Punainen, paha ja pysäyttämätön Pata porskuttaa

Ässät siirtyi Liigan piikkipaikalle ensimmäistä kertaa sitten syyskuun 2012.Antoine Laganiére nousi Liigan pistepörssin kärkeen.

Joonas Salli
Punainen, paha ja pysäyttämätön Pata porskuttaa

Ässien alkukausi on ollut yhtä juhlaa. Kolmesta pelistä on irronnut kolme puhdasta voittoa. Sami Lähteenmäki on tehnyt maalin jokaisessa ottelussa.

Juha LuotolaPori

Kuka tekee Ässien maalit? Mitä iloa italialaisesta hyökkääjästä on Ässille? Onko Antoine Laganière vain kalpea haamu, joka hankittiin hätiköiden, kun Sakari Salminen livahti sivu suun?

Ässien ympärillä leijui kysymysmerkkejä ennen kauden alkua, mutta yksi kerrallaan ne ovat pudonneet pois.

Ratkaisijoita näyttää löytyvän neljästä kentällisestä. Italialainen Marco Insam on hyvä esimerkki nälkäisestä pelaajasta, joka nauttii saatuaan elämänsä näyttöpaikan.

Mies ei saanut harjoituspeleissä mitään aikaiseksi, mutta kaikissa kolmessa liigapelissä reppu on heilahtanut. Tiistaina Hämeenlinnassa maali hylättiin korkealla mailalla tehtynä, mutta keskiviikkona Porissa italialainen teki voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman Jukurien verkkoon.

Mainio Laganière

Laganière on ollut parempi kuin kukaan uskalsi odottaa. Keskiviikon kaksi maalia alleviivasivat sitä, että miehen kanssa pitää pyrkiä mahdollisimman nopeasti jatkosopimukseen. Nykytahdilla hinta nousee peli peliltä. Kultakypärän seuraavaan peliin kutriensa päälle saava hyökkääjä johtaa jo koko Liigan pistepörssiä tehoilla 3+2.

Kanadalainen on vasta sisäänajovaiheessa, mutta pelaa jo mainiota jääkiekkoa. Millaiselle tasolle pitkätukka pääseekään, kun kausi etenee ja pelaaja pääsee vielä paremmin sinuiksi leveän kaukalon kanssa?

Ei ole kaukana totuudesta, jos väittää jo nyt, että Ässät voitti saadessaan Laganièren eikä havittelemiaan Salmista tai Borna Rendulicia.

Lähteenmäki löysi peli-ilon

Oma lukunsa on peli-ilonsa naftaliinista kaivanut Sami Lähteenmäki. Lukosta Ässiin palannut hyökkääjä on naulannut maalin kauden kaikissa kolmessa ottelussa.

–En ole ollut samanlaisessa maaliputkessa sen jälkeen, kun lähdin Porista, Lähteenmäki muisteli.

Hyökkääjä pelasi Porissa kaudet 2012–2015 ja sen jälkeen kaksi kautta Raumalla.

Ässien kolmas kolmen pisteen voitto nosti joukkueen Liigan kärkipaikalle ensimmäistä kertaa lähes tasan viiteen vuoteen. Viimeksi Ässät keikkui sarjakärjessä Lähteenmäen ensimmäisellä ässäkaudella 15. syyskuuta 2012.

–Startti on ollut hyvä, mutta kolmen pelin jakso on aika lyhyt asioiden tarkasteluun. Olemme olleet tehokkaita, mutta kukaan ei voi odottaa, että teemme koko ajan maaleja tällä tahdilla.

Jesperi Kotkaniemi iski tehot 1+2

1. erä (0–1): Risto Dufvan joukot saivat kauden maalitilinsä auki kolmannessa pelissään ajassa 17.54, kun Miika Roine siirsi vieraat johtoon.

2. erä (2–1): Toinen erä ei ehtinyt vanhentua edes minuuttia, kun Antoine Laganière yllätti Jukurit-vahti Sami Rajaniemen lähes nollakulmasta ja toi Ässät tasoihin. Pari minuuttia myöhemmin Matti Lamberg ajoi täydellä voimalla kohti maalin takaa luistellutta Valtteri Hietasta ja vei taklauksensa loppuun. Liigan nykyisen linjauksen mukaan suihkutuomion saaneelle ässähyökkääjälle on odotettavissa useamman ottelun pelikielto. Erässä nähtiin vielä kaksi maaliakin, kun ensin Sami Lähteenmäki teki ylivoimalla 2–1 ja Roine illan toisensa Jukureille.

3. erä (4–0): Erä oli Ässien ilotulitusta. Marco Insamin voittomaalin jälkeen maalin makuun pääsivät vielä Laganière, upean pelin jälleen pelannut superlupaus Jesperi Kotkaniemi (1+2) ja tulokashyökkääjä Niklas Appelgren.

Yleisöä: 4005.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

  • Nimetön

    Kuka voitti liput maali arvauksessa

  • Nimetön

    Porilaiselle pojalle; hienoa että sinäkin olet noin positiivinen, siihen on nyt oikeasti aihetta. Mutta muista kuitenkin, jos näet täällä jotain kovin negatiivista ja vähättelevää, yleensä asialla on se yksi ja sama negajuttuja liukuhihnalta väsäävä henkilö (olet kuullut tästä ennenkin). Ne jutut tunnistaa hyvin helposti, eikä todella kannata ottaa vakavasti.

    Mutta on tosi loistavaa, miten hienosti Pata on lähtenyt tähän kauteen. Näyttää siltä että kausi tulee etenemään todella hyvin, vaikka tottakai tappioitakin väliin tulee mahtumaan. Kun tehdään maaleja, ja väkeä on hyvin hallissa, niin hyvin menee!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio