Kaupallinen yhteistyö

Taatusti tuoretta Tikkulan Oma Köökistä 24/7

Runsastäytteiset salaatit, patongit ja muut take away -tuotteet valmistuvat ABC:n paikalliskeittiössä Porin Tikkulassa. Tunnistat ne kotikaupassasi Oma Kööki -tuotemerkistä.

Taatusti tuoretta Tikkulan Oma Köökistä 24/7

Täyttövuorossa olevat Arja Malmberg ja Marika Asikainen siivuttavat vihannekset käsityönä. Tuoreus ja runsaus ovat Oma Köökin avainsanoja.

Maiju Junko

Porin Tikkulan keittiössä häärää iloinen aamutiimi. Yövuoro on laittanut Koivurannan tilan perunat kiehumaan jo kello 5, jotta maukas, kotitekoisen makuinen perunamuusi on kauppojen palvelutiskissä hyvissä ajoin ja taatusti tuoreena.

– Aidoista perunoista perinteisesti valmistetusta muusista olemme saaneet oikein hyvää palautetta. Voilla ja kermalla höystettu muusi onkin palvelutiskien suosikki. Myönteiset kokemukset kannustavat laajentamaan lämminruokavalikoimaamme jatkossakin, kertoo keittiön vuoropäällikkö Marika Asikainen.

Keittiössä koko tiimi tuntee tarkasti askelmerkkinsä, kiireaikanakin työt sujuvat notkeasti ja nauru raikaa.

Tikkulan ABC:n keittiön oma tuotanto kasvaa jatkuvasti. Laaja kirjo salaatteja, patonkeja, croissanteja on löytänyt hyvin ystävänsä. Take away -perheen makeita suosikkeja puolestaan ovat jälkiruoat, kuten rocky road, juustokakku ja tiramisu. Japanilaisen keit­tiön ystäville on tarjolla sushiannoksia. Lähituotantona valmistuvat myös S-kauppojen palvelutiskien salaatit, kuten maukas katkarapukimara.

Oma Kööki -lähikeittiö suosii nimensä mukaisesti lähialueen tuottajia ja tuotteita.

– Kivikylän paahtopaisti ja pulled pork sekä Kala-Valtasen savulohi ovat suosikkilistan kärjessä. Kasvissyöjille tarjolla on juustovaihtoehtoja, kuten fetaa ja mozzarellaa, Asikainen jatkaa.

 

Tuotteet pääsevät hyvin oikeuksiinsa uusissa pakkausrasioissa. Mustavalkoinen Oma Kööki -tuotemerkki on helposti tunnistettava.

Tuotteet pääsevät hyvin oikeuksiinsa uusissa pakkausrasioissa. Mustavalkoinen Oma Kööki -tuotemerkki on helposti tunnistettava.

 

Tuotekehittäjät vaativat myös uusilta pakkausrasioilta paljon: nyt itse tuote pääsee hyvin esille. Oma Köökin tuotteita saa S-market Herkusta, S-market Tikkulasta, Länsi-Porin Prismasta ja Terran kahvilasta ja tietysti Tikkulan ABC:ltä. Jakeluverkko on jatkuvasti laajenemassa.

– Hyödynnämme Tikkulan 24/7 -aukioloaikaa täällä keittiössäkin joustavasti. Koska myös keittiö pyörii joka päivä vuorokauden ympäri, olemme pystyneet rakentamaan tehokkaan tuotantotiimin, kertoo yksikön päällikkö Janina Sundell.

Jatkossa Oma Kööki toimittaa salaatteja, muusia ja muitakin lämpimiä ruokia Satakunnan Osuuskaupan kauppojen palvelutiskeille.

– Laajentuminen tuo tarvetta lisätyövoimaan, joten rekryjä on varmasti luvassa. Meillä on hieno tiimi moniosaajia. Kolmivuorotyö antaa työntekijöille uusia mahdollisuuksia vaikkapa opiskeluun tai harrastamiseen, Sundell jatkaa.

Kesäaikaan Tikkulan ABC:n koko vahvuus on 47, talvisaikaankin reilusti yli 30 henkeä.

Oma Kööki työllistää välillisesti lisäksi paikallisia kuljetusyrityksiä.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös

Sammio