Kaupallinen yhteistyö

Pitkäjännitteinen panostus palkittiin – Osuuskauppa edelläkävijä työhyvinvoinnissa

Satakunnan Osuuskauppa panostaa suunnitelmalliseen työhyvinvointiin. 100-vuotisjuhlavuonna 2017 se teki merkittävän lisäpanostuksen ja aloitti uuden hankkeen porilaisen Motivire Oy:n kanssa. Tavoitteena on löytää jokaiselle työhyvinvointia parantavaa tavoitteellista tekemistä.

Joonas Salli
Pitkäjännitteinen panostus palkittiin – Osuuskauppa edelläkävijä työhyvinvoinnissa

Satakunnan Osuuskauppa palkittiin Satakunnan urheilugaalassa vuoden työyhteisöliikuttaja 2017. Maisa Sihvonen (oik.) oli ehdottanut Satakunnan Osuuskauppaa palkittavaksi. Maisan kanssa iloista asennetta säteilee henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

Satakunnan Osuuskauppa on alueensa suurin yritystyönantaja. Se työllistää suoraan noin 1200 ja välillisesti noin 500 henkeä. Osuuskaupan väki lähti työhyvinvointihankkeeseen innolla mukaan. Sitoutuneita osallistujia on yli 80 prosenttia koko työvoimasta. Punaisena lankana on löytää pienin vaikuttava annos uudenlaista tavoitteellista tekemistä.

– Vähintään kaksi vuotta kestävään hankkeeseen käytetään vuosittain merkittävä summa. Kun lisäksi lasketaan yli tuhannen työntekijän starttikoulutuksiin ja mittauksiin kuluva työaika, panostus on melkoinen, valaisee henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

Jokainen työntekijä on yksilö, siksi tavoitteetkin ovat hyvin henkilökohtaiset. Yksi opettelee aloittamaan päivän aamiaisella, toinen tumppaa tupakan lopullisesti, kolmas ottaa päiväohjelmaan kävelyn.

Laajan työhyvinvointihankkeen tavoitteena on löytää jokaiselle meistä se oma, pieni edistysaskel, jolla voimme kohentaa omaa työhyvinvointiamme. Kovalle urheilijalle tavoite voi olla maraton, toiselle se voi liittyä riittävään lepoaikaan. Käynnissä oleva hanke käsittelee näitä keskenään erilaisia tavoitteitamme ja seuraa niissä edistymistä, jatkaa Huhtamaa.

Hankkeen tueksi osuuskaupan työterveyshuolto on toteuttanut muun muassa niska-olkapää- ja irti tupakasta -ryhmiä sekä painonhallintaryhmiä.

Joonas Salli
Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi ja henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa kiittivät Maisa Sihvosta vinkkauksesta.

Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi ja henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa kiittivät Maisa Sihvosta vinkkauksesta.

Maisa vinkkasi työnantajastaan LiikU:lle

Mikkolan Prisman infopisteen nauravainen Maisa Sihvonen tunnetaan sparraavana vuoropäällikkönä ja kannustavana työkaverina. Maisasta näkee kilometrin päähän, että hän todella tykkää työstään.

Työhyvinvointihankkeesta innostuneena hän ”ilmiantoi” työnantajansa LiikU:lle eli Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:lle. Liikunnan asiantuntijayhdistys järjestää tapahtumia ja leirejä, kouluttaa ja puhuu laaja-alaisesti liikunnan puolesta. Se järjestää vuosittain myös Urheilugaalan, jossa palkitaan ansioituneita toimijoita. Helmikuun juhlassa Satakunnan Osuuskauppa pokkasi Vuoden työyhteisöliikuttaja -palkinnon.

–  On mahtavaa, että työnantaja panostaa johdonmukaisesti hyvinvointiimme. Siksi ehdotin, että Vuoden työyhteisöliikuttaja -palkinto kuuluu ehdottomasti Osuuskaupalle. Hienoa, että palkinto tuli, Maisa iloitsee.

Maisalle liikkuminen on tärkeä osa elämää. Hän käy kuntosalilla ja kotikoirat labradorinnoutaja Mimmi ja chihuahua Siru pitävät huolen, että lenkille tulee lähdetyksi säännöllisesti. Hän alkoi hankkeen myötä tarkkailla ruokarytmiään.

– Teen aamulla valmiiksi ison annoksen terveellistä smoothieta, josta naukkaan säännöllisesti. Näin verensokeri ei pääse laskemaan ja vireystila säilyy hyvänä koko työpäivän, Maisa jatkaa.

Maisan esimies, palvelupäällikkö Sanni Langenoja on samoilla linjoilla. Hänen kertomansa mukaan yksilöllisiin tavoitteisiin perustuva hanke sopii erinomaisesti Osuuskaupan väelle.

– Meillä ihmiset ovat eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa, joten lähtökohdat ovat hyvin moninaiset. Lähtötilannehaastatteluissa käydään läpi jokaisen yksilölliset tavoitteet, etsitään pienin vaikuttava annos ja sitoudutaan siihen. Tavoitteet ovat konkreettisia, esimerkiksi jollekin se voi olla säännöllisen aamiaisen nauttiminen, Langenoja vinkkaa.

Sanni ja Maisa paljastavat, että mittauspäivän lähestyminen nostaa sykettä.

– Jokaista jännittää, miten omissa tavoitteissa on pysytty. Sparraamme toinen toistamme, ja välitavoitteisiin pääsy tuntuu aina hyvältä, he kertovat.

Joonas Salli
Maisa Sihvosella on nykyään töissä mukana itse tehty smoothie. Tänään pullosta löytyy mustikkaa, puolukkaa, rasvatonta rahkaa, mansikkamehukeittoa, chian siemeniä ja pellavarouhetta.

Maisa Sihvosella on nykyään töissä mukana itse tehty smoothie. Tänään pullosta löytyy mustikkaa, puolukkaa, rasvatonta rahkaa, mansikkamehukeittoa, chian siemeniä ja pellavarouhetta.

Kansanterveydellinen merkitys

– Esimiehenä on kiva seurata, miten hanke tuo virtaa työyhteisöön. Kiinnostus työhyvinvointiin on kasvussa. Kun etsimme keskuudestamme hyvinvointiagentteja, kiinnostuneita vapaaehtoisia löytyi joka tiimistä yllin kyllin, Sanni iloitsee.

Osuuskaupassa toimitaan johdettujen vuorojen kautta. Joka päivä käydään läpi selkeät tavoitteet silmäkkäin. Hetki kielellistää strategian ja on tärkeä oikean työvireen luomisessa.

– Vuoropäällikkönä Maisa on innostava, kannustava ja iloinen. Hän johtaa vuoroaan positiivisesti, mutta totuudenmukaisesti, Sanni kehuu.

Hyvinvoiva työyhteisö näkyy luonnollisesti myös ulospäin, ja Satakunnan Osuuskauppa saa asiakastyytyväisyyskyselyissä johdonmukaisesti hyvää palautetta. Hyvinvointipanostus vaikuttaa laajasti paitsi tuhatpäiseen henkilökuntaan myös heidän perheittensä ja läheistensä arkeen.

Kuten Motiviren toimitusjohtaja Katariina Yrjönkoski palkitsemistilanteessa heitti, tällaisella hankkeella alkaa olla jo paikallisesti ihan kansanterveydellinenkin merkitys, henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa tietää.

Satakunnan Osuuskauppa

Alueensa suurin yksityisalojen työllistäjä

Työllistää suoraan 1200, välillisesti 500 henkilöä

Tuottaa etuja ja palveluja yli 69 000 asiakasomistajalle


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös

Sammio