Valheen asteet on päivitetty uuteen järjestykseen: valhe, emävalhe, MV-lehti, tilasto - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Valheen asteet on päivitetty uuteen järjestykseen: valhe, emävalhe, MV-lehti, tilasto

24.8.2017 5:00

Meidät on taas taivuteltu lomilta töihin, vaikka hyvin voisimme vielä muutaman viikon ajella tandemilla ja syljeskellä naapurin tanhuvilla. Ainakin olisi suotavaa, että lapset saisivat ensi vuonna aloittaa koulun vasta syyskuun alussa kuten muinaisina velliaikoina. Häät ja perunat olisi kaikki näin jo kuokittu ja kesän harmautta saatu riittävästi ennen talven harmautta.

Kun satoi, oli aikaa katsoa elokuvia. Se on paras tv-laji ellei biljardia ja naisten muodostelmaluistelua oteta lukuun. Katsoin myös Casablancan. En ole käynyt Marokossa, mutta eivät tainneet käydä myöskään Ingrid Bergman ja Humphrey Bogart. Michael Curtizin elokuva on nostettu lajinsa parhaiden joukkoon monasti. Ihan heti ei olisi tullut mieleen, kun Bergmania pakkopalautetaan Casablancan lentokentällä, että kohta Suomen Turunkin yhteydessä puhutaan Marokon kauhuista.

Tutkimuksiakin on kesällä tehty. Valheen asteet on päivitetty uuteen järjestykseen: valhe, emävalhe, MV-lehti, tilasto.

Myös Lapissa kehitys kehittyy. Rovaniemi on siirtynyt Helsingin tavoin kaupunkipyöriin. Telineiden väli on pari poronkusemaa.

Pekka Pouta ennusti kerran kesällä vahingossa hellettä. Kävin katsomassa Seppälässä verkkopaitaa, mutta ostin sen kiinalaiselta verkkokauppiaalta. Seppälä meni konkurssiin, kiinalainen porskuttaa. Sori siitä, että näin menin mukaan globalisaatioon. Ämpärit hommaan kotomaasta, ilmaisia kyllä kyttään.

Amerikan Yhdysvaltoja vasta kovalla kädellä koetellaan. Aurinko pimenee villissä lännessä alvariinsa – ensin 9.11.2016 ja heti perään viime maanantaina, 21.8.2017. Jälkimmäisessä tapauksessa ei ole toistaiseksi havaittu Venäjän olleen kiinni kaihtimissa.

Pirun nihkeä oli viimeisin kvartaalini, mutta olen valinnut palkitsemisvaliokuntani jäsenet siksi juuri nyt. He tuntevat parhaiten toimintani tuloksellisuuden ja osaavat näin parhaiten päättää lisäeläkkeeni suuruuden ja siihen kuuluvat muut hyvän miehen lisät, ainakin kolkytdonaa perstaskuun. Valiokunnan jäsenet ovat vaimoni, lapseni ja sisareni. Itseni jäävään tai panen palaverissa sormet korviin.

Kirjoittaja arvostaa hiljaista elämää ja mustavalkoista kuvaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: