Leijonavalmentajan yllätysveto ison ottelun alla – "Pelaajat tekevät, mitä itse haluavat"

Ossi Ahola
Leijonavalmentajan yllätysveto ison ottelun alla – "Pelaajat tekevät, mitä itse haluavat"

Päävalmentaja Lauri Marjamäki ei perjantaina pingottanut. Suomi piti harjoittelusta välipäivän välierän aattona.

Pasi MattilaKöln

Leijonien itseluottamus on huipussaan torstaisen puolivälieräottelun jälkeen.

Perjantaina joukkue viettää vapaapäivää. Harjoitusvuorolla jäällä kävi väin kourallinen pelaajia. Muuten pelaajat saivat tehdä mitä kukin itse halusi.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi puhuneensa joukkueelle noin 10 minuutin ajan. Siinä oli kaikki yhteinen tekeminen, vaikka välierä Ruotsia vastaan odottaa jo lauantai-iltapäivällä.

–Kaikki nämä jätkät ovat täällä ammattilaisia. Ei täällä ketään tarvitse kantaa. Näihin kisoihin lähdettäessä se oli yksi kriteeri, että otetaan sellaisia pelaajia, joita ei tarvitse holhota, Marjamäki totesi.

Marjamäen mukaan kisojen muutkin välipäivät on vietetty samalla tavalla.

–Pelaajat tekevät, mitä itse haluavat. Olemme sopineet, että nämä välipäivät otetaan rennosti. Sitten on taas luvassa vuorokauteen kaksi todella kovaa peliä, niin silloin ollaan sitten valmiina.

Ruotsi on Leijonille taas täysin erilainen vastustaja kuin USA. Ruotsin valmennusjohto tietää varmasti paremmin, kuinka Suomi pelaa. Yllätyspotentiaalia ei juuri ole.

–Ei tässä silti kannata aivan hirveästi omaa pakkaakaan sekoittaa. Haluaisimme päästä siihen tilaan että on joku peli ja vastassa on joku joukkue ja sitten vaan pelataan.

–Tietenkin taktisesti pitää hyvin valmistautua ja ottaa vastustajan tyyli huomioon, Marjamäki pohti.

Sen Marjamäki tietää, että parantaa taas pitää.

–Ihan ok ei riitä huomennakaan. 12 joukkuetta on kotimatkalla ja pidot vaan paranee. Vaikeampi peli on taas huomenna luvassa.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Ihan hyvä ratkaisu Marjamäeltä. Pelaajat osaavat hommansa. Joutuvat tekemään ratkaisunsa miljoonasosasekunnin aikana.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio