Hurja doping-uutinen Venäjältä: Nuorten kiekkojoukkue sivuun MM-kisoista?

Satakunnan Kansa

Doping-uutiset Venäjällä muuttuvat koko ajan hurjemmiksi. Nyt Venäjällä uutisoidaan, että suurin osa Venäjän alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen pelaajista olisi jäänyt kiinni meldoniumin käytöstä. Meldonium-lääkeaine tuli kielletyksi täksi vuodeksi ja se on aiheuttanut Venäjällä kymmeniä doping-käryjä.

Venäläisen Allhockey.ru-jääkiekkosivuston mukaan Venäjällä harkitaan nyt, että 18-vuotiaiden ikäluokka ei lähde Yhdysvalloissa huhtikuussa pelattaviin nuorten MM-kisoihin, vaan sinne lähetetään 17-vuotiaiden maajoukkue.

– Ratkaisusta on sovittu urheiluministeriön kanssa. Joukkue vaihdetaan, enkä minä ole mukana. Muuta en voi kommentoida, kärynneen joukkueen päävalmentaja Vitali Prohorov kommentoi Iltalehden mukaan venäläiselle R-sportille.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Jussi Ahokas yllättyi täydellisesti uutisesta.

– Aika yllättynyt olen. En olisi ikinä uskonut, Ahokas totesi Ilta-Sanomille.

Hänen mukaansa Venäjällä olisi ollut hyvä sauma menestyä MM-kisoissa.

– Heillä on hyvä ryhmä, hyvä ikäluokka. He ovat tehneet kaikkensa menestyäkseen kisoissa, Ahokas kertoi IS:lle.

Suomen jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja ja kansainvälisen jääkiekkoliiton nykyinen varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi Iltalehdelle suoran mielipiteensä venäläisestä urheilusta.

– Venäjän touhu on ihmeellistä! Ei siellä taida olla urheilulajia, jossa ei olisi dopingia, Kummola totesi lehdelle.

– Olin yhteydessä pääsihteeri Horst Lichtneriin. IIHF:ltä tulee myöhemmin jonkinlainen tiedote Venäjän tapauksen tiimoilta, hän jatkoi.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Jatkoaika.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    K. Kummola poskeaa aivan asiaa.
    Vaan mitä ihmeellistä siinä nyt on, saati tietämätöntä ?
    Kaikki ns. kuikat huutelee rahan=vallan perään.

    Lisää outellaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio