Ässien kolmannen erän rynnistys ei tuonut maalia, TPS vei pisteet mukanaan

Kari Mankonen / SK
Ässien kolmannen erän rynnistys ei tuonut maalia, TPS vei pisteet mukanaan

TPS vei koko pistepotin Porista.

Satakunnan KansaPori

Päätöserässä nähtiin Ässien hurja rynnistys, mutta tulosta ei sekään tuottanut. TPS piti johtonsa maalivahti Aleksandar Georgievin johdolla ja nappasi niukan 1–0-voiton.

1. erä (0–0)

Ottelun alku oli kummaltakin joukkueelta todella varovaista, eikä ensimmäisten minuuttien aikana maalipaikkoja nähty kummassakaan päässä.

Ensimmäinen kunnon paikka tuli erän puolivälissä, kun Jussi Makkonen tarjoili toisesta aallosta maalille nousseelle Ville Korhoselle paikan. Kokeneen laiturin laukaus oli hyvä, mutta TPS:n maalilla torjuva Aleksandar Georgiev venytti komeasti patjansa edelle.

Vieläkin lähemmäksi maalia Ässät pääsi noin 12 peliminuutin kohdalla, kun Jarno Kärki ampui TPS-puolustajan jaloista tulisen rannelaukauksen. Kiekko ohitti jo venäläisvahdin, mutta kilpistyi maalirautoihin. Tilannetta tarkasteltiin myös videolta.

TPS ei pystynyt rakentamaan erään yhtään maalipaikaksi laskettavaa tilannetta ja kun Ässät ei omista vähistä paikoistaan osumaa tehnyt, lähdettiin erätauolle maalittomassa tasatilanteessa.

2. erä (0–1)

Toisen erän ensimmäiset minuutit eivät lupailleet avauserää kummempaa ilotulitusta. TPS piti ehkä aavistuksen enemmän kiekkoa, mutta Ässät ohjasi vieraiden hyökkäykset vaarattomiin kulmiin.

Sen verran hanakasti turkulaiset kuitenkin kävivät päälle, että sortuivat samalla myös jäähyilyyn. Jasper Lindsten huitoi ässäpelaajalta mailan käsistä ja lähti istumaan. Ässienylivoima jäi kuitenkin todella vaisuksi, eikä Georgiev TPS-maalilla joutunut hikoilemaan.

Hieman jäähyn päätyttyä TPS sai ensimmäisen laadukkaan paikkansa, kun Dave Spina luisteli vahvasti laidalta läpiajoon. Andreas Bernard tuli kuitenkin hyvin vastaan ja peitti Spinan laukauksen lopulta helponnäköisesti.

Erän puolivälissä TPS pääsi peräti neljän minuutin ylivoimalle, kun Ässien Antti Jaatisen maila viilsi TPS:n Teemu Väyrysen kasvoihin verta vuotavan haavan.

Ensimmäistä kaksiminuuttista ehti kulua puolitoista minuuttia, kun Bernardin takana heilahti. Ruotsalaispuolustaja Henrik Tallinderin moukari jysähti ja lievässä maskissa ollut patavahti oli täysin voimaton. Jaatisen toisen kaksiminuuttisen aikana TPS pyöritti yhä vahvasti, mutta tällä kertaa Bernard ei ollut ohitettavissa.

TPS pääsi pelaamaan vielä kolmannenkin ylivoiman, kun Tommi Paakkolanvaara lähti istumaan kampituksesta. Tämänkin erikoistilanteen Ässät kesti, mutta samalla se vei myös voimia isänniltä, eikä Padalta nähty kunnon rynnistystä enää toisen erän loppuun, vaan päätös erän lähdettiin vieraiden 1–0-johdossa.

3. erä (0–0)

Erän alku oli Ässiltä pirteä ja joukkue loi heti avausvaihdossa hyvän paikan, kun Jussi Makkonen ohjasi taidokkaasti. Kiekko livahti kuitenkin hieman ohi maalin. Kotijoukkueen painostus katkesi kesken kaiken, kun Juuso Walli passitettiin jäähylle huitomisesta.

Seuranneessa erikoistilanteessa Ässien alivoima osoitti taas vahvuutensa ja TPS:n pyöritys jäi vain pyöritykseksi ilman maalitilanteita.

Jäähyn jälkeen Ässät otti taas hallinnan ja Georgiev oli helteessä. Ässät loi paikkoja vaihdosta toiseen, mutta näytti siltä, että kiekko ei löydä millään tietään venäläisvahdin taakse.

Hieman ennen erän puoltaväliä peliväline kaivettiinkin TPS-vahdin takaa, mutta todella pitkän videotarkastelun jälkeen maali hylättiin. Videotuomareiden tulkinnan mukaan Ässien Juho Tommila potkaisi kiekon maaliin jalallaan.

Ässät jatkoi painostusta ja pääsi yrittämään myös ylivoimalla, kun Teemu Väyrynen kaatoi sääntöjen vastaisesti Jarno Kärjen. Ylivoima pyöri vaarallisen oloisesti, mutta viimeiset vapauttavat syötöt muuttivat suuntaa kerta toisensa jälkeen turkulaispelaajien varusteista, eikä erikoistilanne tuonut tasoitusta.

Pata painoi hurjasti koko viimeisen 10-minuuttisen, mutta Georgiev tuntui venyvän kaikkien mahdollisten ja mahdottomienkin vetojen tielle.

Kun tasoitusta ei näkynyt, kaivoi Jyrki Aho pakastaan viimeisen ässänsä esiin ja veti Bernardin ulos maalilta reilut puolitoista minuuttia ennen päätössummeria. Sama sirkus jatkui TPS-maalilla, mutta tulosta ei tullut.

Turkulaiset onnistuivat kertaalleen purkamaan kiekon pois alueelta ja se riitti, sillä Ässät sai kiekon hallintaansa, mutta sekoili totaalisesti vaihdon kanssa. Kun kentällä kirmasi yhtä aikaa peräti kahdeksan patapaitaa, ei tuomaristolle jäänyt vaihtoehtoja.

TPS pelasi viimeiset reilut 20 sekuntia ylivoimalla, mutta varmisteli lähinnä 1–0-voittonsa kestämistä päätössummeriin sointiin saakka.

Maalit

30.30 Henrik Tallinder (Jerry Ahtola, Ilkka Pikkarainen) 0–1 yv.

Ässien kokoonpano

1. kenttä: Korhonen–Paakkolanvaara–Makkonen, Peltola–Viljanen

2. kenttä: Kärki–Kerälä–Ojamäki, Seppälä–Vuorisalo

3. kenttä: Suoranta–Kuparinen–Bertrand, Mäkelä–Tommila

4. ketju: Jaatinen–Saha–Varttinen, Walli (7. puolustaja)

Maalivahdit: Bernard (Ahonen)


Lue myös nämä


Kommentit (16)

  • Nimetön

    Täällä on taas ihme kitinää, kun Ässät hävisi yhden pelin niukasti TPS:ää vastaan. Missä ne samat kitisijät silloin oli, kun Ässät voitti hienosti sekä Hifkin että Kärpät samalla viikolla? Yhtäkkiä silloin ei joukkue ollutkaan huono.
    Toivottavasti Ässillä peli kulkee tänääna Lukkoa vastaan, tehdään riitävät maalit ja saadaan pinnat Poriin!

  • Nimetön

    Ässät sai mitä tilasi palkatessaan Ahon; virkamieskiekkoa, ei tunnetta, ei Patasydäntä! Liki maaleja ei liigassa lasketa vaan ne on tuolla miehityksellä tehtävä, on Ässät niin paljon parempi joukkue tänä vuonna verrattuna viime vuoteen. Mutta kun valmennuskolmikko on tuo niin mitä voi odottaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös