Kaupallinen yhteistyö

Sopraano katselee jokisuistoon

As. Oy Porin Sopraano tarjoaa Porin parhaat näköalapaikat vehreään suistoon ja alati vaihtelevaan jokimaisemaan. Kirjurinluodon ulkoilualueet ja keskusta ovat aivan lähellä.

Skanska
Sopraano katselee jokisuistoon

Sopraanon isoilla terasseilla pääsee ihastelemaan jokimaisemaa.

Maiju Junko

Skanskan uusimman kerrostalon rakentaminen Karjarannassa alkaa kuukauden kuluttua, elokuussa ollaan jo täydessä vauhdissa. Ensimmäiset asukkaat muuttavat uuteen kotiin syksyllä 2018.

Ainutlaatuinen sijainti on otettu suunnittelussa vahvasti huomioon. Kahdeksankerroksisen Sopraanon muotokieli on selkeän ajaton, tummanpuhuvaa julkisivua elävöittämään tuodaan värikkäitä yksityiskohtia.

Uudesta alueesta on tähän mennessä kaavoitettu kaksi korttelia. Sopraano on osa ensimmäistä kerrostalokorttelia, jolle rakentuu myös yhteinen, toimiva, turvallinen ja viihtyisä pihapiiri. Piha-alue lisää asukkaiden yhteisöllisyyttä. Pitkästä aikaa yhteisiä tiloja rakennetaan myös sisälle: kerhotila muutamine liikuntavälineineen palvelee Sopraanon asukkaita.

 

Skanska
Sopraanon muotokieli on selkeän ajaton, tummanpuhuvaa julkisivua elävöittämään tuodaan värikkäitä yksityiskohtia.

Sopraanon muotokieli on selkeän ajaton, tummanpuhuvaa julkisivua elävöittämään tuodaan värikkäitä yksityiskohtia.

 

Kauneusarvot ovat Sopraanossa alati läsnä. Joelle avautuvilla isoilla parvekkeilla pääsee ihastelemaan vehreää jokimaisemaa ja luotojen luontoa, jotka tarjoavat katseltavaa jokaisena vuodenaikana. Lattialämmitys mahdollistaa näyttävien, lähes lattiaan asti ulottuvien ikkunoiden käyttämisen. Luonnonvaloa tulvii huoneistoon ja luonto tulee lähelle. Joistakin huoneistoista jokinäkymä on myös saunan löylyhuoneesta.

Alueella ei ole läpiajoa, ja jokiviertä myötäilemään rakennetaan kevyenliikenteenväylä kaupunkiin. Sijainti on ihanteellinen: rauhallinen asuinalue, josta kuitenkin matkaa keskustaan on vain 1,5 kilometriä. Matkan kävelee viidessätoista minuutissa ja pyöräilee hetkessä. Kaikki arjessa tarvittavat palvelut – koulut, päiväkodit ja terveyspalvelut – ovat myös lähellä.

Kirjurinluoto kesäisine tapahtumineen ja aktiviteetteineen on aivan vastapäätä. Luotojen monipuoliset ulkoilu- ja virkistysalueet sekä esimerkiksi Pelle Hermannin puisto ja Satakunnan vihertietokeskus ovat maksutta käytössä kautta vuoden.

 

Joonas Salli
Skanskan rakentamassa energiatehokkaassa Sopraanossa ovat läsnä myös kauneusarvot, sanovat Ville Mattila ja Kari Sundelin Skanskalta.

Skanskan rakentamassa energiatehokkaassa Sopraanossa ovat läsnä myös kauneusarvot, sanovat Ville Mattila ja Kari Sundelin Skanskalta.

Sopraanoon valmistuu 37 huoneistoa. Huoneistot ovat esteettömiä ja valittavana on yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Koot vaihtelevat 28,5 neliöstä 74,5 neliöön. Laatumateriaalit ja viehättävät yksityiskohdat kiinnittävät huomion. Myös toiminnallisuus on otettu vahvasti huomioon. Lattialämmitys on joka huoneessa, joten tilaa vieviä lämpöpattereita ei ole. Liukuovelliset säilytystilat tuovat myös järkevää tilankäyttöä.

Ekotehokkuus on ajan sana. Sopraanoon asennetaan vettä säästävät laitteet, hanat ja suihkut. Kodinkoneet ovat A-energia­luokkaa. Asunnoissa on valokuituyhteys, mikä takaa nopeat tietoliikenneyhteydet.

Skanska aloittaa rakentamisen kesä–heinäkuussa. Yritys kantaa yhteiskuntavastuunsa tehokkaasti, panostaa kierrätykseen ja lisää jätetehokkuutta myös rakennusvaiheessa. Kaatopaikkajätettä vähennetään aktiivisesti ja syntyvä jäte kierrätetään tai käytetään energiaksi.

As. Oy Porin Sopraano

Kahdeksankerroksiseen taloon rakennetaan 37 asuntoa. Keskustaan matkaa 1,5 kilometriä. Kirjurinluoto on aivan vastapäätä.

Asukkaiden käytössä on kerhotila kuntoilulaitteineen ja kätevä kuivaushuone. Lisäksi talossa on ulkoiluvälinevarasto, jossa kurapiste polkupyörän tai likaisten tassujen pesuun.

Lue lisää ja tutustu unelmiesi kotiin 


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös

Sammio