Graavia säynävää, paistettua norssia ja särkeä öljyssä – pelastetaan maailma roskakala kerrallaan, mutta ensin niitä pitää saada kaupan hyllylle

19.1.2019 3:00

Tein hiljattain vanhan kansan kalaherkkua, graavattua säynävää. Kerta oli ensimmäinen, sillä pidin säynävää, eli säynettä, pitkään kelvottomana roskakalana. Sen makua en epäillyt, vaan särkikaloille tyypillistä ruotoisuutta.

Lopputulos löi minut ällikällä. Se maistui mielestäni aivan graavilta siialta. Kun säynävän fileoi ja siitä poisti kylkiruodot, loput ruodot pehmenivät suolauksen aikana niin, ettei niitä edes huomannut.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut