Musan Salama: porilainen jalkapallo ei etene ilman laajempaa yhteistyötä - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Jonkun pitää pyyhkäistä pois porilaisen jalkapallon historiallinen painolasti, muuten ilo noususta jää lyhyeksi

27.1.2019 6:00 | Päivitetty 27.1.2019 8:16

Musan Salama nousi lokakuussa jalkapallon Ykköseen. Musan Wembley natisi liitoksistaan, kun rangaistuslaukauskilpailussa kotijoukkueen kaikki laukojat onnistuivat.

Toimittaja Timo Riihentupa kirjoitti tuolloin (SK 13.10.) kuinka yleisö eli ottelussa mukana poikkeuksellisella tavalla.

–Ratkaisun jälkeen Wembleyllä vallitsi outo, yhteisöllinen riemu ja ilo.

Tommilantien varrella olevan kentän yleisömassat ovat tässä vaiheessa historiaa. Ykkösen lisenssi vaatii, että pelit pelataan Porin stadionilla. Tämä ei voi olla ongelma, sillä yhtälö on selvä. Jos joukkue pärjää, yleisö löytää kyllä tiensä paikalle.

Suurin haaste on menestyminen astetta kovemmassa sarjassa. Se ei onnistu ilman paikallisten jalkapalloseurojen todella paljon laajempaa yhteistyötä.

Musan Salaman uusi toiminnanjohtaja, Kari Löytökorpi, antaa valoa porilaisen jalkapallon umpitunnelin päähän. Hän toteaa (SK 25.1.), että nykyisten tekijöiden täytyy yrittää nousta historian painolastien yläpuolelle.

–Se ei ole helppoa, koska asiat tuppaavat henkilöitymään.

Kolumnisti ja entinen jalkapalloilija Tomi Leivo-Jokimäki kirjoitti (SK 6.10.17), että mitäs jos unohdetaan FC Jazz ja MuSa? Perustetaan tilalle FC Pori.

Leivo-Jokimäen mukaan uhkakuvia on: Tukijat eivät lähde mukaan ja kannattajat eivät löydä seuraa. On silti myös paljon mahdollista, että siitä tulisi koko kaupungin joukkue, joka vakiinnuttaa joskus paikkansa jopa Veikkausliigassa.

Kaikkien paikallisten futisseuravaikuttajien on aika nousta poteroistaan. Jätetään tunne vähemmälle ja annetaan tilaa järjelle. Porissa on jo vuosikymmeniä haaveiltu jalkapallossa jostain paremmasta ja vihdoin on otettu se ensimmäinen askel. Meillä on mahdollisuus!

FC Jazz on todella vahva junioritoiminnassa. MuSa ei, mutta seuralla on nyt kädessään paikallisen jalkapallon tulevaisuuden avaimet.

Muutos ei tapahdu hetkessä, mutta ehkä vuosikymmenessä.

Kirjoittaja on kehityspäällikkö, jota kiinnostaa porilainen jalkapallo ilmiönä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos