Piispa poltti päreensä ässähyökkääjän hirmutaklauksesta – "Milloin tämä loppuu"

Harri Markkula
Piispa poltti päreensä ässähyökkääjän hirmutaklauksesta – "Milloin tämä loppuu"

Kuopion piispa Jari Jolkkonen arvostelee kovin sanoin jääkiekon SM-liigan rumia otteita.

Pasi MattilaPori

Ässien Matti Lamberg jyräsi keskiviikkona ruman näköisesti Jukurien Valtteri Hietasen. Videokuvan perusteella Lamberg osui suoraan Hietasta päähän ja ässähyökkääjälle lienee luvassa pelikieltoa.

Päähänkohdistuneet taklaukset ovat olleet liigan avauskierroksilla tapetilla ja Lambergin tempauksen jälkeen kantaa ovat ottaneet jopa kirkonmiehet.

Kuopion piispa Jari Jolkkonen twiittasi aiheesta keskiviikkoíltana.

–Tuskallista katsoa lajia, jossa telotaan ihmisiä sairaalakuntoon. Milloin tämä loppuu?, Jolkkonen twiittasi osoittaen sanansa opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselle (kok.).

Grahn-Laasonen ei kuitenkaan vastaa urheiluasioista, vaan ne ovat ministeri Sampo Terhon (sin.) vastuulla. Jolkkosen twiitistä kertoi ensimmäisenä Demokraatti-lehti.

Jolkkosen twiitti


Lue myös nämä


Kommentit (7)

 • Jani

  ”Jos Ässien johtokunta olisi ajan tasalla niin se ehdottaisi Jukureille 5-0 voittoa koska Ässät syyllistyi sikamaisiin otteisiin kentällä. ”

  Arvon nimimerkki ”Kohtelaisuutta kiitos”:

  Erinomainen ehdotus. Pidän lisäksi erittäin epäkohteliaana, että yleensäkin laukoo tuota kovaa kumikiekkoa kohti vastustajan maalia. Kun tässä lajissa lasketaan ne kerrat, kun tuo kumikappale vielä menee sinne vastustajan maaliin ja useammin tässä onnistunut arvostellaan paremmaksi joukkueeksi, on tämä omiaan aiheuttamaan merkittävissä määrin pahaa mieltä useallekin ihmiselle.

  Minusta jääkiekossa ei saisi tuota kumikiekkoa lyödä ollenkaan. Lyöminenhän jo suoraan viittaa väkivaltaan, sitäkö me haluamme lapsillemme viestiä? Kuka lapsiamme suojelee, jos näin julkisesti hyväksymme lyömisen? Ehdotan, että jääkiekko-ottelut pelattaisiin ilman kiekkoa. Minun mielestäni jokainen pelaaja voisi luistella hakemaan vastustajan pelaajan luistelemaan yhdessä kaukaloa ympäri, rauhallisesti ja käsi kädessä. Tämä olisi mukava ajatus. Sellaisesta ei voisi pahoittaa mieltään. Paitsi jos pitää liian pehmeästi kiinni toisen kädestä, sillä miehiähän ne kuitenkin ovat. Ei sellainen sovi lasten silmille.

 • Jani

  ”Jalkapallossa rumista otteista rangaistus voi olla rangaistuspotku tai pelaajan ulosajo mikä usein johtaa joukkueen tappioon. Sillä on todellista pelotusvaikutusta.”

  No nyt on ammattimaista neuvontaa tarjolla. Ihanko totta? Tässäpä sinulle yllätys: myös jääkiekossa rangaistus voi olla rangaistuslaukaus (jääkiekon vastine rangaistuspotkulle, potkaisemisella kas kun ei saa tehdä maalia) tai pelaajan ulosajo.

  Mikäli olisit edes rivin verran asiaan tutustunut, tietäisit kyllä, että tässäkin tapauksessa rikkonut pelaaja ajettiin ulos. Joukkueensa pelasi 5 minuuttia tehokasta peliaikaa alivoimaisena. Neljällä pelaajalla viittä vastaan. Pitäisin aika lailla kovempana rangaistuksena kuin jalkapallon 10 vs. 11 alivoima, tästä syystä tuohon ”vain” viiteen minuuttiin aivan turha tarttua.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio