Kaupallinen yhteistyö

Laulava Petrin perhe kotiutui Kankaanpäähän – luonto, logistiikka ja palvelut painoivat vaakakupissa, enteelliset kaakelit ja tuttu lamppu ratkaisivat talokaupat

Musikaalinen Pirttikankaan perhe viihtyy Järventaustassa –  luonnon keskellä, mutta lähellä kaupungin palveluita ja harrastuksia.

Joonas Salli
Laulava Petrin perhe kotiutui Kankaanpäähän – luonto, logistiikka ja palvelut painoivat vaakakupissa,  enteelliset kaakelit ja tuttu lamppu ratkaisivat talokaupat

Pirttikankaat valitsivat pikkukaupungin turvallisuuden ja viihtyisyyden.

Maiju Junko

Pirttikankaan perheen äiti Maria on Kankaanpään musiikkiopiston yksinlaulun lehtori ja Petri-isä pyörittää omaa ohjelmatoimistoa. Perheen tyttäret, 10-vuotias Aliina ja 7-vuotias ja Matilda käyvät keskustan koulun musiikkiluokkaa, soittavat pianoa ja viulua ja tietysti laulavat.

Pikkukaupungin turvallisuus, viihtyisyys ja tietysti virka musiikkiopistossa painoivat asuinpaikkaa valittaessa. Mutta kelataanpa muistojen filminauhaa vähän taaksepäin…

Marian ja Petrin tapaaminen on kuin suoraan romanttisesta elokuvasta. Maria osallistui laivalla pidettyihin tanssiorkesterien SM-kisoihin Seinäruusut-bändin solistina ja Petri istui tuomaristossa. He törmäsivät sanamukaisesti laivan käytävällä, salamarakastuivat ja Petri jääväsi itsensä tuomaristosta. Seinäruusut voitti ja yhteiselo alkoi.

Lapsille paras kasvuympäristö

Perheen he perustivat Kankaanpäähän, Marian kotikaupunkiin. Asumiskustannukset ovat pohjoissatakuntalaisessa pikkukaupungissa aivan toista kuin pääkaupunkiseudulla.

–     Avioliiton myötä arvot menivät uudelleen puntariin. Esikoisen syntymä viimeisteli päätöksen. Haluamme kasvattaa lapsemme pääkaupungin sijaan turvallisessa ympäristössä luonnon helmassa ja etenkin lähellä isovanhempia, Petri jatkaa.

Musiikki on kantava voima koko perheen elämässä, joten sen harrastusmahdollisuudet olivat tärkeä seikka asuinpaikkaa valittaessa. Kun Maria sai koulutustaan vastaavaa työtä Kankaanpään Musiikkiopistosta, ei asiaa tarvinnut kauan harkita.

Joonas Salli
Talo on Marian (oik.) löytö. Hän kierteli aluetta ja löysi myynti-ilmoituksen S-marketin ilmoitustaululta, meni katsomaan ja ihastui.

Talo on Marian (oik.) löytö. Hän kierteli aluetta ja löysi myynti-ilmoituksen S-marketin ilmoitustaululta, meni katsomaan ja ihastui.

Oikeat kaakelit olivat enne

Talo on Marian löytö. Hän kierteli aluetta ja löysi myynti-ilmoituksen S-marketin ilmoitustaululta, meni katsomaan ja ihastui.

–     Harmittelin, kun tiesin joutuvani luopumaan silloisen asunnon kylpyhuoneen kauniista kaakeleista. Kun kurkistin Järventauksen kylppäriin, siellä oli tismalleen samat kaakelit. Selvää johdatusta. Kun vielä olohuoneen katossa keikkui vielä lempivalaisimeni, talokauppa oli selvä, naurahtaa Maria muistojaan.

Taide tulee iholle

Pariskunta kehuu kotikaupunkinsa päivähoitoa ja koululaitosta.

–     Varhaiskasvatuksessa tehdään hyvää duunia. Yksi meitä erityisesti viehättävä asia on taidepainotteisuus. Kankaanpäässä taide tulee iholle. Tämän huomaa viimeistään, kun asuu vähän aikaa muualla. Meidän taidekehä ja taidetie ovat aivan ainutlaatuisia.

Joonas Salli
Pirttikankaan tyttäret, 7-vuotias Matilda ja 10-vuotias Aliina käyvät keskustan koulun musiikkiluokkaa.

Pirttikankaan tyttäret, 7-vuotias Matilda ja 10-vuotias Aliina käyvät keskustan koulun musiikkiluokkaa.

Myös virkeä yhdistystoiminta saa Marialta ja Petriltä peukutusta. Petri toimii leijonissa ja on mukana rakentamassa aktiviteetteja, kuten hyväntekeväisyyskonsertteja. Vanhemmat osallistuvat vahvasti myös Kankaanpään Musiikkiopiston Tuki ry:n toimintaan, jolla kerätään varoja esimerkiksi vapaaoppilaspaikkoihin.

Ostokäyttäytymisessä perheellä on selvä periaate: kaikki mahdollinen hankitaan omalta paikkakunnalta.

Järviluonto lähellä, logistiikka kunnossa

Luonto saa suitsutusta moneen kertaan haastattelun aikana. Lähellä oleva kirkasvetinen Ruokojärvi uimapaikkoineen on varsinainen aarre. Vaikka lähellä luontoa ollaankin, ei eletä missään pussiperällä.

–     Liikkuminen on helppoa, logistiikka pelaa. Täältä ovat hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan, mikä on tärkeitä sekä työssä että vapaa-aikana. Käymme säännöllisesti isommissa valoissa vaikkapa Helsingissä, konserteissa ja oopperassa, Petri kertoo.

Pieni, mutta mukava yksityiskohta on, että keskusta löytyy aina parkkipaikka eikä maksa mitään: Kankaanpäässä lappuliisat eivät kulkijaa kiusaa.

Kun työskentelee musiikin parissa ja kotonakin soi aina, kaipaako koskaan täydellistä rauhaa ja hiljaisuutta?

–     Onneksi heti kodin läheltä aukeaa upea metsämaasto. Tanner on sinisenään mustikoista ja meillä on upeita kantarelli- ja korvasienipaikkoja. Myös illan hiljaiset hetket ulkoporealtaan 37-asteen lämmössä, kirkkaan tähtitaivaan alla ovat luksusta, Maria ja Petri maalailevat.

Odottaako joku näistä sinun kotiasi?

Pitkämäki: 16 omakotitonttia, 2 paritalotonttia, 1 rivitalotontti

Kaivola: 6 omakotitonttia

Kangasmoisionkatu: 3 rivitalotonttia

Pieksukatu: 2 rivitalotonttia

Käpylä: 1 omakoti/liikerakentamisen tontti

Kysy lisää: Elisa Laine, kaupungingeodeetti, 044 577 2731, elisa.laine@kankaanpaa.fi

Kankaanpään kaupungin tonttitarjonta


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös

Sammio