Leijonat hyökkäsi vaisusti – ”Ei löydy yhteisiä säveliä kovin nopeasti”

Suomi pelasi toiseksi viimeisen ottelun ennen MM-kisoja.

Joel Armia ja Olli Määttä väänsivät Jussi Olkinuoran apuna Sveitsi-ottelussa.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kiteytti lauantaina olennaisen, kun Leijonat kärsi 1–2-tappion Sveitsille Tšekin EHT-turnauksen toisessa ottelussa.

”Isoin asia on se, että löydetään joukkue, jolla voidaan pärjätä”, Jalonen silmäili TV5:n haastattelussa MM-kilpailuihin.

Tappio oli Suomelle huhti-toukokuun MM-leirityksen kolmas. Viisi ottelua on päättynyt Leijonien voittoon.

Torstaina Suomi taivutti Tshekin 3–2 ja pelasi lauantaina rajusti uudistetulla kokoonpanolla. Tehoton ja unelias Suomi törmäsi Brnossa puolilta päivin paikallista aikaa alkaneessa ottelussa Sveitsin maalivahti Leonardo Genoniin. Hänelle kertyi vain 13 torjuntaa, mutta joukossa oli muutama tärkeä pelastus.

”Hyökkääminen oli vaisua. Kyllä se näkyy, että vaihdetaan kuusi pelaajaa per peli. Ei löydy yhteisiä säveliä kovin nopeasti. Ylivoimalla tulee uusia pelaajia koko ajan rinnalle. Teemme enemmän pelaajavalintoja kuin katsomme, häviämmekö vai voitammeko yhdellä maalilla”, Jalonen muistutti.

Porilaiskasvatit Joel Armia ja Juho Lammikko pelasivat Leijonien kolmosketjussa. Lammikko oli alun perin sivussa kokoonpanosta, mutta hän nousi viime hetkellä Mikael Ruohomaan tilalle.

Ässien puolustaja Nikolas Matinpalo ei ollut kokoonpanossa torstaina, mutta lauantaina hänet nähtiin jälleen jäällä. Matinpalo pelasi kolmosparissa Petteri Lindbohmin rinnalla.

Jalosella on Tšekin EHT-turnauksessa 29 pelaajaa, joten karsittavaa riittää ennen perjantaina Riiassa ja Tampereella käynnistyviä MM-kilpailuja.

Tilaa pitäisi raivata myös Coloradon NHL-tähti Mikko Rantaselle, New York Rangersin Kaapo Kakolle ja ehkä Columbuksen Patrik Laineellekin, jonka piti olla mukana jo Tshekissä. Hän ei ole pelikunnossa, vaan tilannetta seurataan.

Lauantaina NHL-avuista Olli Määttä laukoi 1–1-tasoituksen avauserässä ja on koonnut kahdessa ottelussa pisteet 1+1=2. Viime kevään MM-kultajoukkueen avainpelaajiin kuulunut Joel Armia esitteli torstain tavoin kiikareita. AHL:stä tullut olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari Sakari Manninen nappasi torstaina syöttöpisteen.

Kasperi Kapanen aloitti viime viikolla väkevästi, mutta vaikutti nyt turhautuneelta. Hän on koonnut neljässä ottelussa pisteet 1+1=2.

Sveitsiä vastaan pirtein oli Jalosen luottoleijona Hannes Björnisen johtama nelosketju, joka rikkovan roolin lisäksi väläytteli myös hyökkäysalueella. Marko Anttila esitteli avauserässä mailataitojaan, mutta kynäilyt eivät tuottaneet tulosta.

”Sirkustempuista ei ole hyötyä, jos ei tee maaleja”, hän sanoi.

Laitahyökkääjä Jere Sallinen ei halunnut paeta aikaisen alkamisajan taakse.

”Ei pitäisi olla vaikutusta. Pitää olla valmis pelaamaan.”

Maalivahtitilannekin puhuttaa. Maajoukkueessa säästeliäästi nähty tuore Ruotsin mestari Emil Larmi torjui torstaina maukkaan voiton. Hän on Jaloselle tuttu jo alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuista 2016, jolloin Larmi täytti paikkansa hyvähenkisenä kolmosmaalivahtina.

Lauantaina 21 laukausta torjunut Jussi Olkinuora on Jalosen luottomies, olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari. Vuosi sitten hänet valittiin Tampereella MM-kilpailujen parhaaksi maalivahdiksi ja arvokkaimmaksi pelaajaksi, mutta kuluva kausi on ollut vaikea.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut