Pukki olisi tehnyt voittomaalin, jos brexit olisi jo toteutunut - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Pukki olisi tehnyt voittomaalin, jos brexit olisi jo toteutunut

12.11.2019 6:00

Vasta alkanut viikko päättyy jo perjantaina, jos pelkästään miehistä koostuvat huuhkajat lentävät jalkapallon EM-kisoihin. Sen jälkeisellä viikonlopulla ei ole enää mitään väliä, eikä siitä jää monelle mitään muistikuvaakaan, jos sellainen oli.

Jos Porin kaupunginäiti Aino-Maija Luukkonen (sd.) on yhtään tehtäviensä tasalla, hänen pitää poistattaa Raatihuoneenpuiston suihkulähteen päälle tipautettu jouluvalotötterö, jotta kansa pääsee kylpemään.

Kaupunginisän Esa J. ”Wallu” Wahlmanin (sd.) täytyy antaa Satakieli-puheessaan ainakin yksi lupaus jalkapallohuuman kunniaksi.

Helpoin homma olisi taata Porin stadionille uusi nurmi. Tampereen Ratinan ja Helsingin Olympiastadionin esimerkit osoittavat, että sen ei pitäisi olla mahdoton tehtävä edes täällä.

Torijuhlassa Länsi-Porin grillimaisterina tunnettu Wallu kypsentää kokonaisen naudan.

Tarjolla on tietysti myös kasvisvaihtoehto. Sen tarjoajasta päätetään järjestää kilpailu. Halvimman tarjouksen tekee kokoomus, koska jostakinhan puolueen nousun pitää Porissa alkaa viime eduskuntavaalien tuhon jälkeen.

Kaikki on siis valmiina, mutta ensin pitää voittaa. Entä, jos Liechtenstein…?

Se ei voi olla mahdollista. Ruhtinaskunnassa on vähemmän väkeä kuin Raumalla. Eihän se kuulu edes EU:hun, rahatkin pelkkiä Sveitsin frangeja. Yleisestä asevelvollisuudestakaan ne eivät tiedä siellä mitään, koska asevoimia ei ole.

Mutta, jos lilliputti voittaa Suomen armeijaa käyneet karpaasit, niin poliittisesti eniten hyperventiloi perussuomalaiset.

Halla-ahon rykmentti saa aiheen muistuttaa, että sen siitä sai, kun Suomi on eurostoliitossa, isänmaata ei ole, sananvapaus on mennyt, islamisaatio uhkaa, kouluissa ei saa laulaa Enkeli taivaata, ja euro vei loputkin.

Pukki olisi aivan varmasti tehnyt voittomaalin, jos brexit olisi jo toteutunut.

Suomen tappio tietäisi kärsimysten tietä myös Rinteen sekametelihallitukselle, sillä silloin menisi viimeinenkin itseluottamus uskoa pääministerin hyviin tekoihin. Tasavallan voi pelastaa enää Palloliiton puheenjohtaja ja savolainen Ari Lahti, jonka Guggenheim-projekti ei ottanut tulta alleen, mutta onneksi sentään Kuopion PS vei jalkapallon Suomen mestaruuden. Ilman Lahden miljoonia se ei olisi ollut mitenkään mahdollista.

Samanlaista uhrimieltä Lahdelta tarvitaan myös nyt, karvaimman tappion hetkellä. Ilman Lahden miljoonia Rinteen hallituksen avustaja-armeijan palkkoja ei olisi mitenkään mahdollista maksaa.

Juha Ståhle

Kirjoittaja on Satakunnan Kansan entinen politiikan toimittaja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos