Porilaisilla jo 20 vuoden voittoputki – Yksi erotuomari oli pelaajien mielestä ylitse muiden

Satakunnan ulkopuolelle Kultainen pilli on mennyt vain kolme kertaa.

Antti Boman sai jälleen Kultaisen pillin.

Jääkiekon liigapelaajat valitsivat äänestyksessään Antti Bomanin jo kuudetta kertaa liigan parhaaksi erotuomariksi. Boman on voittanut Kultainen pilli -palkinnon kuudesti peräkkäin vuodesta 2018.

”Erittäin kivalle tuntuu, kun pelaajat äänestävät parhaaksi. Pelaajille tätä hommaa tehdään ja heitä varten ollaan jäällä”, Boman kommentoi valintaa tiedotteessa.

”Varmasti kommunikointi ja kokemus ovat niitä tekijöitä, miksi pelaajat ovat minua äänestäneet.”

Boman oli päättyneellä kaudella yksi Liigan seitsemästä ammattituomarista.

”Mielestäni tämä oli hyvä systeemi ja lisää arvostusta tuomaritoimintaa kohtaan. Toivotaan, että ammattituomaritoiminta poikii jatkossa uusia innokkaita tuomareita lajiin. Yhdessä kaudessa uudistus ei vielä tuo kentälle isoa muutosta, mutta pitkässä juoksussa tämä on lajille iso asia.”

Porilainen oli äänestyksessä ylivoimainen. Hän keräsi 500 pistettä. Toiseksi tullut Kristian Vikman sai 162 ja Anssi Salonen 147 pistettä.

Kultainen pilli -palkinto on jaettu kaudesta 1986–1987. Poriin voitto on vuodesta 2003 alkaen, jolloin alkoi Jari Levosen valtakausi. Levonen voitti tittelin peräti 14 kertaa peräkkäin, joten kaikkiaan porilaiset ovat jo 20 vuoden voittoputkessa.

Satakunnan ulkopuolelle palkinto on mennyt vain vuosina 2000–2002. Ensimmäisen Kultainen pilli -palkinnon keväällä 1987 voitti Porin Pertti Juhola. Toisen kerran Juhola sai tittelin vuonna 1991. Rauman Seppo Mäkelän pelaajat äänestivät parhaaksi 1988–1990 ja 1992–1999.

Varmasti kommunikointi ja kokemus ovat niitä tekijöitä, miksi pelaajat ovat minua äänestäneet.

Juha Rantasila -palkinnon sai Ilveksen Les Lancaster. Palkinto jaetaan runkosarjassa eniten maaleja tehneelle puolustajalle.

Lancaster teki 13 maalia, samoin kuin Lukon Thomas Gregoire. Tasatilanteessa ratkaisuksi nousi voittomaalien määrä. Lancaster teki neljä voittomaalia, Gregoire kaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut