Joulukalentereista on tullut kulutusjuhlakalentereita – maailman kallein kalenteri vetää hinnallaan ja sisällöllään niin överiksi, että sanat loppuvat - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Joulukalentereista on tullut kulutusjuhlakalentereita – maailman kallein kalenteri vetää hinnallaan ja sisällöllään niin överiksi, että sanat loppuvat

8.12.2019 5:00

Kaikki jouluun liittyvä tuntuu jossain vaiheessa lähtevän lopullisesti käsistä. Viime vuosina ja erityisesti tänä vuonna on tuntunut siltä, että nyt on adventtikalentereiden vuoro keulia.

Maistuisiko 24 erimakuista teetä? Entä saman verran erilaisia oluita? Luukun takaa paljastuva pahanmakuinen suklaapala tai kuva joulukranssista ja Lucia-neidosta, niin klassisia kalenteriaiheita kuin ovatkin, tuntuvat olevan mennyttä aikaa.

Tänä vuonna luukun takaa pitää löytyä edellä mainitusti jotain maisteltavaa, koottava lego tai muu lasten lelu, kauneustuote tai jopa seksilelu.

Melkoiseksi on mennyt.

Parhaimmillaan, tai tässä tapauksessa varmastikin pahimmillaan, näistä mitä erikoisimmista kalentereista voi joutua maksamaan pitkälti yli toista sataa euroa.

Järjetöntä.

Tietenkään en jokaiseen eri kalenteriin ole henkilökohtaisesti tutustunut, mutta on kohtuullisen vaikea uskoa, että esimerkiksi 150 euron kalenteri tarjoaa vastinetta kuluttajan rahoille.

Varsinkin aikuisille suunnatuissa kalentereita totuus lienee, että sisältö on bulkkitavaraa, joka jää käyttämättömänä nurkkiin pyörimään. Ei mitään kovin kestävää kuluttamista.

Ilokseni olen kuitenkin havainnut, että näiden kulutusjuhlakalenterien väliin yrittävät tunkea myös itse tehdyt kalenterit. Mainio lahjaidea koko kuukaudeksi!

Pientähän nämä toiselle sadalle hinnassaan kipuavat kalenterit silti ovat, kun siirretään katsetta maailmalle.

Miten olisi harvinaisten viskien kalenteri? Siis 24 erilaista harvinaista viskiä. Hinta? No vain karvan alle 12 000 euroa.

Kiinnostavatko korut? Ei ongelmaa, sillä tunnettu koruyhtiö Tiffany & Co. on tuonut oman kalenterinsa markkinoille. 24 erilaista korua sisältävä kalenteri kustantaa naurettavat 123 000 euroa.

Maailman kallein lienee kuitenkin Harrodsin ja Porschen yhteistyössä lanseeraama joulukalenteri. Hinta tasan miljoona dollaria.

Kalenterista ei sentään paljastu uutta 911-mallin autoa, mutta mutta. Moottorivene tästä ökykalenterista kuitenkin löytyy. Porsche Designin RFF 288.

Että sellaista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: