikkea muuta, kuten tanssittu unkarilaisia kansantansseja ja heiluttu hevosenpäähän pukeutuneena.

Se on aika outo keittiö.

Koronan myötä tanssiharjoitukseni loppuivat tältä keväältä. Loppui viikoittainen matkustaminen Ouluun ja samalla loppui passiivinen kämppiksen välttely.

Yhtäkkiä meillä ei ollut enää muuta kuin aikaa keskenämme. Päätimme yhdistää ruokahuoltomme ihan käytännöllisyyden vuoksi heti ensimmäisestä viikosta alkaen. Pitkän jahkailun jälkeen totesimme, että meidän on pakko keksiä myös yhteisiä harrastuksia, jotta emme mökkihöperöidy.

Jalkapallokausi keskeytyi, mutta Ruutu Plussan tilaus jatkui. Siellä alkoi sopivasti uusi kausi Temppareita.

Niinpä meidän yhteinen aktiviteettimme on nyt kokoontua suunnilleen viikoittain samaan huoneeseen juomaan viiniä ja arvailemaan, kuka hölmöilee parisuhteensa pilalle ensimmäisenä. Sekoilun määrä tällä kaudella on ollut kohtalaisen viihdyttävää, vaikka jaksoja ei ole takana vasta kuin kuusi.

Keskiviikkona tuli sanottua työpalaverissa, että jos lomautus iskee, haen seuraavalle kaudelle mukaan.

Onneksi silloin oli aprillipäivä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos