Kaupallinen yhteistyö

Tartu toimeen: ilmoittaudu majoittajaksi NYT! Kotimajoitus superkesän trendi

Porilaisille keskusta-asunnoille on kova kysyntä. Ilmoittaudu majoittajaksi, osoita vieraanvaraisuutta ja nappaa mukava lisä lomabudjettiin.

Joonas Salli
Tartu toimeen: ilmoittaudu majoittajaksi NYT! Kotimajoitus superkesän trendi

Mitä lähemmäs kesää mennään, sitä kiihkeämmällä sykkeellä Visit Porin tiimi toimii. Milla Halmeella (vas.) on hektisestä viime kesästä hyvät muistot, Veronica Koskelalle (kesk.) tulikoe on vasta edessä. Matkailukoordinaattori Armi Mäkinen (oik.) kehuu omiaan: majoitustiimin asiakaspalvelu toimii hienosti kovankin paineen alla.

Maiju Junko

Porin superkesää eletään jo täyttä päätä Visit Porissa. Armi Mäkinen joukkoineen yhdistää tarkalla kädellä majoitusta etsivät ja tarjoavat. Praktiikka on kova, viime kesänä Visit Porin kautta majoituksen löysi lähes 2500 vierasta Suviseurojen, SuomiAreenan ja Pori Jazzin aikana.

– Juuri nyt kannattaa aktivoitua: mitä nopeammin ilmoittaudut, sitä varmemmin löydämme sopivan majoittujan, Armi muistuttaa.

Visit Porin kautta majoittuvat ovat perinteisesti tunnollisia, luotettavia ja hyväkäytöksisiä aikuisia. Tapahtumakävijät ja SuomiAreena-tahot arvostavat sitä, että voivat tulla pitkän tapahtumapäivän jälkeen ikään kuin omaan kotiinsa.

Porissa on tänä kesänä tavallista vilkkaampaa. Asuntomessujen, SuomiAreenan ja Pori Jazzin lisäksi pienempiä tapahtumia on pitkin suvea. Visit Pori välittää kotimajoitusta superviikon eli viikon 29 aikana. Suurin osa vieraista etsii majoitusta 2–4 yöksi. Mäkinen kehuu porilaista vieraanvaraisuutta.

– Moni vieras arvostaa kotiasumista kliinistä hotellimajoitusta korkeammalle. Yksityismajoitus on nykyään selkeästi trendikästä.

Asunnon tarjoajat pääsevät ilmoittautumaan kätevästi verkon kautta täyttämällä sähköisen lomakkeen osoitteessa visitpori.fi. Lomake toimii samalla majoittajan ja Visit Porin välisenä sopimuksena. Parhaiten tekevät kauppansa pienet asunnot.

– Kysytyimpiä ovat 0–2 kilometrin säteellä keskustasta olevat yksiöt ja kaksiot.

Kysyntä hiipuu, jos etäisyys menee yli kuuden kilometrin.

Vuokralle sopivat vain kalustetut, siistit kodit. Majoittajat saavat korvauksen vuodepaikkojen mukaan.

– Kaikille yöpyjille pitää olla vuode liinavaatteineen ja pyyhkeet. Lisäksi kaikki kodin varusteet, kuten astiat ja keittiölaitteet tulee olla vuokralaisen käytössä.

Tee näin:

Klikkaa visitpori.fi

Soita 044 701 7908

Poikkea Visit Pori, Itäpuisto 7

Meilaa yksityismajoitus@visitpori.fi

 

Sallalla 10 vuoden kokemus asuntovuokauksesta – ”Viestit ja pikkulahjat kivoja muistoja”

Joonas Salli
Visit Porin kautta asuntonsa vuokraavan porilaisen Salla Tuomisen kokemukset kodinvuokrauksesta ovat pelkästään positiivisia. Kymmenen vuoden aikana vieraina on ollut niin julkkiksia kuin tavallista festarikansaa.

Visit Porin kautta asuntonsa vuokraavan porilaisen Salla Tuomisen kokemukset kodinvuokrauksesta ovat pelkästään positiivisia. Kymmenen vuoden aikana vieraina on ollut niin julkkiksia kuin tavallista festarikansaa.

Porilaisella Salla Tuomisella on kymmenen vuoden kokemus kodinvuokrauksesta. Kokemukset ovat pelkästään positiiviset. Vieraina on ollut niin julkkiksia kuin tavallista festarikansaa. Pienet muistamiset lämmittävät vuokraajan mieltä.

–  Ensimmäiset kokemukset ovat 2000-luvun alusta ja sitten pidin vähän taukoa. Viimeiset viisi vuotta asunto on taas ollut vuokralla Porin tapahtumakesän aikana. Kaikki vuokraajat ovat olleet erittäin asiallisia ja mitään valittamista ei ole. Ensimmäisillä vuokrakerroilla laitoin henkilökohtaisia tavaroita pois, mutta nyt en näe turhaa vaivaa. Otan mukaani tavarat, joita arvelen viikon aikana tarvitsevani ja homma käy jo melkoisella rutiinilla.

Monena vuonna Salla on ollut SuomiAreena- ja jazzviikolla lomalla, toisinaan työssä. Viime vuonna Kiertokadun asunto sai useampia vieraita, sillä tilaa tarvittiin myös Suviseuroilla.

–  Ensin vuokrasin asunnon viikoksi suviseuralaisten käyttöön, sitten superviikolla sitä asuttivat SuomiAreena-vieraat.

Tänä vuonna vuokralaiset vaihtuvat kesken viikon, mikä tarkoittaa yhtä siivous- ja lakananvaihtokeikkaa tuttuun kotiin. Suurta vaivaa siitä ei Sallalle kuitenkaan ole.

– Menen vuokraviikoksi vanhempieni luokse asumaan. Myös siskoni perheineen tulee sinne silloin. Äiti ja isä puolestaan muuttavat mökille, naurahtaa Salla.

Kimppakämppä siskon perheen kanssa on hauska kesälisä.

Sallalla on jo perinteeksi muodostunut tapa jättää vieraille keitettäväksi porilaista Cafe Solon nimikkokahvia.

– Vieraat ovat jättäneet asunnon siistiin kuntoon. Usein vastassa on myös jokin pieni muistaminen: kirje, kortti, teetä, suklaata tai muuta mukavaa.

Asunnonvuokraus on Sallan mielestä hyvä tapa osoittaa porilaista vieraanvaraisuutta. Tietysti myös korvaus on kiva lisä kesälomalaisen budjettiin.

Kiertokadun asunto on ihanteellisen matkan päässä ydinkeskustasta. Vuokraajat ovat ihastelleet myös alueen idylliä ja rauhaa. Ikkunasta voi ihailla puiston kauneutta ja seurata pupujen pylkkimistä.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös

Sammio