Kaupallinen yhteistyö

Nuori, näin haet kesätöitä – Satakunnan Osuuskaupalla haussa lähes 500 kesätyöntekijää

S-market Lukkarinsannan marketpäällikkö Mira Ravantti, 32, laittaa omat kesätyöntekijänsä heti pääkallopaikalle. Nuoret ottavat kassan haltuun oman tukihenkilönsä avulla.

Joonas Salli
Nuori, näin haet kesätöitä – Satakunnan Osuuskaupalla haussa lähes 500 kesätyöntekijää
Maiju Junko

– Tärkein oppi on kuitenkin osuuskauppalaisen, myönteisen asiakaspalveluasenteen omaksuminen.

Miralle ensimmäinen kesätyö 18-vuotiaana lukiolaisena oli portti nousujohteiselle uralle.

– Tilanne oli vähän jännä, mutta haastattelu meni hyvin ja sain paikan Mikkolan Prismasta. Aloitin hyllyttämällä teollisia elintarvikkeita.

Prismassa Mira työskenteli kaikkiaan kahdeksan vuotta, josta neljä opintojensa ohella. Hän pääsi tutustumaan moneen osastoon ja toimi myös leipä- ja juusto-osaston vastaavana. Ylioppilaaksi ja tradenomiksi valmistuttuaan hänet valittiin esimiesten perusvalmennukseen.

– Vuoden päivät kestänyt koulutus oli todella opettavainen ja antoisa. Kaiken kaikkiaan osuuskauppa on mainio paikka kehittää osaamista ja oppia uutta.

Prisma-vuosien jälkeen Mira on toiminut myymäläpäällikön sijaisena Sale Vanha-Ulvilassa, myymäläpäällikkönä Luvian Salessa ja nyt marketpäällikön sijaisena S-market Lukkarinsannassa.

Päällikkönä Mira on kannustava ja osallistuva

– Pyrin aina tekemään parhaani, hyvin ja huolella. Päällikkyys tuo toki tullessaan uusia vastuita esimerkiksi henkilöstöstä ja tuloksellisuudesta. Osallistun kuitenkin monipuolisesti arjen asiakaspalveluun, haluan olla suorassa yhteydessä tärkeimpään eli asiakkaaseen.

Mira korostaa tiimityön ja moniosaamisen merkitystä. S-market Lukkarinsanta valittiin viime vuonna Satakunnan Osuuskaupan S-market-ketjun Vuoden työryhmäksi.

– Meillä kaikki tekevät kaikkea ja asioita viedään yhdessä eteenpäin. Kesätyöntekijöiden on helppo tulla osaksi tiimiä. Yhdessä tekemisen henki auttaa oppimaan ja sopeutumaan porukkaan, Mira lupaa.

Lukkarinsantaan palkataan 5–6 kesätyöntekijää

– Omatoimisuudella, asiakaspalvelulähtöisyydellä ja iloisella asenteella pääsee pitkälle, Mira rohkaisee.

Nyttemmin Mira on saanut taas laajentaa tehtäväkenttäänsä. Hän on vetänyt yhdessä Niina Kunvikin kanssa myyntipalveluvastaavien koulutuksia.

– Osuuskaupassa olen saanut monia mahdollisuuksia työskennellä eri toimipisteissä ja projekteissa, mikä on antanut paljon kokemuksia ja tutustuttanut uusiin ihmisiin. On ollut hienoa päästä mukaan kehittämään asiakaspalvelua, Mira kertoo.

Länsi-Porissa asuva Mira on harrastanut jalkapalloa 6-vuotiaasta ja valmentaa Musan Salaman tyttöjä.

– Olen valmentanut tyttöjä nyt jo kahdeksan vuotta. Samat lainalaisuudet pätevät niin urheiluvalmennuksessa kuin kaupan alalla. Ohjenuorina ovat pitkäjänteisyys ja tavoitteellisuus. On hienoa olla mukana sparraamassa yksilöitä kokonaisvaltaisessa kasvussa ja uuden oppimisessa, hän tuumii.

HR-asiantuntija Sari Salo opastaa hakemuksen teossa, katso video:

 

Vinkkejä kesätyönhakijoille

Satakunnan Osuuskauppa palkkaa noin 450 kesätyöntekijää. Haku on auki S-kanavalla 2.1.–11.2. osoitteessa www.s-kanava.fi/satakunta/tyopaikat.

Täytä hakemus huolella. Mieti, millä toimialueella tai -alalla haluat työskennellä.

Muista, että teemme vuorotyötä asiakkaiden ehdoilla silloin, kun kauppa käy. Etusijalla ovat hakijat, jotka pystyvät tekemään kaikenlaisia vuoroja, kaikkina päivinä.

Asiakaspalvelulähtöisyys, asenne ja reipas ote ratkaisevat. Lisäksi odotamme sinulta myyntihenkisyyttä, tavoitteellisuutta, aktiivisuutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja.

Tarjoamme monipuolisen ja vaihtelevan työn sekä käytännönläheisen ja ammattitaitoisen perehdytyksen tehtävään. Kesäsijaisuuksien pituudet vaihtelevat, ja ne toteutetaan osa-aikaisin tuntisopimuksin.

Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin rekrytoinnin edetessä. Valinnat pyritään tekemään jo maalis–huhtikuussa.

Satakunnan Osuuskauppa on mukana S-ryhmän Vastuullinen Kesäduuni -hankkeessa. Aiempina vuosina toteutetun Vastuullinen Kesäduuni -kyselyn mukaan nuoret arvostavat työskentelyä Satakunnan Osuuskaupassa ja ovat valmiita suosittelemaan sitä kesätyöpaikaksi myös muille.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös

Sammio