MM-kiekkoilija häipyi NHL-seurasta ja latasi suorat sanat Tampereella – Satakunnan mies on seuraava kuuma peruna

Leon Gawanke lähti Winnipegistä ovet paukkuen. Myös Ville Heinolan on kerrottu pyytäneen useamman kerran siirtoa, ellei NHL-paikkaa Winnipegissä irtoa.

Leon Gawanke edustaa Saksaa MM-kisoissa.

Saksan maajoukkueen puolustaja Leon Gawanke, 23, pelasi Winnipeg Jetsin organisaatoossa 207 AHL:n runkosarjan ottelua tehopistein 35+79 muttei saanut neljän viime kauden aikana tililleen yhtään NHL-ottelua.

Gawanke teki tästä omat johtopäätöksensä ja allekirjoitti peräti nelivuotisen sopimuksen sopimuksen Adler Mannheimin kanssa.

Gawanke sanoi Tampereella MM-kisoissa saksalaislehti Kickerille, ettei todellakaan aio palata Winnipegiin. Paluu Pohjois-Amerikkaan on mahdollinen, jos seura kauppaa hänen oikeutensa muualle.

"Tein neljä vuotta jumalattomasti töitä enkä saanut palkintoa. Se on tietysti turhauttavaa – etenkin kun näkee, ketkä saavat mahdollisuuden”, Gawanke sanoi.

Ville Heinola harjoitteli viime kesänä Ässien mukana ennen kuin hän lähti Winnipegiin hakemaan ”änsypaikkaa”.

The Athletic uutisoi tuoreessa artikkelissaan, että Ville Heinola on viime kausien aikana pyytänyt kohteliaasti useamman kerran, että haluaa pelata joko NHL:ää Jetsissä tai tulla kaupatuksi.

Honkajoelta Kankaanpään Jääkarhujen, Ässien ja Lukon kautta Pohjois-Amerikkaan lähtenyt Heinola, 22, on hänkin pelannut Winnipegin organisaatiossa jo neljä kautta. Syksyllä 2019 syntyi viisi (1+4) pistettä kahdeksassa NHL-ottelussa. Kiekon kanssa taitava Heinola takoi tällä kaudella AHL:ssä 38 (4+33) pistettä 48 runkosarjaottelussa, mutta NHL:ssä vastuuta tuli vain kymmenessä ottelussa.

Heinola on pelannut NHL:ssä vasta yhteensä 35 peliä. Hänen tulokassopimuksensa on yhä voimassa ja umpeutuu vasta tulevan kauden päätteeksi.

Jetsin odotetaan olevan aktiivinen kesän siirtomarkkinoilla. Pitkäaikaisten profiilipelaajien Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin tulevaisuus on iso kysymysmerkki. Pierre-Luc Dubois’n uumoillaan haluavan vaihtaa maisemaa, ja tiettävästi myöskään tähtivahti Connor Hellebuyck ei näe tulevaisuuttaan Jetsissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut