Pienyrittäjän kyykyttäjät kyllä muistetaan - ymmärtävätkö joustamattomat yhteistyökumppanit, että koronakin on joskus ohi - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Pienyrittäjän kyykyttäjät kyllä muistetaan - ymmärtävätkö joustamattomat yhteistyökumppanit, että koronakin on joskus ohi

28.3.2020 3:00

Onko vihdoin koittanut aika, jolloin palkansaajat ja ainakin pienyrittäjät ovat löytäneet toisensa? Tajunneet, että samassa veneessä tässä ollaan.

Tämä tuli mieleen, kun luki perjantaina (27.3.) porilaisen yrittäjän Anna Steinerin kommentteja.

– Joka päivä on tullut itku jostakin: milloin asiakkaiden kiitoksista, milloin työntekijöiden tsempeistä, kuvasi Steiner tunteikkaita hetkiä.

Somessa pyörii kampanja, jossa kannustetaan suosimaan paikallisia yrittäjiä. Kyynikko näkee asian niin, että tulovirta siinä vain halutaan pitää vuolaana.

Mutta monet kommentit todistavat, että kyllä me asiakkaat ajattelemme yrittäjiä nyt erittäin suurella myötätunnolla. Haaste on meillä kaikilla sama, olit sitten yrittäjä tai palkansaaja. Pitää yrittää pysyä terveenä ja keskipitkän aikavälin taloudellinen tulevaisuus täytyy suunnitella uudelleen.

Samalla kun paikalliset tsemppaavat toisiaan, isolta kirkolta kuuluu kummia. kertoi torstaina 26.3., kuinka pöytävarausjärjestelmä Table Online tarjosi asiakasravintoloilleen apua yritysavustushakemuksen teossa.

Apu maksaa 2500 euroa, jos hakemus menee läpi. Samassa uutisessa kerrottiin, että Business Finlandin kautta maksettava tuki on yleisimmin 10 000 euroa.

Kun konsultoinnin hintaa hämmästeltiin, Table Onlinen toimitusjohtajalta Ville Heinoselta tuli hyytävä vastaus.

– Kovat ajat vaativat kovat keinot.

On tietysti ymmärrettävää, että näinä aikoina kassavirta kuihtuu yritykseltä kuin yritykseltä. Uutta ansaintalogiikkaa on lupa kehittää.

Hyvä olisi silti tajuta myös, että koronasta selvitään. Sen jälkeen me asiakkaat alamme taas kuluttaa.

Yrittäjätkin alkavat suunnitella. Yksi harkitsee laajentamista, toinen miettii yrityksen siirtämistä paremmalle kauppapaikalle.

Silloin kyllä muistetaan, kuka yhteistyökumppaneista ja vuokranantajista tuli vastaan tiukassa tilanteessa ja kuka rahasti kyynisesti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut