Ässät porskuttaa hurjassa vireessä – sarjakärkeen viiden vuoden tauon jälkeen!

Matti Lamberg sai suihkukomennuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Joonas Salli
Ässät porskuttaa hurjassa vireessä – sarjakärkeen viiden vuoden tauon jälkeen!

Jukurien kauden kolmas ottelu ja seitsemäs erä toi vihdoin onnistumisen maalin muodossa. Se oli lopulta varsin laiha lohtu kevyille vierailijoille.

Satakunnan KansaPori

Ässät otti keskiviikkona Porissa kauden kolmannen täyden pistepottinsa ja nousi Liigan piikkipaikalle ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Jukurit kaatui Porissa maalein 6–2 (0–1, 2–1, 4–0).

1. erä (0–1)

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä saatiin ajassa 2.13, kun Ässien kapteeni Matti Kuparinen lähti istumaan kaksiminuuttista poikittaisesta mailasta. Mikkeliläiset myllyttivät koko kaksiminuuttisen Ässien alueella, mutta tiivis alivoimaneliö hoiteli erikoistilanteen maalivahti Andreas Bernardin johdolla.

Varsin sekavan alun jälkeen myös Ässät sai tilaisuutensa ylivoimapeliin, kun Jukurien Antti Jaatinen koukki kakkosen arvoisesti heti erän puolivälin jälkeen.

Ylivoiman parhaat maalipaikat aukesivat Antoine Laganièrelle, mutta liukas kanadalainen ei saanut kiekkoa reppuun.

Jukureilla oli erän edetessä useampikin laadukas maalintekotilanne, mutta joukkue vaikuttaa olevan kokovartalokipsissä surkean alkukauden takia.

Risto Dufvan joukot saivat kauden maalitilinsä vihdoin auki ajassa 17.54, kun Miika Roine siirsi vieraat johtoon.

2. erä (2–1)

Toinen erä ei ehtinyt vanhentua edes minuuttia, kun Laganière yllätti Jukurit-vahti Sami Rajaniemen lähes nollakulmasta ja toi Ässät tasoihin.

Pari minuuttia myöhemmin tapahtui taas. Tällä kertaa ei nähty maalia, vaan Matti Lambergin raju taklaus, jonka jälkeen Jukurien ykköskentän takana puolustanut Valtteri Hietanen jouduttiin taluttamaan koppiin. Taklaus näytti kohdistuneen päähän ja Lamberg sai tilanteesta automaattisen pelirangaistuksen.

Lamberg ajoi täydellä voimalla kohti maalin takaa luistellutta Hietasta ja vei taklauksensa loppuun. Liigan nykyisen linjauksen mukaan Lambergille on odotettavissa useamman ottelun pelikielto.

Ässät taisteli viiden minuutin alivoiman kunnialla, eikä Jukurit päässyt yrityksillään tolppaa lähemmäs.

Heti rangaistuksen perään Ässät sai tilaisuutensa ylivoimalla. Mylly ehti pyöriä vain 21 sekuntia ennen kuin kiekkoa kaivettiin taas mikkeliläisten repusta. Asialla oli kauden maaliputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi venyttänyt Sami Lähteenmäki. Paluumuuttaja laukoi jäitä pitkin terävästi alakulmaan siniviivalta.

Jukurit teki jälleen erän lopussa niin sanotun pukukoppimaalin, kun joukkue onnistui tasoittamaan pelin vajaat kaksi minuuttia ennen summeria. Asialla oli sama mies kuin ensimmäiselläkin kerralla, Miika Roine.

3. erä (4–0)

Jos on Lähteenmäki komeassa putkessa, niin lähes samaa voi sanoa Ässien Italian-vahvistuksesta Marco Insamista. Laituri osui avauspelissä ja Hämeenlinnassa hänen maalinsa hylättiin vasta pitkällisen videotarkistuksen jälkeen.

Keskiviikkona oli jälleen onnistumisen vuoro. Insam painoi lähietäisyydeltä Ässät 3–2-johtoon Jesperi Kotkaniemen hienon alustuksen jälkeen.

Hyvässä iskussa on myös Laganière. Pitkähiuksinen hyökkääjä tälläsi illan toisen osumansa kolmannen erän puolivälissä irtokiekosta. Simon Suoranta sai osumaan jo kauden neljännen syöttöpisteensä.

Eikä sekään vielä riittänyt Ässille. Nelosketjuun hyvin kotiutunut Niklas Appelgren survoi 5–2-maalin hienon poikittaissyöttöketjun jälkeen pian edellisen osuman jälkeen.

Ässien hurja maalitehtailu jatkui vielä tämänkin jälkeen. Nälkäinen Kotkaniemi kiepautti komealla kääntölaukauksella Ässien johtolukemiksi peräti 6–2.

Ässillä on kolmen pelin jälkeen hallussa yhdeksän sarjapistettä ja Liigan kärkipaikka ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012 syyskuun.

Maalit

17.54 Miika Roine (Turo Asplund–Janne Ritamäki) 0–1

...

20.57 Antoine Laganière (Simon Suoranta–Mikko Salmio) 1–1

28.27 Sami Lähteenmäki (Maksim Matushkin–Ville Korhonen) 2–1 yv.

38.13 Roine (Ville Hyvärinen–Nestori Lähde) 2–2

...

44.52 Marco Insam (Jesperi Kotkaniemi) 3–2

50.42 Laganière (Suoranta) 4–2

51.22 Niklas Appelgren (Matias Varttinen–Kotkaniemi) 5–2

53.59 Kotkaniemi (Jere Seppälä) 6–2

Yleisöä: 4005.

Ässien kokoonpano

1. kenttä: Korhonen–McRae–Salmio, Peltola–Seppälä

2. kenttä: Lähteenmäki–Laganière–Suoranta, Matushkin–Tommila

3. kenttä: Kotkaniemi–Kuparinen–Insam, Blood–Tuohilampi

4. ketju: Varttinen–Appelgren–Lamberg, Vuorisalo (7. puolustaja)


Lue myös nämä


Kommentit (14)

  • Kiakkomiäs

    Näkyy jotakuta ikivakinegailijaa jurppivankin Ässien mainio kauden aloitus.. Kannattaa kuitenkin muistaa verrata Ässien peliä viime tässäkin kohtaa viime vuoteen, kun valituksen vääntäjät ennen kauden alkua niin kovasti muistutti mm. siitä miten vähän viime kaudella tehtiin maaleja. Ja se on selvää että sarjassa ei ole mitään heittopusseja, jokaista vastaan pitää pystyä kelpo suoritukseen. Esimerkiksi Jukurit oli viime kaudella Ässille todella hankala vastus kotonakin, ja vastaavasti esim. HPK:n voittaminen vieraissa on aina ollut Ässsille työlästä, ja HPK onnistui jo voittamaan Kärpät vieraissa.

  • Olisin hyvä valmentaja

    Kyllä Jukurit ovat tehneet suuren virheen päästäessään puolustaja Koiviston Kärppiin. Nyt pitäisi joukkueelta löytyä rentoa peliä ja taistelua joka tilanteessa. Ässät ei ole ihmeellinen joukkue. Sanoisin, että keskikastia. Jukurit oli viime vuonna liiankin hyvä ja nyt sitten ollaan kuin kusi sukassa kun ei uskalleta pelata niinkuin osataan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio