Kaupallinen yhteistyö

Yrittäjä: myisitkö liiketoimintasi? Innokkaita uusia yrittäjiä on jonossa

Toimivan yrityksen puikkoihin tarttumisessa on houkuttavat edut, eikä omistajanvaihdos ole salatiedettä. Satakunnassa potentiaalisia ostajia löytyy eniten palvelualan, valmistavan teollisuuden ja ravintola-alan yrityksille.

Yrittäjä: myisitkö liiketoimintasi? Innokkaita uusia yrittäjiä on jonossa

Yrittäjä – ilmianna yrityksen myyntihalukkuus. Vai oletko valmis ostamaan toimivan yrityksen? Tervetuloa Herttuantorille kuulemaan, miten omistajanvaihdos tehdään sujuvasti ja oikein.

Milla Majander

Kari Variksen puhelin soi päivittäin. Soittajat tiedustelevat, minkälaisia yrityksiä on kaupan.

– Yritysten ostajahalukkaita on juuri nyt enemmän, kuin myytäviä kohteita, tietää yritysten omistajanvaihdoksen asiantuntija Kari Varis Yrityskauppatalo Oy:stä.

Kiinnostus yrittäjyyteen kukoistaa. Etenkin nuoret ja keski-ikäiset etsivät aktiivisesti toimivaa liiketoimintaa ostettavaksi. Miksi näin?

– Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen. Varsinkin nuoret ovat ymmärtäneet tämän. Valmis kassavirta ja toimivaksi todettu liiketoimintastrategia mahdollistavat turvallisemman alun omaan yrittäjyyteen.

Selkeä ja turvallinen vaihdos yritysvälittäjän opastuksella

Yrityksen myyntiä suunnitteleva pohtii isoja: millaisen hinnan voin firmasta saada? Miten tietotaito siirtyy jatkajalle? Mitkä ovat myynnin verovaikutukset? Kysymysten kanssa ei kannata jäädä yksin.

– Asiakkaan liiketoimintaan perehtyminen on yritysvälityspalvelun a ja o. Yrityskaupan asiantuntijan hinnoittelema yritys on rahoituskelpoinen ja taustoiltaan selkeä. Neuvottelussa jokaisen on ymmärrettävä, missä mennään.

Kun toisilleen oikeat ovat löytyneet, voi omistajanvaihdoksen perustan muuraus alkaa. Yritysvälittäjä tuntee kaupanteon tavat ja vaiheet sekä antaa asiantuntemustaan, kun yritykselle muodostetaan hintalappua. Asiantuntijan läsnäolo yrityskaupassa tuo ennen kaikkea turvaa sekä ostajalle että myyjälle.

– Yritysvälittäjä kuuntelee molempia osapuolia herkällä korvalla ja luo yhteistä neuvottelutahtoa. Teemme kaupanteosta mahdollisimman yksinkertaista ja läpinäkyvää. Tärkeintä on, että ostaja ja myyjä saavat keskittyä mahdollisesti vuosikymmenten ajalta kertyneen tietotaidon jakamiseen.

Mentoroinnista ystävyyteen

Uudelle yrittäjälle hiljainen tieto on kultaakin kalliimpaa – ja juuri yksi niistä asioista, joista yrityskaupoissa maksetaan.

­– Hiljaisen tiedon siirtämiseen vaihtoehtoina ovat myös erilaiset kisälli-, konsultointi- ja mentorointisopimukset. Joskus liiketoiminnan myyminen osissa toimivan osakkuuden muodossa voi myös olla hyvä vaihtoehto, Varis sanoo.

Kari Variksen toiminta-aluetta on Satakunta ja Pirkanmaa, mutta käytettävissä on hänen koko maan laajuinen verkosto.

Kari Variksen toiminta-aluetta on Satakunta ja Pirkanmaa, mutta käytettävissä on hänen koko maan laajuinen verkosto.

Yritystä myyvä saattaa kaupata omaa elämäntyötään, jolloin tunteet ovat kaupankäynnissä vahvasti mukana.

– Olen saanut seurata hienoja tarinoita siitä, kun mentorointi muuttuu hiljalleen ystävyyssuhteeksi. Totta kai yrityksen perustaja tahtoo, että liiketoiminta menestyy uudenkin omistajan hyppysissä.

 

 

Yrittäjä, pohditko yrityksen myyntiä?

1. Ole ajoissa liikkeellä. Varaudu, että omistajanvaihdokseen voi mennä yli puoli vuotta.

2. Pidä yritys myyntikelpoisena. Mitä selkeämpi bisnes, sen varmempi kauppa.

3. Anna asiantuntijan auttaa. Sujuvassa kaupassa vaihtuu omistajuuden lisäksi hiljainen tieto.

 

Yrityskauppatalo palvelee

Porin Herttuantorilla, Isolinnankatu 23, 3. krs.

Tutustu myynnissä oleviin yrityksiin ja yritystä etsiviin ostajahalukkaisiin.

Katso:  yrityskauppatalo.fi


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös

Sammio