Kaupallinen yhteistyö

Ollonqvistit valitsivat Valovoimaan huolettoman atriumpihan ja Porin Vaihtokalusteen funktionaaliset kesäkalusteet: Näillä vinkeillä kalusteet kestävät kuosissaan kesästä toiseen

Musta ja antrasiitti ovat Leena ja Tapio Ollonqvistin Valovoima-talon atriumpihan päävärit.

Kuvat: Vesa Saivo
Ollonqvistit valitsivat Valovoimaan huolettoman atriumpihan ja Porin Vaihtokalusteen funktionaaliset kesäkalusteet:  Näillä vinkeillä kalusteet kestävät kuosissaan kesästä toiseen

Linjakas, funktionaalisen tyyli jatkuu lasiterassilla: lukutuolien lisäksi kalustukseen kuuluu ruokapöytä tuoleineen. Kamiina lisää lasiterassin käyttöaikaa pitkälle syksyyn.

Maiju Junko

Raikkautta tuovat vihreä nurmi, villiviini ja havuistutukset, istutuslaatikoiden valkoinen koristekivi korostaa linjakkuutta. Pariskunnan tyyliin sopivat Vaihtokalusteen funktionaaliset kesäkalusteet.

– Halusimme kivannäköiset, kevyet ja helppohoitoiset kalusteet. Emme kaipaa turhia krumeluureja, vaan silmäämme miellyttävät pelkistetyt linjat. Vaihtokalusteessa oltiin heti asian ytimessä ja saimme etsimämme kalusteet. Ja hyvää palvelua, Leena kertoo.

Lasiterassin lukutuoleissa on hyvä istua ja rauhoittua vaikka hyvän kirjan parissa. Huovisen Kylän koirat on vävykokelaan lahja Leenalle.

Lasiterassin lukutuoleissa on hyvä istua ja rauhoittua vaikka hyvän kirjan parissa. Huovisen Kylän koirat on vävykokelaan lahja Leenalle.

Leena  ja  Tapio Ollonqvist  löysivät saman katon alta kaikki haluamansa pihakalusteet ja asiantuntijoiden vinkistä myös toimivan kombon lasiterassille. Pariskunnan kalustesuunnitelmalle antoivat siunauksensa myös kokemäkeläinen arkkitehti  Jani Virtanen  ja porilainen sisustussuunnittelija  Susanna Viertola.

Takaisin Poriin, tutuille juurille

Leena ja Tapio opiskelivat ja asuivat pitkään Turussa, mutta kummankin juuret ovat syvällä porilaisessa maaperässä, Vanhallakoivistolla ja Yyterissä. Ajan myötä kaipuu juurille yltyi voimakkaaksi. Lapset perheineen asuvat edelleen Turussa, joten vanhassa kotikaupungissa tulee käydyksi edelleen taajaan ja uudessa kodissa on tietysti vierashuoneet lapsia ja ensimmäistä lapsenlasta, puolivuotiasta  Noelia  varten.

Asuntomessualue on sijainniltaan meille mitä parhain. Liikumme paljon ja molempien työpaikka, Satakunnan keskussairaala, on kätevästi kävely- tai pyörämatkan päässä.

Liikkuvalle pariskunnalle on tärkeää, että Kokemäenjoki ja sen upeat ulkoilureitit ovat lähellä, luotojen alueelle pääsee lähes kotipihasta uutta kävelysiltaa pitkin. Lenkkikavereina kulkevat mukana perheen kääpiöpinserit  Maisa  ja  Havanna.

Helppohoitoisuus keihäänkärkenä

Asunnon valinnassa Ollonqvisteillä oli kaksi tärkeää kriteeriä: yksikerroksisuus ja pihan helppohoitoisuus.

Kamiina lisää lasiterassin käyttöaikaa keväällä ja syksyllä. Puupöllin sisällä oleva valaisin luo tunnelmaa.

Kamiina lisää lasiterassin käyttöaikaa keväällä ja syksyllä. Puupöllin sisällä oleva valaisin luo tunnelmaa.

Halusimme kaupunkikotiin ehdottoman huolettoman pihan kalusteineen. Lavian vanhassa, isän aikanaan rakentamassa kesäpaikassa meillä on 22 aaria maalaismaisemaa, joten siellä saa kuopsuttaa maata tarpeeksi. Vanhalla mökillä riittää tekemistä, Tapio rentoutuu tekemällä klapeja ja lämmittämällä puusaunaa.

He viettävät paljon aikaa ulkona, joten kotiinkin haluttiin reilun kokoinen, 63 neliömetrin puukomposiittiterassi. Pihan käyttöaikaa lisää 16-neliöinen lasiterassi. Mukava ja viihtyisyyttä lisäävä yksityiskohta on sekä alhaalta että ylhäältä liikkuva kaihdinmekanismi.

Lasiterassin ruokapöytä ja tuolit ovat samaa sarjaa ulkokalusteiden kanssa.

Lasiterassin ruokapöytä ja tuolit ovat samaa sarjaa ulkokalusteiden kanssa.

Lasiterassin ruokapöytä tuoleineen jatkaa hyväksi havaittua linjaa. Kirjanurkan tuolit ja tarjoilupöydät sekä pehmustetut sun louncherit ovat nekin Vaihtokalusteen löytöjä.

Betonipenkit villiviinin katveessa

Grillinurkkaus sijoitettiin pihan takanurkkaan.

Grillausnurkkaukseen löytyivät Vaihtokalusteesta käytännölliset betonipenkit.

Grillausnurkkaukseen löytyivät Vaihtokalusteesta käytännölliset betonipenkit.

Vaihtokalusteen Juha suositteli grillinurkkaukseen betonipenkkejä ja ne sopivat paikkaansa nakutettuna, iloitsee Leena.

Turun-kodin muistona Leena halusi ehdottomasti uuteen pihaankin villiviinin ja tuoksuköynnöskuusaman. Lisäksi pihassa kasvaa perheomenapuu ja muutamia helppohoitoisia havupuita.

Atriumpihassa on toki palanen vihreää nurmikkoakin, jonka pitää oikeissa mitoissa hiljaa hyrräävä robottileikkuri. Suojaisa piha on ihanteellinen myös perheen koirille.

Reilun 60 neliön suuruinen terassi on helppohoitoista puukomposiittia.

Reilun 60 neliön suuruinen terassi on helppohoitoista puukomposiittia.

Piha on meille juuri kompakti, kaikki tarvittava on käden ulottuvilla. Jos jotakin pitää hakea sisältä, Tapio arvatenkin patistaa minut nuorempana hakemaan. Hän on nimittäin minua tasan viisi tuntia vanhempi, naurahtaa Leena.

Uniikki valikoima, suoraan omasta varastosta

Kesällä terassi tai parveke on kodin ykköspaikka, siksi kannattaa valita laadukkaat ja pitkäikäiset kesäkalusteet, kertoo kesäkalusteiden ammattilainen  Juha Riikonen  Vaihtokalusteesta.

– Kevyet ja pelkistetyt kesäkalusteet tekevät tuloaan. Materiaaleista alumiini on helppohoitoisin, kertoo Juha Riikonen.

– Kevyet ja pelkistetyt kesäkalusteet tekevät tuloaan. Materiaaleista alumiini on helppohoitoisin, kertoo Juha Riikonen.

Yritys on kesäpihojen kalustajana maan suurimpia ja monipuolisimpia.

Kierrämme maailman maineikkailla kalustemessuilla, kuten Kölnissä, Milanossa ja Tukholmassa ja haistelemme tulevia trendejä ja uutuuksia. Koska meillä on oma tukku, tilaukset sujuvat nopeasti ja voimme hankkia valikoimiimme täysin omanlaisemme kattauksen, Riikonen jatkaa.

Ketjuihin sitoutumattoman huonekaluliikkeen etu on täydellinen päätösvalta omaan valikoimaan. Oma iso varasto puolestaan takaa, ettei asiakas joudu turhaan odottelemaan, vaan saa tuotteet heti mukaansa.

Olemme toimineet alalla pitkään ja osaamme löytää suomalaispihoihin ja -puutarhoihin istuvat kalusteet, joissa on sopivasti kansainvälistä tuulahdusta. Nyt vahvaa tuloa tekevät kevyet, modernit ja pelkistetyt kalusteet. Rohkeus sisustaa piha ja puutarha juuri omannäköiseksi on selvästi kasvanut, kehuu Riikonen.

Kesäkalusteiden huolettomuus on arvossaan

Alumiini on kevyt ja kestävä vaihtoehto, se kestää hyvin kosteutta ja säilyy kuosissaan vuodesta toiseen. Siitepölyn poistamiseen riittää vesi ja riepu.

Vaihtokalusteen valikoimissa on myös aurinkokennoja hyödyntäviä tuotteita.

Suuri päivänvarjo kerää aurinkopaneelilla energiaa ja sytyttää hämärän tullen varjon sisäpuolelle tähtitaivaan.

Suuri päivänvarjo kerää aurinkopaneelilla energiaa ja sytyttää hämärän tullen varjon sisäpuolelle tähtitaivaan.

Veikeä yksityiskohta on aurinkovarjo, jonka aurinkokennot varaavat energiaa vapauttaakseen sen hämärässä varjon sisäpinnan tähtitaivaaseen, maalailee Riikonen.

Näillä hoitovinkeillä kalusteet säilyvät kauniina kesästä toiseen:

Valitse materiaali oman käyttötarpeesi mukaan. Oikealla huolenpidolla kalusteet säilyvät siistinä ja kauniina pitkään.

Ruostumaton teräs  on tukeva runkomateriaali, joka kestää hyvin ulkosäilytystä. Itse kaluste ei nimensä mukaisesti ruostu, vaan mahdollisen ruosteen voi aiheuttaa ulkopuolinen aine. Käytä tarvittaessa ruostumattoman teräksen puhdistusainetta. Säilytä talvella kuivassa paikassa.

Alumiini  on täysin huoltovapaa ja terästä huomattavasti kevyempi. Puhdista pinta tarvittaessa miedolla saippuavedellä ja kuivaa.

Polyrottinkia  ei tarvitse hoitaa eikä suojata, puhdista aika ajoin miedolla saippuavedellä tai muovipesuaineella. Talvisäilytys on helppoa: säilytä ne surutta ulkona. Suojaa painavalta lumikuormalta äläkä käytä pakkasella.

Puu  on ekologisin ja helpoimmin kierrätettävä. Maalaamattomat puukalusteet tulee öljytä kerran vuodessa, ne on myös hyvä säilyttää talvisuojassa. Maalatut puukalusteet pitää maalata aika ajoin.

Pehmusteet  kannattaa suojata kosteudelta. Niiden elinikä pitenee, kun käytät erityisiä ulkotekstiilien suoja- ja pesuaineita.  Porin Vaihtokalusteen ammattilaisilta  saat lisätietoja ja tarkempia hoito-ohjeita.

 

Kohde numero 10

Leikkaajankatu 6, Pori Energian kohde

Vaihtokaluste,  citykaluste.fi,  Helmentie 6, Pori


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös

Sammio