Tappara löi nimet tiskiin – Liigaan ensimmäinen ulko­maalais­valmentaja 14 vuoteen

Ruotsin kultasormi ottaa Tapparan komentoonsa.

Rikard Grönborg on Tapparan uusi päävalmentaja.

Päättyneellä kaudella Euroopan ja Suomen mestaruudet voittanut Tampereen Tappara julkaisi torstaina uuden valmennustiiminsä.

Vastedes Suomen mahtijoukkuetta päävalmentajana johtaa ruotsalainen Rikard Grönborg, 54.

Tappara kertoi tehneensä Grönborgin kanssa kolmivuotisen sopimuksen.

Grönborgin valmennustiimin apuvalmentajat ovat Juha Juujärvi ja Pasi Puistola. Heistä Puistola kuului jo ennestään Tapparan valmennukseen.

Maalivahtivalmentaja Aki Näykki jatkaa pestiään myös uuden päävalmentajan tiimissä, kuten myös fysiikkavalmentaja Konsta Karjalainen.

Grönborgista tulee SM-liigan ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja 14 vuoteen. Edellinen oli kanadalainen Glen Hanlon Jokereissa kaudella 2008–09.

Tapparan historia tuntee ennen Grönborgia vain yhden ulkomaalaisen päävalmentajan: venäläisen Boris Majorovin vuosilta 1993–94.

Jo pitkään yhtenä Euroopan kovimmista valmentajanimistä tunnettu Grönborg loi maineensa Ruotsin maajoukkueen peräsimessä viime vuosikymmenellä.

Hän toimi Tre Kronorin päävalmentajana vuosina 2016–19, jolloin Ruotsi voitti kaksi maailmanmestaruutta. Ennen sitä Grönborg toimi useiden vuosien ajan maajoukkueen apuvalmentajana ja Ruotsin juniorimaajoukkueiden valmentajana kahmien palkintokaappiinsa lukuisia arvokisamitaleja.

Edellisten neljän kauden ajan Grönborg toimi Sveitsin jättiläisseuran Zürich Lionsin päävalmentajana mutta sai potkut juuri ennen viime vuodenvaihdetta.

Valmennusuransa alussa 1990- ja 2000-luvulla Grönborg työskenteli erinäisissä juniorivalmennustehtävissä Pohjois-Amerikassa. Hänellä on myös Yhdysvaltojen kansalaisuus.

Grönborg luotsasi Tre Kronorin MM-kultaan 2017 ja 2018.

Edellisen kymmenen vuoden aikana SM-liigan dynastiaksi kohonnut Tappara lähtee ensi kauteen täysin uudesta tilanteesta.

Vuodesta 2012 lähtien 11 peräkkäisen kauden ajan Tapparaa johtivat vuorovedoin Jussi Tapola ja Jukka Rautakorpi. Välillä päävalmentajina, välillä urheilujohtajina.

Rautakorpi jätti seuran jo vuosi sitten, ja nyt myös Tapola siirtyy uusien haasteiden pariin.

Viime viikolla Tapola huipensi pestinsä neljänteen (2016, 2017, 2022, 2023) Suomen mestaruuteensa Tapparan päävalmentajana ja nousi mestaruuksien määrässä seuralegenda Rauno Korven rinnalle.

Jo viime syksystä asti oli selvää, ettei Tapola jatka Tapparan peräsimessä enää kauden jälkeen. Hänen uusi työnantajansa ei ole vielä tiedossa.

Jussi Tapola voitti Tapparan päävalmentajana neljä Suomen mestaruutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut