Kolumnit

Onko Ässien takki jo tyhjä?

Onko Ässien takki jo tyhjä?
Juha Luotola

Runkosarjan lopussa alkoi tulla esiin huolestuttavia merkkejä Ässien paukkujen hiipumisesta ennen kauden tärkeimpiä pelejä. Ruma romahdus Helsingissä (0–6) ja heti perään ihmeellisten puolustuspään virheiden sävyttämä 2–4-tappio Turussa enteilivät pahaa.

Kymmenessä omiin kilahtaneessa maalissa oli suunnilleen seitsemän liikaa tilanteessa, jossa joukkue kävi armotonta taistelua kuudennesta sijasta. Hälytyskellot alkoivat soida.

Ässien valmennus sammutti orastavan tulipalon muokkaamalla kokoonpanonsa täydellisesti uuteen uskoon ensimmäiseen playoffs-peliin Porissa.

Joukkue vastasi huutoon ja kaikki kolme maalia olivat eri ketjujen hyökkääjien käsialaa.

Peli oli kaukana parhaasta, mutta Ilves kaatui ilman sataprosenttista suoritusta.

Tampereella Ässien korttitalo romahti ensimmäisen ja viimeisen 20-minuuttisen aikana. Pelistä paistoi väsymys ja hurmoksessa pelannut Ilves iski kolmasti molemmissa erissä.

Andreas Bernard on ollut maaginen, mutta juuri tällä hetkellä italialainen ei ole terävimmällään. Puolustuksessa tapahtuu erikoista sekoilua ja hätäilyä kiekon kanssa. Hyökkääjiltä puuttuu päättäväisyys ja ratkaisunälkä maalipaikoissa.

Ässillä on täydet mahdollisuudet nousta ottelusarjan voittajaksi, mutta kovin kirkasta kevättä porilaisille ei uskalla ennustaa.

Mikäli Ilves kaatuu lauantaina Porissa, saa Ässät puolivälierävastustajakseen TPS:n. Niin pitkälle katsominen on ennenaikaista, mutta kenellekään ei liene epäselvää, kumpi siihen ottelupariin lähtisi jättisuosikkina.

Keskiviikon ja torstain pelien perusteella Ilves vaikuttaa nälkäisemmältä ja raikkaammalta kuin Ässät. Ensimmäisen playoffs-voittonsa kuuteen vuoteen raapinut kissapeto on saanut hengen päälle ja se saattaisi hyvinkin olla sitkeämpi pala puolivälierissä Tapparalle kuin Ässät TPS:lle.

Mikä Ässien takin sitten on tyhjentänyt, jos ylipäätään mikään?

Puolustaja Jyri Marttisen loukkaantuminen siirtoikkunan sulkeutumisen jälkeen oli valtava takaisku. Niko Peltolan harteilla on levännyt sen jälkeen liikaa painolastia.

Kun vielä Jere Seppälä palasi peleihin vasta playoffsien kynnyksellä, on kokemattomilta alakerran herroilta vaadittu aivan liian isoa harppausta lyhyessä ajassa.

Nuoret puolustajat ovat arvokkaassa, mutta myös armottoman kovassa koulussa. Isoja virheitä ei saisi tulla käytännössä lainkaan lauantaina, jotta Ässien kausi jatkuu vielä ensi viikolla.

Moni runkomies olisi lisäksi tarvinnut viikon ylimääräisen levon kauden aikana syntyneiden haavojensa nuolemiseen ennen puolivälieriä.

Pitää muistaa, että Ässät on kuitenkin edelleen hienoinen suosikki ottelusarjassa. Kotipelinsä voittamalla se saavuttaa puolivälieräpaikan, joka jo itsessään olisi loistava saavutus.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Nimetön

    SK:n toimittaja taisi jokin aika sitten valittaa yleisöä tuen puutteesta kun peleihin tulee vähän porukkaa. Niin kauan kun joukkueen esitykset ovat tuota tasoa niin ei kannata hämmästellä alhaisia katsojalukuja. Yleisö äänestää jaloillaan urheilussa.

  • Nimetön

    Antakaa valmentajalle ja koko joukkueelle potkut. Tolla materiaalilla olisi pitänyt olla kahden sakissa 🙂

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös