Pedofilia pyörii pullakahvilla ja uskolla - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Pedofilia pyörii pullakahvilla ja uskolla

10.3.2018 3:00

Harvoin törmää niin oksettavaan ilmiöön kuin mitä tällä viikolla luin Ylen uutisista.

Nuori nainen kertoi haastattelussa, kuinka perheen tuttavamies oli käyttänyt häntä lapsena seksuaalisesti hyväkseen.

Jehovan todistajien oikeuskomitean tuomio oli, että 11-vuotias lapsi oli vietellyt itse keski-ikäisen miehen eikä asiasta saa kertoa poliisille.

Eikä siinä vielä kaikki. Pientä tyttöä käskettiin antamaan anteeksi ja anteeksiannon osoituksena hänen piti tarjota raiskaajalleen kotona pullakahvit, koska maailmanlopun jälkeen paratiisissa ei vanhoja muistella.

Tämä on valitettavasti vain jäävuoren huippu siitä, mitä vuosien saatossa on tullut esille Jehovan todistajien sisällä tapahtuneista lasten seksuaalisista hyväksikäytöistä ja oikeuskomiteoiden salailusta. Edellisen kerran Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminta oli oikeus- ja sisäministeriön tutkittavana vuonna 2014, mutta tuolloin ministeriö päätti, etteivät Jehovan todistajien oikeuskomiteat kilpaile Suomen oikeusjärjestyksen kanssa.

Nyt opetusministeriö pyytää Ylen uutisoinnin perusteella Jehovan todistajilta selvitystä heidän tavoistaan käsitellä yhteisön jäseniin kohdistuneita rikosepäilyjä. Toivottavasti tällä kertaa asia pengotaan niin perusteellisesti, että sairaat ilmiöt saadaan kitkettyä yhteiskunnasta ja pedofiilit vankilaan.

Huoleen on syytä, sillä järjestö noudattaa edelleen tuhatvuotista sääntöä, että rikoksesta ei voi tuomita, ellei rikoksella on vähintään kahta silminnäkijää. Eli käytännössä pedofiilit pääsevät aina pälkähästä.

Lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ei voi hyväksyä minkään uskonnon varjolla.

Usko on armon ja rakkauden asia, johon ei kuulu hirviömäiset teot.

Yksikään taivaspaikka ei aukea sillä, että ensin raiskaa lapsen ja sen jälkeen juo päälle pullakahvit rikoksen uhrin kanssa.

Seuraavan kerran, kun Jehovan todistajat kolkuttelevat ovelle, käännyttämisen sijaan kutsun heidät ”pullakahville” henkilökohtaisen oikeuskomitean käsittelyyn.

Haluan tietää, mitä oveen kolkuttaja on tehnyt pedofiilien hyysäämisen lopettamiseksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut