Lukon mestarikapteeni ja viime kauden sentteri siirtyvät Tapparaan – Kivenmäki SaiPaan

Tappara julkaisi kertaheitolla 13 pelaajasopimusta.

Heikki Liedes siirtyy kahden KooKoo-kauden jälkeen Tapparaan.

Kaksi edellistä jääkiekon miesten Suomen mestaruutta voittanut Tappara julkisti yhteensä yhdeksän jatkosopimusta ja neljä uutta pelaajahankintaa.

Uusina pelaajina mestari-Tapparaan siirtyvät hyökkääjät Heikki Liedes ja Otto Somppi sekä puolustajat Oskari Manninen ja Otto Leskinen. Kaikkien sopimukset ovat kaksivuotisia.

Liedes, 30, teki KooKoon kapteenina edellisellä kaudella 60 ottelussa komeat tehot 20+19=39. Liedes oli Lukon kapteeni raumalaisten mestaruuskeväänä 2021.

Otto Somppi palasi viime kaudeksi AHL:stä Liigaan ja Lukon riveihin. 59 ottelua tuottivat hänelle tehot 5+14=19.

Leskinen taas palaa Suomeen Pohjois-Amerikasta, jossa hän pelasi viime kaudella 24 ottelua AHL-joukkue Laval Rocketsissa. Leskinen on päässyt kokeilemaan myös NHL-vauhtia kuuden ottelun verran Montreal Canadiensissa.

Tähtihyökkääjistä Anton Levtchi jatkaa Tapparassa kolmen vuoden Veli-Matti Savinainen vuoden sopimuksella.

Muut jatkosopimuksen saaneet ovat Oskari Luoto, Petteri Puhakka, Otto Rauhala, Jesper Ahlroth, Topi Rönni, Vilho Heikkinen ja Paavo Kohonen.

Otto Kivenmäki ja Niklas Appelgren ovat jälleen ensi kaudella joukkuekavereita. Molemmat siirtyivät SaiPaan.

Mestariseuran lisäksi keskiviikkona sopimuksia julkaisi myös jumboksi jäänyt SaiPa.

Ässäkasvatti Otto Kivenmäen matka jatkuu Pelicansista Lappeenrantaan. Kivenmäki, 23, teki SaiPan kanssa kahden vuoden sopimuksen. Hän teki päättyneellä kaudella hopeajoukkueessa 51 otteluun tehot 11+13=24. Pudotuspeleissä Kivenmäki pääsi kokoonpanoon vain kahdesti.

SaiPa vahvistuu myös kanadalaishyökkääjä Adam Helewkalla, tšekkivahti Jan Lukasilla ja nuorella suomalaisvahdilla Kari Piiroisella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut