Edmonton Oilers tasoitti ottelusarjansa Las Vegasia vastaan – Tunteet kävivät kuumana ja jäähyjä satoi puolin ja toisin

Suomalaisia ei ollut Las Vegasissa jäillä, ja yön suurin suomalaispelaajia koskettanut uutinen oli New York Rangersin päävalmentajan vaihtuminen.

Poikkeuksellisen väkivaltaiseksi äityneessä pelissä kymmenen minuutin käytösrangaistuksia jaettiin puolin ja toisin kaikkiaan seitsemän kappaletta.

Jääkiekon NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella Edmonton Oilers on ottanut 5–1-vierasvoiton Vegas Golden Knightsista ja siten tasoittanut ottelusarjan 1–1.

Ottelun ansioitunein pisteentakoja oli Zach Hyman, joka oli mukana rakentamassa kolmea Edmontonin tekemää maalia. Kovin maalintekijä oli Edmontonin Connor McDavid, joka kirjasi kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen.

Poikkeuksellisen väkivaltaiseksi äityneessä pelissä kymmenen minuutin käytösrangaistuksia jaettiin puolin ja toisin kaikkiaan seitsemän kappaletta. Lisäksi tuomari jakeli vinon pinon lievempiä viiden ja kahden minuutin jäähyjä muun muassa tappelemisesta ja huitomisesta.

Edmontonin pelaajille käytösrangaistuksia määrättiin kolme kappaletta, joista kaksi meni kanadalaishyökkääjä Evander Kanelle.

Tappiota piippuun katsonut isäntäjoukkue Las Vegas pani vielä pahemmaksi kolmannen erän loppua kohden, kun joukkueen pelaajat saivat neljä käytösrangaistusta alle viidessä minuutissa.

Edmontonin ja Las Vegasin ottelusarja on pudotuspelien toisen kierroksen ainoa, jossa ei pelaa suomalaisia ollenkaan.

Kakon ja Mikkolan seuran päävalmentaja vaihtoon

Yön suurin NHL:n suomalaispelaajia koskettanut uutinen kuultiin, kun New York Rangers kertoi päävalmentaja Gerard Gallantin lopettavan tehtävässään. Seura tiedotti asiasta Twitterissä.

Newyorkilaisseurassa pelaavat suomalaiset Kaapo Kakko ja kesken runkosarjan St. Louis Bluesista siirtynyt Niko Mikkola. Joukkue putosi jatkosta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Hudson-joen vastarannan kilpailija New Jersey Devils voitti ottelusarjan 4–3.

Ratkaisevan seitsemännen ottelun Rangers hävisi nöyryyttävin luvuin 4–0.

”Arvioituani kauden ja käytyäni keskusteluja Gerardin kanssa tulimme yhteisesti johtopäätökseen, että muutos olisi hyödyksi molemmille osapuolille. Toivotan parasta (Gerardille) ja tämän perheelle vastaisuuteen. Uuden päävalmentajan etsintämme alkaa välittömästi”, kommentoi Rangersin GM Chris Drury.

”Haluan kiittää Rangersin organisaatiota antamastaan tilaisuudesta toimia päävalmentajana nämä kaksi edellistä kautta”, Gallant sanoi lähtönsä julkistuksessa.

Gallant aloitti joukkueen päävalmentajana vuonna 2021. Hän oli tätä ennen luotsannut Kanadan maajoukkueen maailmanmestariksi.

Kanadalainen Gallant oli toiminut aiemmin urallaan Columbus Blue Jacketsin, Florida Panthersin ja Vegas Golden Knightsin päävalmentajana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut