Saako Muumimamma kähistä seksikkäästi? - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Saako Muumimamma kähistä seksikkäästi?

3.3.2019 3:00

Viikon puheenaihe ei todellakaan ole ollut sote-uudistuksen perustuslainmukaisuus, EU-notifikaatiot tai edes Ari Jalosen "kaikkea pitää kokeilla" -venkoilu puolueen valinnassa.

Ei, tällä viikolla on ainakin Satakunnan Kansan toimituksessa puhuttu eniten muumeista. Niistä uusista muumeista nimittäin.

On heti tunnustettava, että en ole itse katsonut vielä jaksoakaan. Olen vain seurannut kiinnostuneena ilmiön herättämää keskustelua.

Jakolinjoissa tuntuu olevan sukupolvieroja.

Suuriin ikäluokkiin kuuluva kollega taivasteli kovaan ääneen, kuinka Muumimamman näyttelijäksi on valittu Satu Silvo, tuo seksikkäästi kähisevä joka toisen miehen märkä uni.

Eihän sellainen sovi Muumimamman äidilliseen karaktääriin.

Toinen taas kiinnitti huomiota siihen, että Muumimamma ja Muumipappa ovat vihdoin alkaneet nukkua samassa sängyssä. Ehkä se onkin Satu Silvon viettelevän äänen ansiota?

Sitten on meitä kolmikymppisiä, joiden on vaikea suhtautua koko ajatukseen uusista muumeista.

Lapsuudessamme 90-luvulla ei ollut älypuhelimia, joten huonot isät ja äidit ostivat hetken rauhaa istuttamalla lapset telkkarin eteen ja pistämällä kuluneen VHS-kasetin videonauhuriin.

Olen nähnyt Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan noin 200 kertaa ja osaan puolet repliikeistä ulkoa.

Eikä tarvitse olla edes kolmekymppinen, myös nuorempien milleniaalien aivot on marinoitu muumeilla.

Sen huomaa vaikka siitä, että porilaiset abit olivat valinneet penkkarijulisteeseen muunnelman Piisamirotta-klassikosta "Pikkuleipiä tässä tilanteessa? No ehkä yksi".

On vielä yksi seikka, joka nostaa kynnystä tutustua uuteen Muumilaakso-sarjaan. Legendaarinen alkutunnari on jäänyt historiaan. Ei ole enää maam-ma-ma-maammaa ja paap-pa-pa-paappaa eikä mörön märinä värisytä välillä.

Sen sijaan jokaisen jakson aloittaa Alman Disney-henkinen Starlight, jossa there's magic in you, hey yeah.

Vaikka Alman musiikillisia ansioita ei voi kiistää, olisi ollut kaunista, jos Muumilaakson Suomi-versioon olisi sävelletty suomenkielinen aloituskappale.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut