Uutta edustajaa ilahduttaa urheilukerhon jäsenyys - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Uutta edustajaa ilahduttaa urheilukerhon jäsenyys

1.7.2019 6:00

Uutena kansanedustajana oli mukava palata entiseen työpaikkaan (2011-2015 varapuhemiehen avustaja). Talo on tuttu, vaikka tässä välillä siihen oli tehty mittava 272 miljoonan euron remontti. Päällepäin katsottuna sisällä ei ollut mikään muuttunut, mitä nyt patsaat istuntosalissa ovat saaneet kultaisen värin. Henkilökunnan tapaaminen oli ensimmäisinä päivinä mieluisinta. Tunsin olevani taas yksi meistä, siis vanhaa kalustoa, vaikka nyt uudessa roolissa. Alku on sujunut hyvin. Aika on kulunut tehtävien sisäänajoon, olen tehnyt ensimmäiset valtiopäivätoimet ja pitänyt ensimmäiset salipuheet.

Salityöskentelyssä on mielestäni tapahtunut viime vuosina muutoksia. Tekniikka on kehittynyt ja jokainen käytetty puheenvuoro on tarvittaessa otettavissa omaan käyttöön ja omiin sosiaalisen median tarkoituksiin. Lisääntynyt some-maailman hyödyntäminen on tuonut mukanaan myös lieveilmiön. Jos päällimmäinen tarkoitus on vain henkilökohtainen vaikuttaminen, saattaa tehtävän todellinen tarkoitus hämärtyä. On luonnollista, että vapaassa demokratiassa näin voidaan kuitenkin toimia.

Omat toiveeni täyttyivät, kun sain valtiovarainvaliokunnan jäsenyyden. Valiokunta on jakautunut kahdeksaan jaostoon. Itse tavoittelen toisena kahdesta minulle annettavista paikoista maatalousjaoston paikkaa. Paikat jaostoihin päätetään syksyllä.

Valtiovarainvaliokunta on erittäin haluttu valiokunta. Varajäsenyys minulla on myös sosiaali- ja terveysvaliokuntaan. Valintoja on tullut myös muutamiin muihin luottamustehtäviin, toimikuntiin ja hallituksiin. Kieltämättä myös urheilukerhon johtokunnan jäsenyys urheilua harrastavana on mukava lisä. Kuntoilua vapaa-aikana ei pidä unohtaa ja eri kerhojen jäseninä on hyvä luoda samalla verkostoja. Eduskunnasta löytyy erilaisia harrastekerhoja.

Satakuntalaisten kansanedustajien eduskuntaryhmä uusiutui poikkeuksellisen paljon, meitä ensikertalaisia on nyt viisi. Olemme tasaisesti eri puolilta Satakuntaa. Myös sukupuolikiintiö toteutuu hyvin, sillä meillä on neljä miestä ja neljä naista. Tiedän, että olemme kaikki asioihin perehtyneitä, yhteistyötaitoisia ja samaan suuntaan katsovia, puoluekannoistamme riippumatta. Tulemme tekemään hyvää yhteistyötä, ja kuin kirsikkana kakun päällä meillä on myös oma ministeri ja europarlamentin jäsenemme. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyä, jolloin työt varsinaisesti alkavat.

Satakunnan elinvoimaisuuden ylläpitäminen ja vahvistaminen ei tule olemaan helppoa, mutta se on mahdollista.

Jari Koskela

Kirjoittaja on perussuomalaisten kansanedustaja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut