Kolumni: Allsång på Krookka päätti superviikon timanttisesti - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Allsång på Krookka päätti superviikon timanttisesti

23.7.2019 7:00

Miltä kuulostaisi: Suomi-Areena, Pori Jazz ja kirsikkana kakun päällä Allsång på Krookka Satakunnan superviikon päätteeksi sunnuntaina?

Yhden sellaisen kokeneena voin sanoa, että aivan ilmiömäiseltä eli jättekivalta paketilta, jossa yhdistyivät kaikkea muuta kuin luotaantyöntävimmällä tavalla asia, asian vierestä, viihde ja Toto.

Areenan ja jatsit tuntevat kaikki, mutta televisiosta tuttu ja koko maata keinuttava Krookan yhteislaulutapahtuma on vielä keksimättä.

Merikarvian sivistysjohtajaJari Kosma oli saanut jostakin kumman syystä esiteltäväkseen Parolannummelta koukanneen varusmiessoittokunnan viihdebändin, jossa oli monta sotamiestä, ainakin yksi korpraali ja yksi sotanainen.

Kauniimman sukupuolen edustaja oli toinen vokalisti. Hänen matkansa Pori Jazzin jollekin lavalle ei voi olla kuullun perusteella yhtä pitkä kuin Porin ja Merikarvian väli linnuntietä.

Puhallinsektiolla vahvistettu varusmiesbändi heitti kalastajien kylässä viimeisen eli neljännen keikkansa Suomen kiertueella, joka suuntautui näillä leveysasteilla vain Krookkaan.

Mikäs siinä. Kuin meren päällä kelluva laululava on sunnuntain kaltaisessa säässä Suomen upein, suorastaan maaginen.

Sää, supliikkimiehiin kuulunut varusmiesjuontaja ja yllättävän tiukka orkesteri virittivät sadat laulajat sopivan kepeään tunnelmaan. Siitä puuttui vain Skansenin Sanna Nielsenin kaltainen laulattaja.

Sivistysjohtaja Kosman ei kannata harkita Merikarvian Sannaksi ryhtymistä. Susanna Laine olisi sopivampi tapaus, mutta onko hän laulajia. En tiedä.

Musiikin tohtori ja diplomiurkuri Anne-Marie Grundsten kysyy eilisen Satakunnan Kansan yliössä, mikä estää elvyttämästä kaikille yhteistä laulujuhlaa myös näille skanseneille?

Vastaus on Krookan happeningin perusteella perin helppo antaa: Ei ole mitään syytä.

Siitä vaan tuumasta toimeen. Jos Krookan laululava on sittenkin hieman liian pieni, kannattaisi kokeilla Kirjurin Lokkia jo ensi vuonna heti jatsien jälkeisenä sunnuntaina. Sopivia laulattajia ei pitäisi olla vaikea löytää.

Yhteislaulussa on kummallista voimaa, vaikka ohjelmistossa olisi omia inhokkeja, kuten Krookassa oli.

Olavi Virtaa, Virve Rostia, Kari Tapiota, Annika Eklundia ja luonnollisesti daa-da-da-daata on helppoa hoilata, mutta Merikarvialla oli pakko taipua myös Marita Taavitsaiseen, Anna Puuhun, J. Karjalaiseen ja Tuure Kilpeläiseen, muiden muassa.

Ja silti se oli jumalattoman hauskaa.

Kirjoittaja on Satakunnan Kansan entinen politiikan toimittaja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: