Näitä uutisia te luette, vaikka saatatte muuta väittää - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Olli Lindholm, Keskuskartanon palo, kadonnut Milla... – Näitä uutisia te luette, vaikka saatatte muuta väittää

12.1.2020 6:00

Hömppäjuttuja, klikkiotsikoita ja julkkisjuoruja. Tällainen on lounasravintolan pöydässä kuultu tieto siitä, millaisia uutisia nettisivuiltamme luetaan. Yhtä varmaa tietoa on se, että maksavat tilaajat lukevat eri juttuja kuin muu nettikansa.

Pelkkää puppua molemmat – sillä poikkeuksella, että tilaajille on enemmän sisältöä tarjolla. Alla vuoden 2019 luetuimpia uutisia. Suluissa sijoitus.

Suora lähetys palopaikalta – suuri kerrostalo palaa Porin keskustassa (1.)

Satakunnan Kansan luetuin uutinen viime vuonna oli suora lähetys. Se keräsi parissa tunnissa 200 000 katsojaa. Melkein yhtä paljon silmäpareja kertyi hetkeä aikaisemmin julkaistuun ensiuutiseen Juuri nyt! Keskuskartanon katto tulessa – musta savu nousee kaupungin päälle (3.).

Keskuskartanon tulipalossa yhdistyi paljon asioita, jotka tuovat lukijoita Satakunnan Kansan digipalveluihin. Kun yllättävä tilanne, laajaa joukkoa koskeva asia, ihmisten huoli, paikallisuus ja nopea uutisointi kohtaavat, kävijöiden määrää piirtävä käppyrä etenee kohti koillista.

Säkylässä varusmiespalvelusta suorittava Milla, 21, katosi kesäkuisena lauantai-iltana – poliisi pyytää havaintoja (5.)

Ihmisen katoaminen pysäyttää aina. Usein kateissa on muistisairas ikäihminen tai lastensuojelulaitoksesta karannut nuori. Näitäkin luetaan paljon, mutta Milla Arosen tapaus erottuu joukosta. Hän jäi palaamatta Porin prikaatiin kesäisen viikonloppuvapaan jälkeen.

Milla on edelleen kateissa, mutta tämän viikon alussa ex-poikaystävä myönsi aiheuttaneensa naisen kuoleman ja hankkiutuneensa ruumiista eroon.

Seuraa suorana Olli Lindholmin kunniaksi syttyvää kynttilämerta – SK kuvaa tilaisuuden Porin torilta (8.)

Olli Lindholmin kuolema yllätti suomalaiset ja osoitti, että Yö-yhtyeen keulakuva koettiin edelleen vahvasti porilaisena. Siksi Porin tori täyttyi kynttilöitä sytyttävistä ihmisistä ja Satakunnan Kansan nettisivut lukijoista, jotka seurasivat lähetystä torilta.

Lindholmin ja Satakunnan Kansan lukijoiden suhteesta kertoo paljon se, että pari viikkoa myöhemmin julkaistu lyhyt uutinen Mitä tapahtuu kun lähdet tuntemattomaan” – omaisten hellän haikeat jäähyväiset saivat tulkin Yön sanoituksista (9.) oli myös valtavan luettu.

Porin keskustassa iso poliisioperaatio – poliisi vahvistaa tiedon ammuskelusta (10.)

Porissa, Antinkadun ja Liisankadun kulmalla ammuttiin lokakuussa. Ampuminen tapahtui iltakahdeksalta ja huhut siitä levisivät somen nopeudella ympäri maakuntaa. Huhuille vahvistuksia etsineet kiirehtivät Satakunnan Kansan nettisivuille. Heitä oli hetkessä kymmeniätuhansia.

Edelliset ovat poikkeuksellisen luettuja artikkeleita, mutta niiden osuus kokonaisuudesta on pieni. Vuonna 2019 Satakunnan Kansan julkaisi nettisivuilla ja mobiilisovelluksessa noin 20 000 uutista.

Palveluissamme tehtiin yli 110 miljoonaa sivulatausta. Kymmenen luetuimman uutisen summa edellisestä on alle prosentin.

Kaikki kymmenen luetuinta vuoden 2019 uutista löytyvät tämän artikkelin alta.

Kirjoittaja on uutispäällikkö

Tausta

Satakunnan Kansan kymmenen luetuinta uutista vuonna 2019

Alla Satakunnan Kansan digipalvelujen viime vuonna eniten lukijoita keränneet artikkelit. Osa uutisista on ollut päivittyviä, joten niiden otsikko on voinut vaihtua ensijulkaisun jälkeen.

1. Suora lähetys palopaikalta – suuri kerrostalo palaa Porin keskustassa

2. Isis-teloittaja tänään tv:ssä: ”Tapoin ja teurastin 900 miestä, raiskasin 250 naista”

3. Juuri nyt! Keskuskartanon katto tulessa – musta savu nousee kaupungin päälle

4. Missä on 16-vuotias Kristjan Saristeen? — Ilman rahaa ja kännykkää karannut nuorukainen ollut kadoksissa jo neljä kuukautta

5. Säkylässä varusmiespalvelusta suorittava Milla, 21, kadonnut kesäkuisena lauantai-iltana – poliisi pyytää havaintoja

6. Nuori mies tapasi baarissa naisen ja vei tämän kotiinsa harrastamaan seksiä – Kun mies pyysi naista lähtemään, alkoi painajainen, joka oli tuhota miehen maineen

7. Nainen nosti ja osti 90-vuotiaan miehen kortilla yli 20 000 euron edestä

8. Seuraa suorana Olli Lindholmin kunniaksi syttyvää kynttilämerta – SK kuvaa tilaisuuden Porin torilta

9. ”Mitä tapahtuu kun lähdet tuntemattomaan” – omaisten hellän haikeat jäähyväiset saivat tulkin Yön sanoituksista

10. Porin keskustassa iso poliisioperaatio – poliisi vahvistaa tiedon ammuskelusta

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: