Kolumni: Ässillä ei ole varaa pettymykseen - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Ratkaisujen kausi – Ässillä ei ole varaa pettymykseen

9.8.2019 6:00

Tämä kausi määrittää Ässien tulevaisuuden.

On onnistuttava nyt tai ei koskaan.

Syyskuussa käynnistyvä liigakausi tulee olemaan Ässille tärkein kausi tällä vuosikymmenellä.

Mestaruuden jälkeen jokainen kausi on päättynyt Porissa pettymykseen. Tällä kertaa varaa epäonnistumiseen ei ole.

Voittavaa joukkuetta on alettava rakennettava hyvissä ajoin, ja Ässät on onnistunut tässä asiassa hyvin.

Ruotsista hankitut Spinkin veljekset osoittautuivat jo pitsiturnauksessa loistavaksi hankinnaksi. Myös maalivahtiosasto vaikuttaa lupaavalta, sillä Sami Aittokallion ja Daniil Tarasovin yhdistelmä kokemusta ja nuorekkuutta saattaa toimia hyvin.

Valtteri Pihlajamäki taas osoitti pitsiturnauksessa taistelutahtoa ja lujaa asennetta, juuri sitä, mitä tämän tyyppiseltä pelaajalta odotetaan.

On positiivista, että Ässät ei ole lähtenyt jälleen kahmimaan rahakkaita paluumuuttajia takaisin. Hyvä esimerkki oli Michael Ryanin sopimus pari vuotta takaperin. Useita satoja tuhansia euroja, vailla minkään näköistä panosta joukkueen eteen.

Rehellisesti sanottuna Ässät vaikuttaa tällä hetkellä aidosti motivoituneelta. Vaikka kaikki näyttää päälle päin lupaavalta, ei odotuksia silti kannata asettaa liian korkealle. Mitä vähemmän joukkueelta odotetaan, sitä paremmat mahdollisuudet sillä saattaa olla menestykseen. Tästä on monta hyvää esimerkkiä olemassa.

Sillä ei ole merkitystä, mikä Ässien lopullinen sijoitus kauden päätteeksi on. Tärkein asia on saada palautettua tekemisen meininki ja motivaatio takaisin. Se on ollut kadoksissa jo liian monta vuotta.

Ässien kiekollinen peli vaikuttaa myös hyvältä. Ari-Pekka Selinin kokemus ja tietotaidot riittävät viemään joukkueen keväällä pitkälle.

Fakta on, että Ässien pitää pystyä parantamaan jokaisella osa-alueella sekä organisaationa että joukkueena.

Muuta vaihtoehtoa tai paluuta entiseen ei ole.

Kirjoittaja on lukionsa aloittanut nuori.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: