Ässille makea vierasvoitto – Korhonen ratkaisi viimeisellä minuutilla alivoimalla

Tomi Vesaharju
Ässille makea vierasvoitto – Korhonen ratkaisi viimeisellä minuutilla alivoimalla

Sami Lähteenmäki viimeisteli Ässien avausmaalin, kun HPK jäi kotihallissaan porilaisten jalkoihin.

Satakunnan KansaHämeenlinna

Ässät jatkaa puhtaalla pelillä. Kauden toisessa ottelussaan patapaidat hakivat 2–1-vierasvoiton Hämeenlinnasta.

1. erä (0–0)

Ässät ja HPK pelasivat ympäripyöreän avauserän Hämeenlinnassa. Molemmat joukkueet pääsivät hakemaan maalia ylivoimalla, mutta erikoistilannepelaaminen oli ponnetonta.

HPK:n tilaisuus avautui, kun Niklas Appelgrenin käsitteli mailaansa huolimattomasti kulmaväännössä ja lapa nousi vastustajan kasvoihin. HPK:n kakkosen kärsi Markus Niemeläinen kiinnipitämisestä.

Parhaat maalitilanteet siunaantuivat jäähyjen jälkeen erän loppupuolella. HPK:n Oula Palve kilautti ylärimaa terävällä rannelaukauksella ja Ässien Philip McRae hukkasi läpiajon.

McRae pääsi irti alle puoli minuuttia ennen summeria, mutta Emil Larmi luki hyvin kanadalaisen yrityksen ja esti rystynoston menemästä verkkoihin.

Pata lähti kauden toiseen otteluunsa maltillisin muutoksin. Kokoonpano on Ilves-pelin jälkeen muuten ennallaan, mutta maalilla debytoi Henri Kiviaho. Hän selvisi avauserästä 12 torjunnalla, joista yksi oli varsin komea. Larmi torjui HPK:n maalilla seitsemän kertaa.

2. erä (1–1)

Ässät joutui heti toisen erän alussa alivoimalle, kun Jere Seppälä sai rangaistuksen koukkaamisesta.

Seppälän rangaistus oli juuri päättynyt, kun omissa kolahti halvanlaisesti. Patakasvatti Severi Sillanpää voitti HPK:lle aloituksen keskialueella. Kiekon saanut Jaakko Turtiainen pääsi vapaasti pyörähtämään hyökkäysalueelle. Siellä hän puolestaan sai vapaasti antaa tarkan poikittaissyötön Miro Ruokoselle, joka laukoi komealla kudilla isännät johtoon.

Ässien tuli kuitenkin nopeasti tasoihin. Antoine Laganière antoi päädystä nätin syötön B-pisteen kaarelle Sami Lähteenmäelle, joka kiskaisi kiekon verkkoon.

Viime kaudella Lukossa Lähteenmäki sai pistetilinsä auki vasta kauden 17:ssä ottelussaan. Nyt hän on tehnyt maalin kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Ässät pelasi erässä hyvää vieraskiekkoa. Se lähti hanakasti vastaiskuihin ja sai myös ylivoimahyökkäyksiä. Ville Korhonen pääsi jopa läpiajoon, mutta kiekko kilahti tolppaan.

Kohupuolustaja Ben Blood erän loppupuolella rangaistuksen varsin puhtaan näköisestä taklauksesta. Tuomari antoi jäähyn kenties siksi, että katsoi Bloodin taklanneen kiekotonta pelaajaa.

3. erä (0–1)

Ässät pääsi varsin hyvin paikoille.

Kerran porilaiset saivat kiekon maaliin ylivoimalla. Marco Insamin ohjausta ilmasta katseltiin pitkään videolta, mutta lopulta se hylättiin korkeana mailana.

Viimeisillä minuuteilla molemmat saivat tilaisuutensa ratkaista ylivoimalla.

Ässien yritys veti vesiperän, kun ylivoima pyöri heikosti. Bloodin illan toinen rangaistus antoi tilaisuuden Kerholle.

Se päättyi isäntien kannalta nolosti. Ville Korhonen pääsi laidalta karkaamaan läpiajoon. Hyökkääjä nosti rystyltä kiekon komeasti ohi Emil Larmin. Aikaa oli jäljellä enää 49 sekuntia.

Loppusekunnit Pata kesti mainiosti porilaisten maalilla debytoineen Henri Kiviahon johdolla.

Kauden toinen peli toi siis kauden toisen voiton. Keskiviikkona Ässät kohtaa Porissa Mikkelin Jukurit.

Ässien kokoonpano

1. ketju: Korhonen–McRae–Salmio, Peltola–Seppälä

2. ketju: Kotkaniemi–Laganiére–Suoranta, Matushkin–Tommila

3. ketju: Lähteenmäki–Kuparinen–Insam, Blood–Tuohilampi

4. ketju:Varttinen–Appelgren–Lamberg, Vuorisalo


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Hyvä Ässät ja huomenna lisää!

  • Nimetön

    Pata painaa parastaan. Nyt kaikki hallille!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio