Kaupallinen yhteistyö

Feliz Navidad! – Espanjalainen joulumenu takaa makuja, tuoksuja ja tunnelmaa

Kävelykadun ytimessä oleva tunnelmallinen ravintola on omiaan myös pikkujoulu- tai teatteriseurueille. Espanjalaiseen tapaan aterialla viihdytään tuntikausia.

Joonas Salli
Feliz Navidad! – Espanjalainen joulumenu takaa makuja, tuoksuja ja tunnelmaa
Maiju Junko

– Halusimme ilahduttaa pikkujoulun aikaan niin espanjalaisten kuin pohjoisten makujen ystäviä. Siksi laadimmekin kaksi menua, jotka molemmat tarjoavat puhtaita, aitoja makuja, lupaa Toreron ravintolapäällikkö Tuula Sulonen.

Torerossa kiireetöntä iltaa voi viettää kynttilänvalossa ystävien, sukulaisten ja työkavereiden kesken. Kävelykadun ytimessä oleva tunnelmallinen ravintola on omiaan myös pikkujoulu- tai teatteriseurueille. Espanjalaiseen tapaan aterialla viihdytään tuntikausia.

Joonas Salli

Maista alkuun Sopa de marisco

Äyriäiset ovat tärkeä osa espanjalaista joulukeittiötä. Toreron joulumenun kärkeen tarjoillaankin höyryävä, tomaattipohjainen äyriäiskeitto eli sopa de mariscos. Halutessaan keittoon voi dipata talon uunilämmintä leipää.

Espanjalaiset ovat kuuluja leikkeleistään, esimerkiksi ilmakuivattu kinkku ja juustot kuuluvat espanjalaisten joulupöytään. Juustoista muun muassa vuohenjuusto ja manchego ovat suosittuja juhlajuustoja. Myös makkarat, kuten morcilla ja chorizo tekevät kauppansa.

Joonas Salli

Chorizo ryydittää kalkkunan

Joulukalkkuna täytetään yleensä perinteisillä herkuilla: makkaralla, rusinoilla ja oliiveilla tai pähkinöillä ja juustolla.

– Pääruoaksi keittiömestarimme on valinnut kalkkunan eli pavon. Mehevä kalkkunanrinta täytetään chorizomakkaralla ja cashewpähkinöillä. Seurakseen se saa patatas bravas -perunoita ja aiolia, Sulonen kertoo.

Joonas Salli

Cava varma valinta

Jouluaterian ylivoimaisesti suosituin juoma on espanjalaisten nimikkokuohuviini, cava. Se sopii nautittavaksi vaikka läpi koko aterian. Toreron tarjoilijat suosittelevat mielellään sopivat puna- ja valkoviinit sekä jälkiruokaviinit.

Hedelmät ovat espanjalaisen keittiön jälkiruokakavalkadin ydintä. Toreron keittiömestari päätyi tänä vuonna päärynään, joka saa herkän makunsa kaveriksi glögimausteita ja hunnukseen vaniljavaahdon.

– Jälkiruoan kruunaa vaikkapa lasillinen makeata viiniä tai yrttilikööriä.

Joonas Salli

Pohjoisen maut lämmittävät

Suomalainen jouluruokalista henkii erätunnelmaa.

– Kala kuuluu ehdottomasti suomalaiseen joulumakuun, joten alkuun tarjoillaan monipuolinen kalalajitelma. Pääruokana puolestaan on poron ulkofileetä piparjuuriperunamuusipedillä. Makua ryydittävät säräjuurekset ja sherrykastike. Jälkiruokana on Pipari Catalana, Tuula Sulonen listaa.

 

Lihaa raakakypsytetään kahdesta päivästä neljään kuukauteen – katso, miten:

Menu kruunaa kulttuurinautinnon

Torero tekee vahvaa yhteistyötä vasta peruskorjatun Porin teatterin kanssa. Pikkujouluaikaan valittavana ovat muun muassa näytelmät Tukkijoella, Harmony Sisters tai vaikkapa Toreron espanjalaishenkeen sopiva Katalonian iloiset rouvat.

– Tarjoamme teatterimenun, jonka voi nauttia ennen esitystä tai sen jälkeen. Aterian aloittaa tapassalaatti. Pääruoaksi voi valita puugrillattua maalaiskanaa tai pariloitua lohta. Elämyksen huipentaa Crema catalana.

 

Teatterilipulla saa myös mukavan 15 prosentin alennuksen, joka on voimassa kaksi viikkoa esityspäivästä.

Teatteripaketit tilataan kätevästi Original Sokos Hotel Vaakuna Porin myyntipalvelun kautta numerosta 029 004 2002.

 

 

Teksti: Maiju Junko

Pienenpieni espanjalainen joulusanasto

Navidad –  joulu

Feliz Navidad! – Hyvää joulua!

Noche Buena – jouluaatto

Diciembre – joulukuu

Papá Noel – joulupukki

Árbol de navidad – joulukuusi

Regalo de navidad – joululahja


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös

Sammio