Kaupallinen yhteistyö

Yrittäjien vuoteen mahtuu jopa 100 eri tapahtumaa

Satakunnan Yrittäjien tapahtumajärjestäjä tarvitsee tiukkaa rutiinia ja salamannopeaa luovuutta, jotta tilaisuudet saadaan kunnialla maaliin. 80-vuotisjuhlavuoden tapahtumakirjo on laaja aina tiukasta edunvalvonnasta ja vaikuttamisesta Yrittäjägaalan tanssin tahteihin.

Joonas Salli
Yrittäjien vuoteen mahtuu jopa 100 eri tapahtumaa

Satakunnan Yrittäjien juhlakoordinaattori Nina Huhtamäki järjestää vuosittain parhaimmillaan jopa 100–130 tapahtumaa. Suurimpia Ninan luotsaamia tilaisuuksia on ollut pari vuotta sitten matkailuhankkeen päätösseminaari Raumalla, joka kokosi Jyrki Sukulaa kuulemaan Rauma-salin täyteen.

Maiju Junko

Yksi tapahtumajärjestäjän tärkeimmistä avuista on ongelmanratkaisukyky. Välillä joutuu luovimaan, kun esimerkiksi pääpuhuja on eksynyt tai kun tekniikka ei toimi. Muistojen kirjassa on sopivasti myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

– Yhden tilaisuuden katkaisi palosireeni.  Hälytys osoittautui onneksi turhaksi, mutta palomiesten näyttävä sisäänmarssi jäi monelle mieleen kuin paraskin ohjelmanumero, naurahtaa Nina Huhtamäki.

Nina Huhtamäki kertoo videolla Satakunnan Yrittäjien juhlaseminaarin järjestämisestä

Jäsenyritykset kumppaneina

Nina Huhtamäen oma kalenteri on mielenkiintoinen: nainen junailee vuosittain parhaimmillaan jopa 100–130 tapahtumaa kun huomioidaan Satakunnan Yrittäjien ja Porin Yrittäjien tapahtumat yhteensä, joista jokaisessa on sen tuhannen erilaista osaa yhteen sovitettavana.

– Onneksi rinnalla ovat oman toimiston rautaiset ammattilaiset sekä luotettavat yhteistyökumppanit ja verkostot.

Huhtamäen mukaan tiloja ja toimijoita kilpailutetaan säännöllisesti mahdollisuuksien mukaan.

– On mukava tarjota mahdollisuuksia uusille toimijoille. Ensisijaisesti osoitamme tarjoukset aina yrittäjäjärjestön jäsenyrityksille. Kenttäväki on myös kiitettävän aktiivista tarjoamaan omaa osaamistaan ja toivonkin aktiivista lähestymistä ja meille voi tarjota palveluita. On hyvä, että saamme tietoja eri puolilta maakuntaa esimerkiksi tapahtuma- ja kokoustiloista, ohjelmajärjestäjistä ja pitopalveluista.

Toiveissa suurareena

Suurimpia Ninan luotsaamia tilaisuuksia on ollut pari vuotta sitten matkailuhankkeen päätösseminaari Raumalla, joka kokosi Jyrki Sukulaa kuulemaan Rauma-salin täyteen 420 henkeä. Yrittäjägaala uuden kampuksen Agora-salissa keräsi sekin 320 henkeä joulukuussa. Tänä vuonna juhlitaan Satakunnan Yrittäjien 80-vuotista toimintaa, ja marraskuiseen juhlagaalaan odotetaan vähintään 400–500 henkeä.

Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaariin Porissa osallistui 900 henkeä.

– Järjestelyt sujuivat hyvässä yhteistyössä Visit Porin kanssa. Promenadikeskus toimi hyvin, majoittuminen puolestaan on Porissa aina haaste, Huhtamäki tietää.

Yksi tapahtumajärjestäjän toive on suuri monitoimiareena.

– Esimerkiksi yrittäjäpäivät kokoavat tuhansia henkiä, mutta Porissa tai Satakunnassa ei ole tarpeeksi isoa tilaa eikä majoituskapasitettia kahdelle tuhannelle. Toivoisin, että rahoittajat löytäisivät toisensa ja puhaltaisivat vauhtia hankkeeseen. Yrittäjätilaisuuksien lisäksi tilalle olisi varmasti käyttöä muun muassa puoluekokouksille ja muille suurtapahtumille.

Uusia, toimivia malleja

Suurtapahtumien lisäksi järjestövuoteen mahtuu kaikenkokoisia tilaisuuksia, pienistä kokouksista koulutuksiin ja tapahtumiin. SuomiAreenan vaikutusmahdollisuudet on valjastettu vahvasti käyttöön. Yrittäjien tilaisuuksissa on ykköstason puhujia valtakunnan huipulta.

Koetamme jatkuvasti kehittää uusia ideoita ja toimintamalleja. Yrittäjien juhlallinen gaala ja samoin yrittäjien aamubrunssi-tietoiskuinfot ovat löytäneet paikkansa. Tapahtumat, koulutukset ja tilaisuudet innostavat yrittäjiä verkottumaan, tapaamaan toisiaan ja löytämään uusia yhteistyökumppaneita ja asiakkaita. Myös virkistyminen ja rentoutuminen tiukkojen työpäivien välissä tulee tarpeeseen.

– Uusimman tiedon jakaminen on järjestön tärkeätä työsarkaa. Esimerkiksi toukokuussa ruodimme kertauksena yrittäjille uuden tietosuojalain sisältöä.

Perheet mukaan

Monipuolisuus on tapahtumajärjestäjän valtti. Juhlavuotena halutaan entistä tiiviimmin ottaa mukaan myös yrittäjien perheet.

– Pyrimme ottamaan tasapuolisesti huomioon eri toimialat, eri kokoiset yritykset ja entistä enemmän myös yrittäjien perheet.

Pelle Hermannin puistossa järjestetään perinteisesti Porin Päivän aikaan Porin Yrittäjien koko perheen toimintapäivä. Kankaanpäässä järjestetään elokuussa koko Satakunnan Yrittäjien jäsenille rento koko perheen vapaa-ajan tapahtuma, jossa yrittäjät lapsineen pääsevät osallistumaan yhteiseen rentoon päivään.

– Syksyllä pidämme kulttuurihenkisen jäsenillan ja menemme joukolla katsomaan ennakkoensi-iltaan Timo Koivusalon tuoretta Olavi Virta -elokuvaa Promenadiin.

Maakunnassa tapahtuu jatkuvasti, ja paikallisyhdistyksillä on omat omaleimaiset tapahtumansa ja juhlansa, jotka tuovat elinvoimaa ja vipinää kuntiin.

– Satakunnan Yrittäjillä ei aina ole paikallisyhdistysten tapahtumissa roolia, pyynnöstä toki annamme mahdollisuuksien mukaan markkinointiapua, järjestämme ohjelmaa ja esimerkiksi puhujia.

 

16.5. Kevätkokous, Pori

5.6. Yrittäjän digikoulu, Pori

19.7. Yrittäjät SuomiAreenalla Stadi vs. Lande/ SuomiAreena, Pori

19.8. Koko perheen liikunta- ja hyvinvointipäivä, Kankaanpää

5.9. Yrittäjäpäivän aamubrunssi, Pori

10.10. Yrittäjäaktiivinen kuntaseminaari, Rauma

17.11. 80-vuotisjuhlagaala

 

Vinkkejä paikallistapahtumista:

12.5. Hevisaurus-konsertti ja Tanhupallo, Ulvila

15.6. Kaislikossa Kuhisee, Säkylä

3.–5.8. Karvia-päivät

18.8. Eurajoen markkinat

25.8. Merikarvian markkinat

1.–2.9. Noormarkun markkinat

22.9. Minihysteria, Rauma

30.9. Porin Päivän Lasten Päivä Pelle Hermannissa


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös

Sammio