Kaupallinen yhteistyö

Mehiläinen kasvaa korkeutta: Hammas Mehiläisen väki esittäytyy, leikkaussali ja laaja kuvantamisyksikkö täydentävät asiakkaan hoitopolkua

Hammas Mehiläisen väki esittäytyy, leikkaussali ja laaja kuvantamisyksikkö täydentävät asiakkaan hoitopolkua.

Mehiläinen kasvaa korkeutta: Hammas Mehiläisen väki esittäytyy, leikkaussali ja laaja kuvantamisyksikkö täydentävät asiakkaan hoitopolkua

Avaa suusi oikeaan aikaan: Hammas Mehiläisen uusi yksikkö on palveluksessasi. Tiimissä työskentelee 5 viisi hammaslääkäriä, 5 hammashoitajaa ja suuhygienisti.

Maiju Junko

Porin Mehiläisen palvelut laajenevat. Hammas Mehiläisen suunterveyden ammattilaisten ydinjoukko aloittaa syyskuussa. Magneettitutkimus- ja endoskopiayksiköt avataan lokakuussa ja päiväkirurginen leikkaussali joulukuussa.

– Uudet palvelut tukevat toinen toistaan. Eri alojen asiantuntijat ovat käytettävissä konsultointiin parhaimmillaan saman tien. Näin asiakas voidaan ohjata aidosti ja nopeasti oikealle hoitopolulle jonottamatta ja mahdollisimman vähillä käyntikerroilla, avaa yksikön johtaja Harri Reunanen.

Ihminen on kokonaisuus

Potilasta hoidetaan kokonaisuutena ja positiivinen asiakaskokemus on Mehiläiselle tärkeysjärjestyksen kärjessä.

– Suun terveys vaikuttaa olennaisesti ihmisen kokonaisterveyteen.

Mehiläisen suunterveyden yksikkö tarjoaa perushammashoidon lisäksi kaikki hammashoidon erikoisalat.

Mehiläisen suunterveyden yksikkö tarjoaa perushammashoidon lisäksi kaikki hammashoidon erikoisalat.

Ihminen nyt vain sattuu olemaan kokonaisuus, ja se tulee ottaa huomioon kaikessa hoidossa. Moniammatillisella yhteistyöllä sekä riittävällä ja laadukkaalla diagnostiikalla saadaan tutkittua ja hoidettua riittävän laajaa kokonaisuutta eikä vääriä tai vaillinaisia diagnooseja ja hoitoja pääse tapahtumaan, pohdiskelee Hammas Mehiläisen aluejohtaja Kaisu Kytölä.

Suunterveydenhuolto muuttaa upouusiin tiloihin Mehiläisen toiseen kerrokseen. Synergia palvelee asiakkaita monella tavalla. Kaisu heittää esimerkin.

– Potilas saapuu vastaanotolle hammasvaivan saattelemana, mutta syytä vaivaan ei hampaistosta löydy. Hammaslääkäri pyytää korvatautien erikoislääkäri-Harrin alakerrasta paikalle jo samalla hoitokäynnillä ja näin potilas ohjautuu saman tien oikean alan asiantuntijalle ja vaivaan löytyy apu. Pään alueen vaivat voivat hyvinkin heijastella hampaistoon, vaikka tulehdus olisi korvassa. Toisaalta taas niska- ja hartia-alueen vaivoihin löytyy yhä useammin syy purentavirheestä tai narskuttelusta ja tätä kautta purentalihasten liiallisesta jännitystilasta, joihin helpotusta saadaan hammaslääketieteen osaajilta.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen -lause tulee hoitoalalla todeksi jatkuvasti. Lihaskrampit tai migreeni voivat kieliä purentavirheestä, toisinaan hoito taas vaatii suu- tai leukakirurgin osaamista.

– Suun alueen tulehdus voi estää leikkauspotilaan operaation. Hoito on nyt onneksi lähellä, sairaalapalvelupäällikkö Minna Suuriniemi kertoo.

Mitään ei jää näkemättä

Kuluvan syksyn aikana Mehiläisessä avataan kiinteä magneettitutkimusyksikkö ja endoskopiayksikkö. Huipputekniikka ja uusimmat laitteet takaavat, että potilas voidaan kuvantaa päälaesta aina varpaankärkeen asti. Erityisellä innolla asiantuntijat ottavat käyttöön kartiokeilakuvauslaitteen.

Potilasta hoidetaan kokonaisuutena ja positiivinen asiakaskokemus on Mehiläiselle tärkeysjärjestyksen kärjessä.

Potilasta hoidetaan kokonaisuutena ja positiivinen asiakaskokemus on Mehiläiselle tärkeysjärjestyksen kärjessä.

– Viipalekuvauslaitteella saadaan maksimaalinen hyöty. Pääsemme tutkimaan hampaiston, nenän sivuontelot ja kaularangan yläosan erittäin tarkasti, näkemään nekin kohdat, jotka jäävät perinteisessä röntgenkuvauksessa pimentoon, selvittää Kaisu.

Kartiokeilakuvauslaitetta vielä monipuolisemmat kuvausmahdollisuudet tarjoaa kiinteä magneettikuvausyksikkö, joka avataan lokakuussa.

Päiväkirurginen sairaala aukeaa

Mehiläinen haluaa vastata asiakkaiden ja vakuutusyhtiöitten kasvavaan vaatimukseen hoitoon pääsyn nopeudesta.

– Päiväkirurgiset leikkaukset ovat osa uutta palveluamme. Leikkausosastolla hoidetaan eri erikoisalojen potilaita. Teemme ortopedisia leikkauksia, kuten polven tai olkapään tähystyksiä. Nielu- ja kitarisaleikkaukset hoituvat uudessa sairaalassa, samoin vaikkapa korvien putkitukset. Sairaalassa tehdään myös pehmytosakirurgiaa, kuten peräpukama- tai tyräleikkauksia, Minna luettelee muutamia esimerkkejä.

Hän muistuttaa, että maha-suoli-tähystykset voidaan tarvittaessa tehdä myös anestesiassa omassa leikkaussalissa. Synergiasta kertoo sekin, että hammasleikkaukset ja esimerkiksi pelkopotilaiden hoidot voidaan tehdä anestesiassa omassa leikkaussalissa.

Leikkaukseen pääsee nopeasti ja joustavasti. Asiakkaalla on mahdollisuus suunnitella leikkausaika omien aikataulujensa mukaan. Myös leikkaavan lääkärin voi itse valita.

 

Mehiläinen tuplaa toimitilansa vuoden 2018 aikana.

Syyskuussa:  Suunterveydenhuolto

Lokakuussa:  kiinteä magneettitutkimusyksikkö, endoskopiatutkimukset aloitetaan

Joulukuussa:  leikkaussali avataan

 

Jälkihoito tärkeä osa toipumista

Asiakkaaseen ollaan yhteydessä operaation jälkeen potilaan niin halutessa.  Myös yksiselitteiset jatkohoito-ohjeet ovat erittäin tärkeitä. Lääkärissä käynnin, saati leikkauksen jälkeen kysymykset saattavat nousta mieleen vasta kotiuduttua.

– Lääkärimme kantavat vastuunsa koko hoitoketjun ajan ja  meille voi aina olla yhteydessä paikallisesti. OmaMehiläinen-verkkopalvelu on myös kätevä tapa toimia. Asiakas voi tarkistaa esimerkiksi  puhelimestaan lääkäriltä saadun hoito-ohjeen ja näin esimerkiksi unohtuneen ohjeen takia ei tarvitse tulla uudelleen vastaanotolle, Harri kertoo.

Oman talon fysioterapeutit ovat leikkauspotilaan käytettävissä. Potilas ei jää leikkauksen jälkeen yksin, vaan hoitovastuu jatkuu. Tärkeintä on saada potilas kuntoon mahdollisimman pian.

Palvelun joustavuus on yksi Mehiläisen tärkeistä lupauksista. Porin Mehiläisessä vastataan puhelimeen ihan omassa deskissä. Toki halutessaan voi käyttää nopeaa verkkovarausta, Omamehiläistä tai valtakunnallista palvelunumeroa.

Avoin keskustelu hinnoista

Mehiläisessä asiakkaan kanssa keskustellaan aina kaikessa rauhassa tulevista toimenpiteistä.

– Hintamme ovat hyvin kilpailukykyisiä ja asiakkaalle kerrotaan aina vaihtoehdot ja asiakkaalla on vapaus valita. Vastuu hoidosta on toki lääkärillä, mutta meillä eri tutkimusten ja hoitojen hinnat selvitetään aina ennalta eikä mikään hintalappu tule asiakkaalle puskista, Harri kertoo.

Maksuton pysäköinti lähellä

Kuninkaankadulla Sirkustorin ja uimahallin kupeessa sijaitsevaan Mehiläiseen on helppo tulla tulla niin bussilla kuin omalla autollakin. Pihassa on asiakkaille runsaasti ilmaisia kiekkopaikkoja ja pysäköintialue kasvaa laajenemisen myötä.

 

Uusi yksikkö palveluksessasi

Mehiläisen suunterveyden yksikkö tarjoaa perushammashoidon lisäksi kaikki hammashoidon erikoisalat:

– kirurgia, poistot ja keinojuuret

– protetiikka, kuten implantit, posliinityöt

– parodontologiaan liittyvien sairauksien, kuten iensairauksien hoidot

– kiinnityskudoshoidot

– pelkopotilaiden anestesiahoidot

– suuhygienistipalvelut

– Yksikössä työskentelee 5 hammaslääkäriä: kliinisen hammashoidon erikoishammaslääkäri Ville Joska ja suu- ja leukakirurgi Kimmo Vähätalo sekä hammaslääkärit Harri Jaakkola, Sanna Paavola ja Kai Vartiainen. Lisäksi tiimiin kuuluvat 1 suuhygienisti ja 5 hammashoitajaa.

 

mehilainen.fi


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös

Sammio