Isänmaa kutsuu vihreitä ja perussuomalaisia pellolle – eniten aikaa on perussuomalaisilla - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Isänmaa kutsuu vihreitä ja perussuomalaisia pellolle – eniten aikaa on perussuomalaisilla

28.4. 5:00

Onko tuo pysyvää, vai johtuuko se vain koronasta?

Suomen puoluepamput ovat joutuneet hieromaan älynystyröitään, kun he ovat selitelleet viime aikojen gallupeja. Niiden sanoma on ollut suurin piirtein se, että vanhat puolueet ovat pitäneet pintansa, mutta identiteettipolitiikan sanansaattajilla perussuomalaisilla ja vihreillä on ollut tukalampaa.

Kovimmassa nousukiidossa on keulinut sosiaalidemokraattinen puolue, mikä ei ole yllätys. Pääministeripuolue hyötyy kriisiajoista, varsinkin silloin, jos sillä on käynyt hyvä herraonni. Siltähän se nyt näyttää.

Ei tarvitse olla kummoinen ennustajaeukko, kun väittää, että syksyllä kaikki on toisin, jos paluu normaaliin elämään on alkanut ja jos epidemian huippu ei ole silloin. Rajoitusten purku koskisi myös puoluepolitiikkaa, joka nostettiin sivuun siinä vaiheessa, kun tuo tautipirulainen iski Suomeen. Päivystävä politiikan tutkija on jo melko varma, että gallupit voivat olla syksyllä toisessa asennossa.

Ennen syksyä perussuomalaisten ja vihreiden pitäisi lusia vielä pitkä kuuma kesä tyhjänpanttina, ennen kuin ne pääsevät taas politikoimaan ja yrittämään kannatuksen nostoa. Jotta hommat eivät menisi aivan käsiin puhalteluksi, niiden tarttis tehdä jotakin muuta. Onneksi töitä on tarjolla. Suomen mansikka- ja muut pellot suorastaan huutavat auttavia käsiä, joten sinne töihin mars.

Eniten vapaa-aikaa on perussuomalaisilla. Heillä ei ole yhtään mitään tekemistä, koska rajat ovat kiinni, maahanmuutto ei uhkaa, islamisaatio ja ilmastonmuutos on peruutettu ja EU:n liittovaltio on jäissä. Heillä on nyt näytön paikka osoittaa, miten ulkomainen halpatyövoima korvataan riuskoilla perussuomalaisilla puurtajilla. Isänmaa kutsuu.

Vaalit ovat osoittaneet, että Jussi Halla-ahon tarvitsee heittää someen vain yksi viesti, niin jo rientävät hänen kannattajansa porukalla äänestämään oikein. Nyt hänen pitäisi käyttää samaa tehokeinoa ja patistaa joukkonsa oikeisiin töihin.

Halla-aho itse voisi johtaa armeijaansa edestä ja mennä konttaamaan Sysmään, jossa hänen serkullaan on mansikkatila.

Vihreilläkään ei ole muuta kuin aikaa niin kauan kuin Helsingin Kallion ja Punavuoren hipsterihautomot pysyvät kiinni. Tarjolla on tosin vain paskaduuneja, mutta se vasta trendikästä olisi nyt, kun kaikki muu on jo nähty.

Toivotaan, että isännillä on kärsivällisyyttä opettaa myös heidät talon tavoille ja kertoa, miten kynnet painetaan multaan.

Kirjoittaja on Satakunnan Kansan entinen politiikan toimittaja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?