Tommi Kerttula ei jatka Ässien palveluksessa – ”Kaikki on nyt annettu Ässien puolesta”

Ässien kehitysjohtajan vuoden 2023 loppuun asti ulottunut työsopimus on päätetty hyvässä yhteisymmäryksessä.

Tommi Kerttulan työt Ässissä on tehty.

Ässät tiedotti, ettei seuran kehitysjohtajana toiminut Tommi Kerttula jatka Ässien palveluksessa. Kerttulan vuoden 2023 loppuun asti ulottunut työsopimus on päätetty seuran mukaan hyvässä yhteisymmärryksessä.

”Vuoden 2022 urheilustrategiassa esiin nostettu ’viestikapulan vaihto hallitusti’ on onnistunut urheilujohtamisen osalta erinomaisesti, ja näkemyksemme mukaan nyt on hyvä ajankohta päästää Tommi kohti seuraavia haasteita”, Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi seuran verkkosivuilla.

Marraskuusta 2018 lähtien seurassa työskennellyt Kerttula kiitteli porilaisseuraa, työkavereitaan, joukkuetta ja kannattajia.

”Ässät on nyt sekä seurayhteisöllisesti, urheilullisesti että taloudellisesti valmis ottamaan strategian seuraavat askeleet ja valmiimpi kilpailemaan alati kovenevassa markkinassa. Ja mikä tärkeintä yhteisössä on osaamista ja intohimoa tehdä se”, Kerttula kertoi.

”Olen yhtäältä kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja toisaalta ylpeä siitä, että saan olla pieni luku Ässien maineikkaassa historiassa.”

Hänen mukaansa työ kiehtoi ja vei mennessään.

”Kaikki on nyt annettu Ässien puolesta. Nyt on oikea aika väistyä ja antaa aikaa perheelle sekä läheisille.”

Ässät julkaisi sivuillaan myös videon, jossa Kerttula perkaa aikakautensa onnistumisia ja epäonnistumisia.

”Olemme koko ajan menneet Ässät edellä. Ei ole ollut Kiven (Karri) Ässiä, Lehtisen (Mikael) Ässiä tai Kerttulan Ässiä. On ollut Porin Ässät. Yksikään ihminen ei ole seuraa suurempi”, hän kertoi yhdeksi onnistumiseksi.

Epäonnistumisiakin tuli, eikä Kerttula vältellyt niistä puhumista.

Yksi sellainen liittyi hänen mukaansa ihmissuhteisiin.

”Johtavassa roolissa joutuu tekemään päätöksiä, Muutoksissa on voittajia ja häviäjiä. Ei ole muutosta, jossa kaikki voittaisivat. Jotkut vuorovaikutussuhteet ovat osaltani epäonnistuneet”, Kerttula kertoi.

Tämä liittyi Kerttulan mukaan esimerkiksi siihen, mitä seurassa oli linjattu valmentajien asemasta. Tarkoitus oli ollut, että valmentajat valmentaisivat sopimuskautensa loppuun.

Ari-Pekka Selinin kohdalla näin ei tapahtunut, kun porilainen sai potkut marraskuussa 2021.

”Minun ajanjaksolla tapahtui valmentajanvaihdos, joka oli todella harmillinen. Siitä koen epäonnistumista”, Kerttula kertoi.

Tekstiä muokattu 18.11: Lisätty Kerttulan kommentteja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut