Juha Kiilholma ei harjoittele Ässien mukana – ura jatkunee muualla

Kari Mankonen
Juha Kiilholma ei harjoittele Ässien mukana – ura jatkunee muualla

Juha Kiilholmalla on Ässien kanssa sopimus myös ensi kaudesta. Patapaitojen pukuhuoneesta ei kuitenkaan todennäköisesti löydy enää paikkaa.

Harri LaihoPori

Kuusi on joukosta poissa, kun Ässät vuosimallia 2017–2018 on aloittanut tällä viikolla harjoitusjaksonsa.

Andreas Bernard valmistautuu Italian maajoukkueen mukana MM-kilpailuihin. Puolustajahankinta Ben Blood liittyy joukkueeseen vasta elokuussa. JYPistä saapuva Mikko Salmio on vielä pronssiottelun verran kiinni vanhassa joukkueessaan.

Jyrki Ahon harjoituksissa eivät ole hikoilleet myöskään viime kauden kultakypärä Simon Suoranta, konkarihyökkääjä Juha Kiilholma sekä enimmäkseen A-nuorissa pelannut, mutta edustusjoukkueessakin 11 pelin verran nähty Erik Embrich.

Suoranta on ollut vielä tällä viikolla lomamatkalla. Kaksi kautta Porissa pelannut Embrich ei sen sijaan liity harjoitusvahvuuteen tulevinakaan viikkoina, sillä hänen ensi kauden sopimuksensa on purettu.

Satakunnan Kansan tietojen mukaan myöskään Kiilholma ei kuulu Ässien jatkosuunnitelmiin, vaikka palkka edelleen juoksee ja nimi löytyy pelaajalistalta.

Urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi Kiilholman tilannetta vain lyhyesti.

– Meillä on Kiilholman kanssa sopimus ensi kaudesta, mutta hänellä on toistaiseksi lupa harjoitella yksin.

34-vuotiaan ässäkasvatin viime kausi oli tuskainen. Hän ei kuulunut käytännössä missään vaiheessa valmennuksen luottopelaajiin. Kun edellinen kausi toi uran ennätystehot, nyt tuloksena oli heikoin tulos. 42 ottelun saldoksi tuli 2+3=5, ja tehotilasto jäi 19 maalia miinukselle.


Kommentit (11)

  • Nimetön

    Turhia höpinöitä, joukkue pelas ihan yläkanttiin, ku katsoo pelaajamateriaalia, mikä oli Liigan heikonmpia. Kilun vauhti nyt ei vaan riitä enää Liigaan joten pulinat pois. Ahoa on turha syytellä, tolla materiaalilla se oli maksimisuoritu. Toivottavasti saadaan ens kaudeks laadukkaampi joukkue kasaan, muuten Ässien uskottavuus liigaseurana alkaa olla mennyttä.

  • Maltsevi "Ace of Spades" Patajätkä

    Totuus on kovin yksinkertainen. Kiilholman luistin vaan ei kulkenut enää päättyneellä kaudella alkuunkaan riittävästi. Kun ei ehdi tilanteisiin, ei saa tehojakaan. Omituisia valitusvirsiä taas kerran tällä palstalla, mikä kertoo enemmänkin siitä, että valittajat eivät ilmeisesti edes käy peleissä. Ja jos ja kun rahakkaammat seurat perinteiseen tapaan ostaa Ässiltä nousussa olevia nuoria, sille seura ei juuri mahda mitään, oli valmentajana kuka tahansa. Toisaalta Ässissä nousee koko ajan uusia lupaavia nuoria liigatasolle, ja joukkueessa on joka tapauksessa omien nuorten osuus liigan parhaimmistoa, eli tilanne on varsin valoisa.

    Lisää valoisuutta asiaan on luonnollisesti tuonut uusi valmentaja Jyrki Aho, joka tunnetaan osaavana, vaativana mutta erittäin oikeudenmukaisena valmentajana, jolla on mestaruusmeriittiäkin taustalla. Työnteon meininki palautui hänen myötään kaikkeen tekemiseen. Joukkueen nopeaa pelitapaa on ollut ilo seurata. Ja joukkueen loistava yhteishenki kuvastaa myös valmennuksen onnistumisesta. On mielenkiintoista kausikorttilaisena katsoa taas tulevalla kaudella, miten Pata porskuttaa eteenpäin. Ilman parin avainpelaajan loukkaantumista Pata olisi päättyneelläkin kaudella jo ollut suoraan kuuden sakissa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio