Suomi isännöi jääkiekon vuoden 2022 MM-turnausta

STT

Riika ja Minsk peittosivat Tampereen ja Helsingin vuoden 2021 MM-haussa

Jääkiekon miesten MM-turnaus järjestetään Suomessa vuonna 2022. Asia varmistui tänään Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kongressissa Kölnissä.

Päätös tuli vain pari tuntia sen jälkeen, kun tieto vuoden 2021 MM-isännistä oli julkistettu. Siinä haussa Suomi jäi nuolemaan näppejään, sillä vuoden 2021 MM-kisat menivät Latvialle ja Valko-Venäjälle.

Latvian ja Valko-Venäjän yhteishanke kukisti Suomen yhden äänen erolla. Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan mukaan Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kongressin äänestys ratkesi 54–53.

Vuoden 2022 MM-turnaus on tarkoitus järjestää Tampereella ja Helsingissä.

Nummela arvioi, että vuoden 2021 MM-haussa Suomella oli Kölnissä suurten kiekkomaiden tuki, mutta IIHF:n pienet ja osin eksoottisetkin jäsenmaat valitsivat Latvian ja Valko-Venäjän.

–Äänestystulos herätti keskustelua siitä, millainen päätöksentekojärjestelmän pitää olla, Nummela sanoi ennen kuin tieto vuoden 2022 isännyydestä oli julkistettu.

Suomessa MM-kisat olivat 2012 ja 2013 yhdessä Ruotsin kanssa.

Latvia oli viimeksi MM-isäntä 2006. Kisat pelataan Riiassa ja Valko-Venäjällä Minskissä, jossa MM-turnaus oli myös 2014.

–Opimme paljon vuoden 2006 ja vuoden 2014 kisoista. Se kokemus auttaa meitä järjestämään vielä paremmat kisat, Valko-Venäjän jääkiekkoliiton pääsihteeri Jaraslau Zauharodni kommentoi IIHF :n nettisivuilla.

Ensi vuonna miesten MM-turnaus järjestetään Tanskassa, 2019 Slovakiassa ja 2020 Sveitsissä.

Naisten seuraavat MM-kisat järjestetään Suomessa 2019. Ensi vuonna naiset eivät pelaa maailmanmestaruudesta olympialaisten takia.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio